Prikolice

12t. Za sada jesam. Inace, kao i sve tursko, morao sam da stelujem kocnice, brave za rinfuz, prevezao instalaciju, dotegao sve sto je imalo... Najvise sam tovario nesto preko 13t ali dosta lezi na traktoru. Trebalo bi da je traktor nizi za 10ak cm. Kipujem pozadi na spiralu, dodao sam joj samo malo lima kao produzetak na onom otvoru. Skoro je stajala celo jutro podignuta jer je nestala struja pa u nadi da ce brzo stici nisam je ni spustao.

Čestobrodica je i izmedju PN i ZA. Ima par ostrih krivina sa usponom, pa je malo zeznuta zimi. Ja poceo drugom da je spustam i morao sam da kocim pa je od toplote zamirisala sveza farba. Posle je spustio prvom bez kocenja.

Bogami Paraćinac, kolko se sjećam, bude tu više od par krivina od Grze, do Straže, pa uz breg do iznad Krivi Vir...Jedino je put obeležen za desetku i odlično se održava Zimi...I sad kad zažmurim, mogu u mozgu proći tu deonicu, Paraćin-Boljevac.... 😁

Vole ga samo ovi sa motorima, posto vidim da im je zanimljivo da snimaju kako zalezu po krivinama. Ima ih na YT koliko hoces...

Prošao sam je više puta, zanimljivo je bilo zimi u kombinaciji MAN 19403 bez retardera i bruto 47t
Dobrim autom 150+ks i po suvom je užitak
Sve i nekako ali POPADIJA pred Negotinom vadi dušu kamionima

Sent from my moto g(6) play using Tapatalk

Момцови, није да је догорело до ноктију, али није нешто што може тако лако да се забатали до наредне сезоне - мом другару треба задња осовина за "Технострој" приколицу од 8t (словима - осам тона; и то баш конкретно она јер је на седмотонској та осовина нешто краћа). Нашао је половну од неког типа из Бечеја или ту негде у околини, али баш ту неку краћу од поменуте седмотонке, ал' рекох, да питам људе овде имају ли неке контакте људи код којих за нешто такво може да се распита.

Дакле, је л' ко у свом адресару има неке људе код којих може да се распита за предметну осовину?

Немојте да се стидите са писањем бројева телефона - нећу вам ништа. Може и јавно, а може и у ПП.

Imam dvoosovinku prikolicu i nemam na njoj zracne kocnice. Svi novi dijelovi za zracne kocnice bi me izasli oko 220 evra. Jedan covjek mi prodaje zracne kocnice sa tehnostrojove prikolice ali jednoosovinke. Da li bi se na njegov sistem mogao ubaciti jos jedan cilindar pa da namontiram na svoju i da sve radi.

Možeš OKOVATI lampe ako daš debilu da vozi!!!!!!
Ako paziš mogu trajati doveka!!!!
Ja pozajmio komšiji 2 prikolice da vozi bale
Polupao mi lampe, iščupao kablove i na jednoj iščupao crevo od kočnica
Onda je sve to kupio i namestio i više ne traži od mene!
A i da traži zna da neće dobiti!!

Sent from my moto g(6) play using Tapatalk

Kad treba da promeneš sijalicu ili da popraviš kontakt-skidaj kavez.Mislim da postoji ekonomičnije rešenje.

Montiranje zaštitnog kaveza mi je malo ekstremniji korak.Razumem ko radi u šumi da mora ali u ratarstvu nema potrebe.Da krenem od sebe nisam nikada razbio lampu a da prethodno nisam naterao na nešto ili udario nečim u istu.Kontam ako se tokom vožnje zakači nečim taj kavez da će otići i blatobran u piškopeju a ne samo lampa.

Za ratarstvo nema potrebe zastitni kavez jedino ako do njive imas mozda nekog siblja, u tom slucaju ovako kao ja zavuces stop svetla 10-15cm ispod sanduka i nijedna mu grana nemoze nista. Jedino mi je problem sto grana zna da povuce onaj kabal na kome je utikac od struje za stop svetla, pa cu morati potraziti heline aluminiumske utikace jer ovi pijacarski nista nevaljaju.

Nazad
Vrh