Prikolice

Kikinda i Dubrava maksimalno 1500e, Tehnostroj i Loznica maksimalno 2500e.
Mislim da je budžet na knap. Pogotovu za loznicu i tehnostroj. A obe su za tri klase bolje od kikinde. Ako nije nešto promenjeno kikinda ne može fabrički da kipuje zrnastu robu, stranice nisu rešene.
Loznica podvozna prikolica, može manji traktor da je vuče, muka ako je vlažno, jer ima uže gume, a tovari lako 5.5 tona.
Tehnostrojna najlepša i extra kvalitet, opet malo loše rešenje rinfuza, bar koliko ja znam za fabričko rešenje na stranicama.

Kikinda i Dubrava maksimalno 1500e, Tehnostroj i Loznica maksimalno 2500e.
Jesi li zvao za ovu?
2600 traži,ali kaže da nije fiksno.

A kod ovog ova svetlo plava 2500,a tamno plava 2300. Isto nisu fiksne cene.

(Ovo bi sve trebalo u temu "prikolice")

@Peet, tako nesto i trazim, da bude u korektnom stanju, potpuno ispravna, sa cenom od 1000 do 1500 e. Verujem da se moze pronaci, samo treba cekati na oglasu, ili da neko javi.
@brankovic, nisam zvao za te Loznice. Prvo trazim Kikindu ili Dubravu, pa ako ne nadjem u dobrom stanju po nekoj pristupacnoj ceni onda cu gledati Loznicu ili Tehnostroj.
@aca74, ne znam na sta si mislio kada si rekao da Kikinda ne moze da kipuje zrnastu robu? Moju sanducaru Kikindu sam utegao, vozim soju i kukuruz u njoj samo sa dzakovima u uglovima. Nekako me srce vuče ka Tehnostrojki, prvo zbog slovenačkog kvaliteta, mada i zbog načina otvaranja stranica koji nije idealno resen za prevoz zrna, ali mislim da bi mi bilo lakse za prevoz grana, šuta, smeca. Mozda gresim.

Na način otvaranja stranica, kao što si napomenuo i za tehnostrojku. Kako otvoriti i kipovati pšenicu, ako su stranice fabričke. Šarke na donjoj stranici, gornje drvene stranice upasovane u donje. Ako nije preradjeno sa jedne strane na neki vid rinfuza, onda nema otvaranja kao kod lozničke.
Ja nisam vidio fabričko izdanje kikinde sa drugačijim rešenjem fiksiranja donje stranice. Na to sam mislio.
Ne smatram kikindu lošom prikolicom, i ja sam kupio jednu 4 tone kiperku, pa sam totalno remontovao i sad je kao mala zmajevka.
Kako tvojoj otvaraš stranice kada robu istrešeš na pisti, silosu, a ona puna?

Prodao sam prošle godine Kekendu kiperku u baš lošem stanju za 430 evra, prodali je papiri, mada zvao je neki lik za prevod ali se nije pojavio do dana današnjeg.

@aca74, jednu stranu (levu) sam preradio da donju stranicu otvaram nezavisno od gornje. Desna je ostala fabricka.
@Matic, to je korektna cena ako je potreban ful remont, ima prostora da se ulozi.
Ovu sto sam gledao juče je 1500 e, a u nju ima uloga najmanje 500 e. Onda sam na cifri koja je blizu vece i bolje prikolice.

Bokibole na to sam i mislio. Bez prerade nema kipovanja na kikindi. Loznička je fabrički napravljena sa rinfuzom i to sa obe strane.
Plus loznica ima obrtnicu(peti točak) sa kuglicama, lako se okreće, podvozna, lako je i manji traktor vuče, ako nije problem šupa dobro razmisli o njoj. Staje oko 50 % više robe od kikinde, može da ima pumpu za kipovanje pa onda možeš kipovati ručno, ne treba traktor.

@aca74, šupa nije problem, samo je nebo granica :) za sada... Kod loznice mi se svidja pumpa za rucno kipovanje. Najvise bi mi odgovaralo da sa jedne strane imam rinfuzno otvaranje a sa druge kao na Kikindi ili Tehnostroj, da se donja stranica otvara na dole prema točkovima.

Bokibole gledaj da uzmeš loznicu, ta prikolica je proverena, nemožeš je pretovariti a da neće izdržati, laka za manevrisanje, okretna, peti točak lako ide što kod kikinde nije tako, vazduh, kipa, ručna kipa, lake stranice, povozna, stabilna, imaš traktore koji mogu da ih vuku, možeš je uvek prodati lakše nego kikindu i verovatno je kupuješ da je dugo koristiš.

Možeš ti spustiti stranice na dole. Ali mora i gorrnja i donja zajedno. Moja ima drvena povišenja pa opet spustimo dole kada treba, normalno treba i dva čoveka da je spuste i vrate, ili jedan ljut. Ja mogu sam da spustim bez lupanja, ne mogu sam dici.

Na način otvaranja stranica, kao što si napomenuo i za tehnostrojku. Kako otvoriti i kipovati pšenicu, ako su stranice fabričke. Šarke na donjoj stranici, gornje drvene stranice upasovane u donje. Ako nije preradjeno sa jedne strane na neki vid rinfuza, onda nema otvaranja kao kod lozničke.
Ja nisam vidio fabričko izdanje kikinde sa drugačijim rešenjem fiksiranja donje stranice. Na to sam mislio.
Ne smatram kikindu lošom prikolicom, i ja sam kupio jednu 4 tone kiperku, pa sam totalno remontovao i sad je kao mala zmajevka.
Kako tvojoj otvaraš stranice kada robu istrešeš na pisti, silosu, a ona puna?
Nisam dodao da na ovoj sto sam je kupio su na donjem delu stranice preradjene za kipovanje kako leva tako i desna strana i plus je ofarbana.
Stoji to da fabricki nisu napravljene za kipovanje rinfuza.

To i kažem peet. Bez prepravke ne ide, daleko da mislim da je loša prikolica. Ali kipovanje ne ide tako fabrički.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh