Prikolice

Bude I kod ILICA u BP

Послато са Lenovo A2020a40 уз помоћ Тапатока

Da li neko ima Dubravu od 10t ove nove sto se prave? Vidim Coric prodaje, kako su se pokazale?

One su oko 10.000e sa PDV-om, samo da nije da treba variti odmah nesto. Stare dubrave kod nas su prevukle tereta i tereta, kupio bi novu jednu ali ne bi da imam zajebanciju u startu.

Imali ko dva gibnja od dubrave 2,5 t da proda

I meni trebaju dva gibnja za dubravu od 3t to je verovatno isto..... Samo relativno tesko ih je naci, vecinom po vasarima su gibnjevi od nekih rasturenih spiditera, koji su slicnih dimenzija, ali nije to taj ugao gibnja, i ne moze da se uklopi,.. Kupio dubravu od 3t za 400e sa papirima zadnjih 15-20godina nije koriscena, i tek kasnije kada je oprana, sam video da su polomljena dva lista na gibnjevima, pa bih hteo da uzmem 2 kompletna, da imam u rezervi, posto je to isto, dubrava kikinda pretpostavljam... Takodje sam kupio sasvim slucajno spiditer koji 30godina nije izlazio iz supe, sto bi se reklo dugacki/veliki kako ih ko zove 3.9m x 1.7m sa komplet stranicama gornjim i donjim od kuvanog jasena, skoro kao nov... za 100e

Kad već spominjete Dubrave i Kikinde... Zna li itko od vas koja bi to prikolica bila po ovom opisu:

Limeni pod, stranice drvene u metalnim okvirima, gume 16" dvostrani kiper s dva cilindra i zračne kočnice. Ne sjeća se jel siva, zelena il plava boja al kaže da je 100% tvorničko stanje, njegov tast prvi vlasnik prikolice. Oni bi to prodali al ne znaju koja je marka iste i koliko da traže za nju. Nosivost je nekih 2-3 tone kaže da ju je samo par puta vukao s kukuruzom u klipu i nikad nije vagao teret pa ne zna.

Očekujem slike već neko vrijeme da mi pošalje al nikako...

Koju god Kikindu sam našao na internetu da je kiper sa zračnim kočnicama svaka je imala metalne stranice

Kad već spominjete Dubrave i Kikinde... Zna li itko od vas koja bi to prikolica bila po ovom opisu:

Limeni pod, stranice drvene u metalnim okvirima, gume 16" dvostrani kiper s dva cilindra i zračne kočnice. Ne sjeća se jel siva, zelena il plava boja al kaže da je 100% tvorničko stanje, njegov tast prvi vlasnik prikolice. Oni bi to prodali al ne znaju koja je marka iste i koliko da traže za nju. Nosivost je nekih 2-3 tone kaže da ju je samo par puta vukao s kukuruzom u klipu i nikad nije vagao teret pa ne zna.

Koju god Kikindu sam našao na internetu da je kiper sa zračnim kočnicama svaka je imala metalne stranice
Možda je Tehnostroj.
Bila je kod mene u komšiluku jedna koja odgovara tvom opisu, koliko sećam pisalo je Tehnostroj.

Послато са C1905 уз помоћ Тапатока

Ima i sa drvenim,fabrickim stranicama.
Kao sto si opisao.

Ima s drvenim stranicama ali imaju naletnu kočnicu. Barem sve koje sam ja našao na internetu... Ne znam je li kikinda il Dubrava il neka treća ali naj sličnija mi je kikinda po opisu.

Po tvom opisu moze da bude kikinda 4t ili tehnostroj 4t.... Kada bih imao sliku bilo bi mnogo lakse. Mada i sam mozes da razlikujes rudu od kikinde, jer svaka nosi priblizno istu. a I tehnostrojkino vucno oko mozes lako prepoznati, jedino, ako nije iz 70-tih godina onda, je bilo svega tj.vise vrsta ruda. Ali cim dobijes sliku lako ce se resiti :) Cim je kiper ako ima uredne papire za registraciju, minimalna cena joj je 800-1000e pa na gore u zavisnosti od stanja. Ako nema papire, mnoge ne zanima, zbog natezanja sa policijom.... Primera radi, drugar je kupio 2 kikinde kiperke od 4t bez papira za 900e... Ljudi nisu sredili ostavine i nisu hteli da pokrecu da se bakcu sa tim i tako su i prodali.

Tehnostroj da je imao drvene stranice? Prvi glas

Inače, dida ju je kupio novu tako krajem 70-ih ili u ranim 80-im nisu više sigurni. Nikad registrirana al navodno da "negdje" ima račun na didovo ime a dida je pokojni. Prikolica nije navedena u ostavinskoj raspravi kako mi je rečeno pa se prodaje takva kakva je, može se reć "bez papira al s porijeklom"...

Cjena ne bi bila neka visoka kako su mi rekli samo eto dok se sjete poslikati. Ako bude valjala, kupac sam...

Vidi, vraga... Zbilja postoji tehnostroj s drvenim stranicama...
http://www.bolha.com/kmetijstvo-goz...332901195.html?aclct=1513497124&kw=tehnostroj

Mi imamo tehnostroj plave boje 3t nosivost sa drvenim stranicama. Vazdusne kocnice, kip 2 cilindra. Drugar ima isto sa drvenim stranicama Tehnostroj 4 tone zelene boje. Razlike kod ove dve prikolice je u jacini sasije, gibljevi, osovine i gume su iste. I jedna i druga nose 5t bez problema.

Pa zar nije najbitnije u kakvom je stanju i posto je a ne ko je napravio ako je cena prava kupujte:ppozdrav:

Bitno je čija je proizvodnja, kako ne?

Kad jednog dana dobijem sliku iste i ako mi se svidi otići ću ju pogledati i u živo a sad se raspitujem pa da vidim možda Kikinda, Dubrava ili Tehnostroj prikolica kakvu sam opisao ima neku manu na koju se posebno treba obratiti pažnja...

Koja god da je od ove tri il možda neka četvrta, svakako sam kupac ako je cijena prava samo ne znam šta da očekujem kad ni ljudi sami pravo ne znaju ni koje je boje prikolica a kamo li šta drugo...

Danas stigla šasija od Zastave, četiri felne i diferencijal. Spremam materijal da pravim prikolicu prikolicu za bale. :bravo: Bice slike kad počnu radovi!
Kad je već bilo reči o gibnjevima i cenama... Ovaj čovek ih prodaje po 40 evra po komadu(isto su od Zastave). Ali bas su dobrom stanju.

Zvao sam neka dva - tri broja u okolini Šapca, ali problem mi je bio prevoz... Pa sam uspeo da nadjem u Obrenovcu i covek mi dovezao kuci.

Nazad
Vrh