Prikolice

kod petog tocka sa desne strane unutar sasije imas t komad,tu se prikljucuje crevo za traktor,i ja kad sam uzeo zmajevku nije imala crevo

Treba da ti je ispravna slavina kod rezervoara nazad da ne bi isterao ulje kroz rezervar kada krenes kipovati sa traktorom . Ona se nalazi imedju klipova i rucne pumpe . Kada se kipuje sa traktorom slacina sprecava ulje da ide u zadnji rezervar . Kada kipujes rucno traktorska uticnica za ulje sprecava da ulje izlazi napred . To je neka sustina pa isprati creva .

Koliko vredi ova tehnostroj prikolica 3t, fabricka i boja i gume (barum 16 platana), 1982, garazirana bila, sva instalacija ispravna, registrovana..
ba108977d834140f4aa42a6de56ea4dc.jpg
ec9e341ca4f7710c3c730087b2b074cf.jpg
9ed8e37773166a2b127d41ff9329a741.jpg

Послато са Samsung Galaxy s6 уз помоћ Тапатока

I ja sam gledao da su 1400 1500 ali ne znam da li neko placa tu cenu. Ova je u bas dobrom stanju po meni, imam imt 3t ali sasija keiva mnogo i vec dotrajala pa razmisljam da uzmem ovu, cena 1000 na starim tablama, tu u komsiluku.

Jel ima gibnjeve ta prikolica? Moj cale sa gibnjevima prodao za1500 i nove tablice

Sent from my Lenovo A536 using Tapatalk

Jel ima gibnjeve ta prikolica? Moj cale sa gibnjevima prodao za1500 i nove tablice

Sent from my Lenovo A536 using Tapatalk
Gibnjeve nema. Sad je poceo nesto da seta sa cenom sad nekad kaze 1200 1300 tako da verovatno nista od pogodbe..

Koliko vredi ova tehnostroj prikolica 3t, fabricka i boja i gume (barum 16 platana), 1982, garazirana bila, sva instalacija ispravna, registrovana..
ba108977d834140f4aa42a6de56ea4dc.jpg
ec9e341ca4f7710c3c730087b2b074cf.jpg
9ed8e37773166a2b127d41ff9329a741.jpg

Ta Ljutomerka i nije nešto imamo je mi. Od terefa se pfelomila na pola. Ona starija sa jačom livenom rudom i livenim u profilima u šasijj daleko je bolja od ove sa krivljenim limom.

Ovoj je sasija ravna kao strela juce sam je gledao. Nisam lepo slikao ali ne izgleda kao slaba.
f5baf58b2afa0969615e3850b5985fac.jpg

Druze da je imt prikolicapruzio bih bbez razmisljanja, malo se bojim zato sto je uska dosta, uza je u sanduku 10cm od imt i u osovini dosta vise a felne se ne mogu izvrnuti. A na imt sam okrenuo felne i dosla siroka kao i sanduk sto je za nase brdovite terene mnogo znacajno. Ko je pratio temu samoutovarne prikolice video je da sam osovinu prosirio cim sam je kupio jer je bila uska i nesigurna za brda. Ali pored svega hteo sam dsti te pare no nema veze.

Slusao sam od mnogih koji zive u brdima da je problem I ako prikolica ima gibnjeve
Stvarno nikad mi se nije prevrnula prikolica meni nikad,a mom dedi jednom kad sam video tockovi u vazduhu bas sam poludeo prevrnuo je sa dve palette cigle na jednoj strani prikolice dok je okretao da istovare jel viljuskar imao kratke vile pa I'm Palo na pamet da okrenu
Al su sjebali cigle

Послато са Lenovo A2020a40 уз помоћ Тапатока

Alene, uzimaj odmah, neces se pokajati. Ja imam ovakvu ''81 godina, ali ima gibnjeve. Te barumke na njoj su ne unistive, tovario sam 6 tona na nju bez problema. To sto nema gibnjeve je mana zbog guma, ali je prednost zbog prevrtanja. Porediti imt i ovu ljutomerku je po meni bez veze. Sanduk je manganski celik, i veoma je jak, jedino mi nije jasno zasto je istrulio sastav prednje stranice i patosa, vjerovatno je ostala prljavstina neociscena godinama.Cijena od 1000 e je za prilike ovdje smijesna, vrijedi to vise.Inace oznaka joj je 318.9

Ja imam ovakvu istu prikolicu, sad su na njoj gume od vojnog američkog Hummera. Izuzetno dobra i jaka prikolica. Truljenje na spoju prednje stranice i patosa je posledice načina na koji je taj dio izradjen. Lim od prednje stranice je savijen pa naslonjen na patos a potom opet savijan pa zavaren naprijed za šasiju. Nije zavaren i iznutra pa vlaga i prljaviština udju unutra i ne mogu se ni očistiti ni osušiti i istrune tu lim. Moja nikad nije prenoćila napolju za gotovo 40 godina (novu je otac uzeo) a opet je tu istrula. Nije neki problem da se to sredi, odreže se oštećeni dio odozgo i sve obrusi dole na patosu da se očisti rdja i potom se od dva L profila (L40x40) napravi taj dio i lijepo povari spolja i iznutra, kad se tako sredi i ne primijeti se da je išta radjeno a mnogo je jače i bolje nego fabrički što je uradjeno.

Jel ima još tih guma da se kupe, imam takve na cisterni i stvarno besprkorno služe
ovde kod nas nema više
Te gume od hamera se nalaze tamo u bosni kod visokog negde. Sad kako se ko snadje da ih uzme, verovatno ima i neko da preprodaje.. Ja ih imam na ovoj jednosovinki i uzeo sam iste i za samoutovarnu odlicne jake gume.
https://www.olx.ba/artikal/1154998/gume-za-terence-ekstremne-military-offroad/

Ja imam ovakvu istu prikolicu, sad su na njoj gume od vojnog američkog Hummera. Izuzetno dobra i jaka prikolica. Truljenje na spoju prednje stranice i patosa je posledice načina na koji je taj dio izradjen. Lim od prednje stranice je savijen pa naslonjen na patos a potom opet savijan pa zavaren naprijed za šasiju. Nije zavaren i iznutra pa vlaga i prljaviština udju unutra i ne mogu se ni očistiti ni osušiti i istrune tu lim. Moja nikad nije prenoćila napolju za gotovo 40 godina (novu je otac uzeo) a opet je tu istrula. Nije neki problem da se to sredi, odreže se oštećeni dio odozgo i sve obrusi dole na patosu da se očisti rdja i potom se od dva L profila (L40x40) napravi taj dio i lijepo povari spolja i iznutra, kad se tako sredi i ne primijeti se da je išta radjeno a mnogo je jače i bolje nego fabrički što je uradjeno.
Kod mene nije istrulila uopste prednja stranica, dva puta godisnje iscackam skalpelom prljavstinu i nakvasim uljem.

Jel ima još tih guma da se kupe, imam takve na cisterni i stvarno besprkorno služe
ovde kod nas nema više

Ja sam prije 5-6 godina kupio dvije za 50 evra, bukvalno nove gume, u Gračanici kod Tuzle našao, imao je lik oko 2500-3000 komada. Koliko znam kod njega nema više a nisam čuo da ih je odavno neko našao, nestalo izgleda. Jedna zanimljivost - ko god ih je stavljao ručno na felge (one obične, bez obruča) znači sa pajserima, imao je probleme sa njima tj. znale su da spadnu sa felge pod velikim teretom. Sa druge strane, kod god ih je stavljao na mašini montirki za kamionske gume nikad nije imao taj problem. Jedan vulkanizer mi je objasnio da je stvar u centriranju jer je ona 16.5" i ima sasvim drugačiji rub gdje guma naliježe na felgu pa mora jako tačno da se postavi. Takodje, znam za slučajeve gdje su ih duvali na 6-7 atmosfera pa su im eksplodirale a ona se ni pod razno ne smije duvati na nešto više od 3 atmosfere, bilo ljudima čudno što ona "legne" pod teretom pa mislili da mora više da se duva a nisu skontali da je guma radijalna i da je za nju normalno da djeluje mekana.

Nazad
Vrh