Prikolice

Možeš OKOVATI lampe ako daš debilu da vozi!!!!!!
Ako paziš mogu trajati doveka!!!!
Ja pozajmio komšiji 2 prikolice da vozi bale
Polupao mi lampe, iščupao kablove i na jednoj iščupao crevo od kočnica
Onda je sve to kupio i namestio i više ne traži od mene!
A i da traži zna da neće dobiti!!

Sent from my moto g(6) play using Tapatalk
Pa super je to,ja o tome mogu da mastam jer pozajmim prikolice pa uglavnom uvek nesto sjebe pa kad vrati pa kao nije to on to je tako bilo

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Ja sam zavrsio sa tim.
Od dvojice u selu mogu da uzimam i njima da dam svoje ostali sto Luka rekao ni ne traze, znaju da nece dobiti
Plug nece dobiti ni za usevaru vise!
O ostalim prikljucima da ne pricam.
Juce sam dao komsiji tanjiracu, znam da vodi racuna, njemu mogu svasta da dam, al i nije bezobrazan, sa prikljucima sa kojima nije radio nece da pokusava.
A te lampe najvise zulja tesno dvoriste, uzani putevi itd, u njivi se nece polupati.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Planiram da napravim pretovarnu prikolicu za prevoz žita od kombajna do kamiona koji obično stoji na tvrdom putu. Nekad ne može da priđe a nekad neće. Ove godine to je usko grlo koje troši vrijeme i strojeve.
Plan je da na običnu jednoosovinku nabacim neki sanduk a na podu i sa strane stavim spirale koje bi kopirao iz kombajna. Ova na podu mi nije problem. Problem je ova sa strane koja mora da se preklopi zbog potrebne dužine. Prvi dio je oko 1,5 m da izađe iznad stranica , a onda 3 m da se preklopi iznad stranica. Tu gdje de preklapa trebao bi biti neki ležaj da je drži u sredini cijevi. Taj ležaj bi trebao biti na nosaču. Planiram nosač od tri šipke 14mm. Zbog tog nosača spirala mora biti razmaknuta 20-tak mm jedan dio od drugog.
Pitanje je dali bi to uticalo na izbacivanje zrna?
Onaj gornji dio bi prilagodio da spirala gađa u spiralu samo što su razmaknute.

Ja mislim da ne bi trebalo biti problema, bas cu sutra vidit kako je to na kombajnu.
Je ovako mislis napraviti:

Baš tako.
To mi je bilo nekako sumnjivo kao usko grlo na kojem bi moglo biti problema. I na ostalim djelovima spirale može biti gušenja ako se ne usklade jer ona na podu kad bi bila ista dala bi , uz istu brzinu vrtnje, veću količinu zrna koju ova pod uglom nebi stizala izbaciti ali to bi mogao riješiti kopiranjem a finese brzinama vrtnje. Gledao sam na kombajnu ali one nisu u nastavku već sipaju jedna pored druge pa ti nosači ne smetaju.

Slikacu ti ja sutra na kombajnu kod mene. U pitanju je djura djakovic. Kod mene izmedju dve spirale imas kardan zbog ugla lule a na obe strane imas po jedan polumesec ili poluspirala. Ne znam kako da objasnim. A mislim da kolicinu nosenja zrna mozes da uskladis ako godnji deo spirale bude veci precnik nego dole?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kolega da li bi ti ovako nešto vršilo posao, nema nikakvi prepravki, možda samo treba dodati držače.

sp.jpg
sp1.jpg

sp3.jpg

sp4.jpg

Uh kako ne, ja planiram da pravim preko zime za loznicu jednoosovinku. Milina za setvu i za selektiranje semena. Planiram da iskoristim hidro motor od majevicine vadilice za repu, imam kuci cevi fi 160 samo mi fali osovina lezajevi i spirala

Sent from my moto g(6) play using Tapatalk

Vidim da sada i Palazoglu sporalu ima kao opciju, nesto vise od 1500e doplata. Ne znam duzinu. I vidim da su ispravili kacenje oka na rudi, sada moze da se pomera po visini. Kod mene ne moze, morace brusilica da radi...

Bata 87.
Dobro je to rješenje ali nije za mene. Nemam prikolicu sa kipom. Da sve kupujem nemam toliko posla da se otplati. Imam gotovu šasiju na točkovima i naj jeftinije mi je da nadogradim sanduk i postavim spiralu. Zato gledam ta rješenja.

Kod ovih prikolica sa slika , prva opcija otpada jer je preniska , druga ok , ali ako je dobro riješeno preklapanje i podesavanje ugla cijevi da se pogodi na kamion . Koji je to proizvodjač sa zadnje slike ?

Mislim da je Pronar Poljska
Samo sa ovom spiralom treba biti pazljiv u voznji,lako se zapne, a dobro je resenje
I trebalo bi praviti da suber i spirala imaju veliki kapacitet kako komnajn ne bi puno cekao

Послато са SM-A202F помоћу Тапатока

Da . I dovoljno je samo kolko je jedan bunker kombajna , da je sto lakse izvuci ako je blato ili neki drugi problemi i da se stigne dok kombajn napuni drugi . Jedne godine sam posudio od komsije pretovarnu , napravljenu od mikser prikolice i dobra stvar , jos da je manja .

je
Planiram da napravim pretovarnu prikolicu za prevoz žita od kombajna do kamiona koji obično stoji na tvrdom putu. Nekad ne može da priđe a nekad neće. Ove godine to je usko grlo koje troši vrijeme i strojeve.
Plan je da na običnu jednoosovinku nabacim neki sanduk a na podu i sa strane stavim spirale koje bi kopirao iz kombajna. Ova na podu mi nije problem. Problem je ova sa strane koja mora da se preklopi zbog potrebne dužine. Prvi dio je oko 1,5 m da izađe iznad stranica , a onda 3 m da se preklopi iznad stranica. Tu gdje de preklapa trebao bi biti neki ležaj da je drži u sredini cijevi. Taj ležaj bi trebao biti na nosaču. Planiram nosač od tri šipke 14mm. Zbog tog nosača spirala mora biti razmaknuta 20-tak mm jedan dio od drugog.
Pitanje je dali bi to uticalo na izbacivanje zrna?
Onaj gornji dio bi prilagodio da spirala gađa u spiralu samo što su razmaknute.
https://www.olx.ba/artikal/35092309/prikolica/ je si gledao ovu prikolicu mozda ti sta pomogne ako nisi vec zavrsio prikolicu

Nazad
Vrh