Prikolice

I ostaje onda pitanje da li to može da se registruje u Srbiji obzirom na naše teh. preglede. Samo mi fali taj andrag da mi traže neki papir od fabrike...

Postoji li neki način za skidanje doboša na prikolici loznica, ili samo čekić i kucanje od nazad kada skinem felnu? Treba da sredim kočnice, bez toga nema tehničkog pregleda.

Jel zna neko koliko otprilike litara ulja uzme ovakav klip na ovim prikolicama dok se skroz ne izvuce ?.

Jel zna neko koliko otprilike litara ulja uzme ovakav klip na ovim prikolicama dok se skroz ne izvuce ?.
Мислим да је неких 80л ако не и више мада ми се нешто јавља да је близу 200л. Комшија је летос радио једну такву кипу преврнули је и сломили клип.

Ajoj to je bas mnogo ,mislio sam vise na takve prikolice ali trostrano kipovanje,one imaju 2 manja klipa ispod sredine sanduka,no opet je mnogo ,i da je 80 lit.

Za takve klipove treba ozbiljna količina ulja.Imao sam prikolicu koja je kipovala samo na zadnju stranicu i s njom je radio MF 3060 a kod njega staje 60l ulja.Kad je probano da se kipuje sa IMT 577 ili MF 178 uspevali su da je podignu samo da pola i onda više nije bilo ulja.U nju je moglo da stane oko 10-11 tona žitarica.Tako da onda imaš neki odnos koliko bi trebalo za ovakvu kamionsku kadu.

Npr za pronar prikolicu od 10t treba zapremina cilindra za kipovanje je 13l ulja. Na te stvari treba obratiti pažnju jer kada se dve takve prikolice podignu u isto vreme većina traktora koji ih vuku ostaje bez više od 40% ulja ( traktori gde je ulje za menjač/diferencijal/hidrauliku zajedničko).

@lovac luka Hvala puno,tako sam nesto i mislio da je oko 100 litara rezervoar na kiperima.A na tim trostranim kiperkama mislim da uzimaju manje ulja ,ipak kod njih klip se ne izduzuje po nekoliko metara kao kod ovih koje kipuju samo ka nazad,jeste imaju po 2 klipa,mozda neke imaju po jedan nzm,mislim da kod njih bi 40-50lit bilo dovoljno...

Da li je moguće da priključak za vazduh prva petoletka ne moźe da se priključi na wabco priključak.
Na traktoru je wabco, a na prikolici je prva petoletka i nemogu priključiti. Jest da do sada nikada nisam kačio vazdušnu instalaciju, ali deluje da nemere.

Malo je manji od petoletkinog priključka. Pitanje je da li ću naći sa nastavkom za široko crevo, ili je možda bolje promeniti na traktoru i staviti petoletkin i mir.

Ovde ima da se kupi željeni priključak.Verovatno ima i tu kod tebe, pogledaj kod nekoga ko se bavi izradom creva visokog pritiska.

Nazad
Vrh