Prikolice

Da li neko zna koliko kosta "mehanizam" za otvaranje stranica na zmaj prikolici... Nesto sam se raspitivao, kazu 150-200 evra jedna strana... :sta:

Isto takva prikolica, prodata kod mene za 1000e, samo sto su stranice bile u fabrickom stanju, kipa radila, vazdusne kocnice ispravne i dobre gume.

Nebi it preporucio tu prikolicu -par njih je islo da je gleda kod milete i kazu ima da se uzlozi dobrih 400e a on kaze neda ispod 700e.

Ako neko zna neka mi napise ili posalje pp nekih majstora koji rade remont i imaju za prodaju zmajeve prikolice. Kupio bi dve u paru.

Ma kakvi, ne reklamiraju se, razmenjuju iskustva i kako da se bolje uradi...:osmeh:. Ja sam resio da prvo procitam ovih 177 strana ( da prelistam ) pa cu pitati sta me zanima.

- - - - - - - - - -

Ja mislio da mu prvo ponudim 500e :haha:, jes da mi treba svega par puta godisnje al sam resio da je kupim, pa da je sredjujem polako ::novac::...

Inace na ovoj - http://www.kupujemprodajem.com/Drvarka-14195545-oglas.htm?filter_id=12620701 ocajno izvedena ruda, ima da se uvije ko palacinka.
Da znas vala ocajno odradjena ruda, umesto da je isla celu duzinu, on je samo ''zavario'' tik toliko da nije bez rude.... ostalo mi se svidjaju, jos kad bih mogao da nadjem gume 16'' za 50 evrica bilo bi dobro... I ne kapiram sto svi prodaju jednu gumu, kad one idu u paru, ko jos prodaje levu nogavicu, ili jednu patiku ili jednu carapu, to bi trebalo sve da ide na par, a ne na komad ili gresim??

Ako neko zna neka mi napise ili posalje pp nekih majstora koji rade remont i imaju za prodaju zmajeve prikolice. Kupio bi dve u paru.
Bilo je u prolece generalno sredjenih prikolica kod mene u kraju za 5500e komad.Nov patos,nove stranice,vazduh,hidraulika,struja,svih pet guma nove.Javim ti sutra ako ima jos koja,inace ima ljudi koji rade remont.

Poceli smo pravljenje arnjeva, bice tu jos ojacanja i dogradjivanja

10579323_830965690260868_1490782026_n.jpg

10588631_830965653594205_1485315085_n.jpg

10567303_830965643594206_2094363210_n.jpg

10601085_830965630260874_2065929597_n.jpg

Potrebna mi je jos jedna prikolica jednoosovinka,po vasem misljenju sta je bolje,nova majevica prikolica ili nesto kao na ovom linku:
http://www.polovniautomobili.com/oglas4171308/imt_prikolica/A
Kakve li su majevice?Kakva su vam iskustva?

Imam obe prikolice, i majevicu i ovu kao sa oglasa... Majevica moze mnogo vise da se tovari (balonke gume) vislje stranice, rucna kocnica mnogo jednostavnija i duzeg veka, vazdusne kocnice su iste, takodje majevica ima i rinfuz pozadi. Problem kod majevice su sarke koje su zavarene za stranice, tako su bedno odradjene da su sve redom u krug popustile i odlepile se od stranica, dok kod ove druge to nije slucaj ali nema rinfuz, i sarke su u sarafovima pa hoce i to da stvara problem ako se ne doteze sa vremena na vreme. Moja preporuka svakako Majevica, mogu se kupovati i fabricki nastavci stranica i imas prikolicu koja nosi 4.1t!!!

Imam ja dvije majevice, obadvije s tvornickim povisenim stranicama. Jedna je stariji model bez rinfuz otvaranja stranica a druga je sa sve tri rinfuze. S novom sam puno zadovoljniji posto stara kad ima povisenja moze kipati samo u nazad dok nova kipa i na stranu. Na novoj se stranice skinu na brzinu i zadnja stranica moze sama stajati sto kod stare nije slucaj (ako treba nekome za prevoz rolo bala ili slicno). Na starijoj sam dobio kineske gume koje nisu dugo durale, prve godine odvezla ta prikolica sama psenice i jecma sa 20 jutara i soje s 10-ak pa smo morali stavljati zracnice u gume, jer su se gume pocele rastavljati na platnima. za prevoz soje druge godine sam morao kupovati nove gume a ove kineske su sad na djubretari ;)

Na novoj su neke finije gume koje ni nakon dvije godine ne pokazuju nikakve znakove trosenja...

Sve u svemu, gledaj majevicu sa sve tri rinfuze i povisenjima, to je jako dobra prikolica.

Ja bih ispred svih tih prikolica preporucio jednu ovakvu
b5.jpg

To su prikolice pravljene po narudzbini i ceka se malo preko 20 dana ,delovi su italijanski samo se sklapa ovde! Smes da tovaris do 8t bez problema(naravno nema toliku kubikazu) Moja ista ovakva,samo duza,bez problema 5,5 tona psenice i rakovica 65 samo peva,jer je prilicno rasterecena ..sve narucujes sta ti odgovara i isto kosta kao nova majevica...

Ne znam sta da vam kazem. Majevica mi se za svoju cjenu pokazala kao OK proizvod samo sto prvu prikolicu koju sam kupio sam bio u stisci s vremenom i "morao" sam ju kupiti iako je bila narucena s rinfuz otvaranjem na sve 3 strane. Kasnije saznam da lik od kog sam ja kupio prikolicu kupuje iz majevice neofarbane prikolice i farbu posebno i da ih in sam u HR farba. Problem nastaje u tome sto ta prikolice nije ni odmascena, nit ima temeljnu farbu a i ova koja je na prikolici je tanka toliko samo sto se ne vidi kroz nju. Zbog masnog lima se guli boja doslovce u listovima ali za zrno je i dalje OK pa nekako trpim...

Nova je na ocigled i bolje i deblje ofarbana, zagrebao sam ju na dva mjesta i nismo dosli uopce do lima.

Ova talijanska sa slike je pre visoka od poda i ima nestandardne gume koje ce za koju godinu kostati jaaako puno ako nedaj boze ispucaju ili ju negdje poderes pa ces se cesati i gdje te ne svrbi. Na majevici su standardne gume na standardnim felgama i skidaj s cega hoces i za prvu ruku moze posluziti a i 15.5" guma se moze naci i novih povoljno a i polovnih ima na svakom cosku...

attachment.php

Ali zato ima rudu i sasiju da natovari majevicu i ferdzu zajedno ,kanate toplo cinkovane ....nadzivece svaku prikolicu koja je kod nas na trzistu!A ako ne mogu da zaradim za gume,necu ni da radim poljoprivredu!

Nazad
Vrh