Prikolice

Ja sam gledao Palazoglu u Vrscu i cele stranice i sa stubom, ove cele mi izgledaju cvrsce, ove sa srednjim stubom se ljuljaju zato sto se vadi srednji stub i ima dole lufta u lezistu..

Bolje sa srednjim stubom naravno,ne treba ni razmisljati previse,povezes stubove lancem a stranice mozes otvarati kako god hoces uvek.Dok npr kod zmajevke ako ima lanac u sredini dole ili gore nebitno,moras ga otkaciti da bi otvorio stranice skroz ,npr za utovar djubriva i slicno.

Po meni nekako bi bilo da manje moze da dobije stomak ako ima stub na sredini. Ipak je to neko ojacanje. A kolega mi kaze da su ove bez stuba bolje... A sa druge strane kad vucem djubre i kad moramo da dignemo stranicu nas dvoje otelimo se. Tako da mi je i tu prednost ova sa stubom...

Po meni nekako bi bilo da manje moze da dobije stomak ako ima stub na sredini. Ipak je to neko ojacanje. A kolega mi kaze da su ove bez stuba bolje... A sa druge strane kad vucem djubre i kad moramo da dignemo stranicu nas dvoje otelimo se. Tako da mi je i tu prednost ova sa stubom...
Ali kada vozis stajnjak,ili zemlju-pa treba da kipujes,a stub na sredini...sve ima svoje prednosti i mane.

Stranice daju čvrstinu prikolici,mislim da je i Luka o tome već pisao, i garantovano da su čvršće prikolice bez stuba, evo iz moga iz nekog iskustva radio sam komplet brandisku od 11 tona ,nove stranice i ostalo.Solidno odradio majstor,radili sa njom ,i pred zimu aj još malo da je ojačamo od dole,i povuče var i bilo lufta izmedju stranice i poda od polvine prikolice pa do nazad na jednoj strani,jedno 3 milimetra.Jedva zatvorili stranicu kad na proleće stranica sve to ispravila evo je i dan danas ravna i sve pod konac,a navukla se tereta i tereta.Tako da te sa stubom nemogu dati tu snagu podu. E sad što jedva digneš stranicu to je druga priča,tu ko često otvara skroz stranice prednost je sa stubom.

Zavise koje su vrece. Imaju od 600kg kockaste niske a siroke,njih stane 8 komada ili 16 ako ces drugi sprat da dizes. Onda imaju od 600 Bugarski An njih stane 12kom,zato sto su uske visoke i okrugle.
Ima Ruski an od 850kg i njega stane 10kom

Zavisi koliko volje ima onaj sto tovari. Bilo kakve da su od 600 kg stane 12 komada. Samo ih treba slagati.
Sto se tice drugog sprata to bih bas voleo da vidim kako ide kroz atar.

Nazad
Vrh