Prikolice

Ako može pomoć, koja je bolja prikolica, fak loznica 7t fabričko stanje i balonke gume ili itas 5t(u koju staje preko 7t) i balonke gume, mislim na jačinu šasije, jačinu stranica, povoznost,mesta korozije i ostale mane i vrline?Bio bih zahvalan na odgovorima koji bi mi puno pomogli.
Kolega jel to gledas oglas iz Kljajiceva na pol auto :bravo:

Jeste i išao bih sutra ako vreme dozvoli(a blizu smo i sa cenom) jedino vidim tri manje felne?!Ostalo stanje dobro s obzirom na godine

Šteta što nema rinfuz otvaranje stranica... Al vjerovatno je zato i cjena kakva je. Neću NIKAD prežaliti što smo prvu majevicu uzeli bez rinfuz otvaranja stranica (tad nije bilo drugog izbora pa ajde)... al drugu smo uzeli s rinfuz otvaranjem, ma preporod živi.

Da, nove i jedna i druga s povišenjima.

Prvu uzeli običnu (jedna jedina u HR bila, majevica bila u nekom štrajku il koji bog i nisu pravili prikolice te godine) s povišenim stranicama i kad su povišice namontirane može kipati samo nazad jer nazad ima rinfuz svaka. Na stranu se moraju otvarati stranice s povišenjima a to kida ruku iz ramena ili lomi stranicu tak oda se to ne radi. zadnja stranica je imala krivo zavarene donje šarke tako da sam ih prvi dan odmah odrezao i zavario kako treba da se lako zatvara zadnja stranica. Ovaj trgovac od kojeg sam prvu kupio je uvozio neobojane prikolice i sam ih bojao i to je bila "javna tajna" bojane su bez čišćenja i pripreme i tu se boja jako guli al pošto sam znao da on to boja, tražio sam od njega gratis litru boje na što je rekao da nema pa sam mu rekao što znam i dobio sam litru boje tako da nije problem ;). gume na toj prvoj su bile kineske LU-HE tubeless i nakon prve sezone počele se rastavljati po slojevima, pa smo ubacili unutarnje u njih al opet su se kidale pa sam morao kupiti i nove MITAS gume za nju i sad je s njom mor božiji.

Druga je s povišenjima kupljena druge ili treće godine poslije prve, rinfuz otvaranje sa strana i nazad, gume kvalitetnije, crijeva za zrak i kipu kvalitetnija, elastičnija, ima ljestve s prednje strane za penjanje u prikolicu. PUNO bolja prikolica od one prve a razliak u cjeni je bila 150€ al kažem kad smo prvu kupovali nije bilo izbora, bila je samo jedna u cjeloj državi s povišenim stranicama tako da smo uzeli nju. Druga je puno bolje i obojana (u fabrici farbana kako treba) i sve na njoj štima kako bi trebalo bit.

Što se čvrstoće samih prikolica tiče, mi smo prezadovoljni s obadvije. Sa starijom vozimo šoder, zemlju, što god treba, a nova je isključivo vozila zrno i ona čak ne vozi ni kukuruze kad se beru u klipu, nju baš čuvamo. Staru smo prebacili dvaput u istom danu punu panjeva i pomotali smo obje bočne stranice al smo ih uspjeli vratiti pošto nije strašno pomotano bilo. Novu je otac "nagnuo na stranu" do pola punu zrna i na njoj se ništa ne pozna da je bila prevrtana.

Za te novce se tad mogla dobiti Loznica jednoosovinka koja je imala duplo tanje osovine i stranice, gume triput slabije, i povišenja se na njoj nisu mogla skidati. Dobivali smo ju ispod svih cjena i nismo ju htjeli kupiti, ne znam kud su loznice iz tog kruga završile al ono je samo za piljevinu i lišće voziti dobro.

Gledao sam sada. To su samo brendirane Berko prikolice. Meni to deluje na turske prikolice. Sasija izgleda smesno spram Farmtech, Fliegel itd

Kolege treba mi vasa pomoc.Gde da nadjem za tehnostroj jednoosovinku prikolicu glavcinu sa dobosem puklo mi leziste lagera. Hitno mi je hvala! :bravo:

nVwETH7.jpg
[/IMG]

Prikolice posle remonta u Backom Petrovcu od clane @biber99

Kolege treba mi vasa pomoc.Gde da nadjem za tehnostroj jednoosovinku prikolicu glavcinu sa dobosem puklo mi leziste lagera. Hitno mi je hvala! :bravo:
Popravi svoju glavcinu kod dobrog strugara, verovatno pasuje I od neceg drugog, a pitaj KOSANOVIC METAL oni liju I obradjuju za Zmaj prikolice mozda ima ili hoce da uradi za tehnostroj

Mislim da pasuje of cisterne majevica a ima I Nova serija sa dobosem zovi njih

Послато са Lenovo A2020a40 уз помоћ Тапатока

Nazad
Vrh