Prikolice

Nesto sam nacuo po novom zakonu o saobracaju da sirina traktorskih prikolica nemoze biti veca od 2.5 metara dali je to tacno a kod nas se ovih dana sprema tribina vezana za poljopr. masine u saobracaju. :ppozdrav:

e ja cuo da nece moci da se vuce kamionska prikolica sa traktorom.da li neko zna nesto o tome.

po novom zakonu ništa na putu nesme biti šire od 2.5m samo neznam kako oni misle da kombajne sauzimo pošto su i bez hedera širi od 2.5m jedino da ih helihopterom selimo sa njive na njivu :haha: :haha: :haha:

po novom zakonu ništa na putu nesme biti šire od 2.5m

Netačno!!
Ne treba gabaritna svetla ni rotacija za <2,5m
Treba gabaritna svetla i rotacija za 2.5>

prijatelju pogledaj malo bolje šta si napisao ja ne govorim o gabaritnim svetlima nego o dimenzijama vozila učesnika u saobračaju a ovo što si napisao znači da za plug treba gabaritna svetla i rotacija a za kombajn sa hederom netreba mislim da si znakove malo pomešao

zike je napisao(la):
e ja cuo da nece moci da se vuce kamionska prikolica sa traktorom.da li neko zna nesto o tome.
Kamionsku nisi smeo ni ranije da vuces sa traktorom, nego kada se radi atest onda se i izvrši promena namene pa ta prikolica neće više biti kamionska nego traktorska...a od kamionske prikolice joj je ostao samo naziv :cao:

farmer je u pravu mora da se radi atest o promeni namene i smanji nosivost skinu pomočni listovi na gibnjevima i skinu udvojeni točkovi a u temi novi zakon o bezbednosti saobračaja sam stavio član zakona koi govori o odnosu snage i mase pa tamo imate sve potanko napisano

Po starom si mogao kamionsku prikolicu(sa velikim tablicama) da vučeš traktorom sa E kategorijom....

znam da se mora raditi atest.ali sam cuo da nece moci ta prikolica da ide za traktor.ali to moram proveriti posto ja treba mojoj da promenim namenu sa kamionske na traktorsku.

pa sa ferdzikom je necu vuci nju ce vuci veci traktor.znaci ipak ce moci.sad mi je lakse.

Pa ta prikolica uopste nije skupa.nerazumem sta bi vi hteli,najbolje bi bilo da vam je pokloni.

Nazad
Vrh