Prikolice

Moracu na mojoj prikolici da prepravim stranice na rinfuzno otvaranje.
Zamolio bih nekog ko ima Zmajevku da slika onaj mehanizam sa ručicom koja se okreće za otvaranje i zatvaranje stranica sa donje strane.
Dve - tri slike bi bile dovoljne :ppozdrav:

Koje debljine staviti lim na patos na kikinde/dubrave da ne mora da bude ispod daska, a da ne bude preterano 2 2.5 ili 3mm....? Nije problem u ceni, nego u bespotrebnom teretu.... Posto ce svakako biti ubacena nova i gusca resetka dole..

Koje debljine staviti lim na patos na kikinde/dubrave da ne mora da bude ispod daska, a da ne bude preterano 2 2.5 ili 3mm....? Nije problem u ceni, nego u bespotrebnom teretu.... Posto ce svakako biti ubacena nova i gusca resetka dole..

Ovisi o rasteru na kojem leži i o vrsti tereta koji se prevozi. Nije svejedno za pšenicu i za kamen.
Ja bi se ipak odlučio za 3 mm zbog dulje trajnosti. 1 mm debljine povećava težinu za cca 8 kg/m², a to je s obzirom na nosivost prikolice zanemarivo.

Imaju prikolice i sa 5mm to je bespotrebno skorz. Osim ako nece ici u rudnik i vuci kamen sto je neko napisao. Za psenicu, kukuruz 2mm dovoljno uz propisnu restku. Nasa tehnostroj je 1.5mm pa 35 godina ne fali nista a nosila je i zemlju cesto.

Slike od clana @biber99 i remonta njegovih prikolica.
46679iR.jpg
[/IMG]

a1MzshZ.jpg
[/IMG]

qJvQVGF.jpg
[/IMG]

8VkXB2A.jpg
[/IMG]

kPJ0g7C.jpg
[/IMG]

DwPqMbR.jpg
[/IMG]

JIf3WaL.jpg
[/IMG]

Poslednja izmena:
Ja trenutno radim moju kikindu i stavljam 3mm lim..

Послато са SM-J510FN уз помоћ Тапатока

Taj sistem na zmajevki nije loš,imaš na šipki klinove koji ulaze u metalne delove sa konusom da bi nategle stranicu i uvele klin u vođicu,a sve izgleda kao neka šarka.Po meni je možda bolji sistem kao na kamionima,kandže koje hvataju stranicu.Lakše se otvaraju i zatvaraju a mislim da ih je i lakše uraditi.

Taj sistem na zmajevki nije loš,imaš na šipki klinove koji ulaze u metalne delove sa konusom da bi nategle stranicu i uvele klin u vođicu,a sve izgleda kao neka šarka.Po meni je možda bolji sistem kao na kamionima,kandže koje hvataju stranicu.Lakše se otvaraju i zatvaraju a mislim da ih je i lakše uraditi.

Znam za taj sistem na kamionima,ali jednostavnije mi je ovako da uradim sa sipkom i konusnim klinovima.Takovo je sad kacanje,da je ovako lakse uraditi.

http://hmetal-ada.com/images/gallery/prikolice_zmaj/otvarac_stranice.jpg

Ovo me interesuje kako je postavljeno i kako drzi sipku,jer bi mi vise odgovaralo da imam ovakav sistem nego onaj gde se poluga povlaci i na taj nacin otvara stranica.

Moram tu prepravku da uradim jer otvaranje stranica od gore kad je u prikolici rasut teret (psenica,kukuruz) je vrlo rizicno.

@MARKO_KUBA
Je l razumes sta me zanima?

Ovo se montira ispod stranice i vuče šipku celom dužinom prikolice a na tu šipku su navareni nosači sa klinovima.Kada okrećeš ovaj navoj vučeš ili guraš celu šipku sa klinovima koji ulaze ili izlaze iz šarki.

Pretpostavio sam da je tako nekako...Nisam zagledao nikad taj sistem nesto posebno,ali sad mi je to potrebno pa zato i trazim sliku.
Takodje i drzanje donje stranice za gornju jos ne znam tacno kako cu resiti.Da apravim stranice iznova,znao bih,ali ovako...
Prepravke su cesto komplikovanije od pravljenja neceg iznova...

Nazad
Vrh