Prikolice

Pa 40mm...za tandem uvek gledam da stavim fabričke klinove, imam ih par komada, da bi lift bio minimalan, a na traktoru to nije uvek moguće, zavisi od same poteznice.... Recimo na 577,klin je pasent na vučniku al dosta tanji u odnosu na rupu na rudici, jbg šta je tu je...
Zar ne bi trebao klin da bude manji par mm? Nešto mi je to knap, i rupa i klin da budu istog precnika.

A zasto da ne bude knap??
Kad nije pasent klin drnda non stop, razloka rupe na poteznici, ubija ceo stroj udarcima!!!

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Da li je na prikolicama imao klateću poteznicu I obrtnu rudicu?
Video sam da uglavnom imate nove prikolice, a uz njih često dolaze fiksne poteznice, a i po evropskom standardu sad su fiksne rude... U tom slučaju stvarno kad je sve na pasent mora nešto da strada

Znam sta pricam, na prevoju normalno da ce puci nesto ako je sve fiksno.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Hoce da seta kada srce nije zavareno u centru,na kamionskim gumama ili su popustila platna na gumi i malo se deformisala,treba podici gumu po gumu i okretati i videti da li "bacaju".

Прва као да је ливена, а друга је рађена на пресу.
Ništa tu nije liveno lije se Gus!!
Ovo je industrijski otkivak
Prva je OTKIVAK koji je obradjen
Druga je mekša sigurno jer je obradjeni materijal sa iskovanim krajem!!
A ni jedna ni druga nemaju čeličnu hilznu gde ide klin kao na zapadnim prikolicama!!!!

Sent from my moto e5 using Tapatalk

Kamionske gume su tvrde i krute (ne amortizuju udare) i nisu sretno rešenje za te prikolice, jedina prednost je da lakše idu, tu bi trebali da idu gibnjevi sa naslonima kao na 510-511 prikolicama i onda će biti daleko manje bacanje a što se tiče klinova treba da bude sve na knap pošto svaki milimetar lufta pravi cimanja.

Kad bi se jednom kačila prikolica onda bi trebalo da je sve knap.Zato mora biti lufta da bi se zakačila i otkačila,da ne bi lupali čekićem

Između gibnja i šasije gumeni odstojnik, a ispod gibnja je podmetač, on služi samo da prikolica bude nešto višlja, da točkovi ne zapinju za šasiju prilikom okretanja ili kupovanja kad je pod teretom..
Kad bi se jednom kačila prikolica onda bi trebalo da je sve knap.Zato mora biti lufta da bi se zakačila i otkačila,da ne bi lupali čekićem
Pa ne baš toliko pasent, da ne možeš da zakačiš...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh