Prikolice

Pitanje: kako se skidaju nabe koje nemaju navoj - znači nabijene su u glavčinu točka.

Nije skidano dugo (prikolicu sam kupio nedavno) i sada neideee.

Dali ima alat za to svući ili kakvim načinom a da se neuništi naba?

U šta je to ?Naba ili kako već da nisu kape na glavčini ako je to samo čekić i par odmerenih udaraca velike papagajke i napolje tako već ako je to to:sta:

U šta je to ?Naba ili kako već da nisu kape na glavčini ako je to samo čekić i par odmerenih udaraca velike papagajke i napolje tako već ako je to to:sta:

To je to - naba ili kapa na glavčini, probao sam sa sjekačem i čekićem ali je tanak materijal pa se odmah oštećuje a nebih da se uništi.

Raspitivao sam se kod mehaničara dali postoji kakav alat za to ali nitko nema ništa - sve čekić i kojekakve mudrolije.

Možda je to jednokratna naba, kad skidaš uništiš i ponovo stavljaj novu prilikom montiranja...

neto 21400 kg
nxv23m.jpg

2jayqro.jpg

Stariji je u oglasima. Mladji je sa kockastom kabinom. 110-90 jedan od najboljih modela Fiat/NH ikada napravljenih. Sa kim god sam pricao i da je imao kontakt sa 110-90, svi imaju samo reci hvale. Tu potvtdu mozes videti i na stranim oglasima, gde navedeni model star i po 20 godina drzi dobru cenu.

Jedno pitanje za sve clanove. Imam prikolicu rucni rad prepravljena gumena kola i na njoj su tockovi sa sa UAZ-ovog dzipa koji nose gume 8.40.15. E sad, gume su na izdisaju, pa mi recite postoje li neke gume sem njegovih originalnih koje tu mogu da se napakuju a da imaju solidnu nosivost, i recite mi jel postoje i neke fine felne koje su slicne sa njegovim , ali da su pravljene za prikolicu, posto ove nisu za neku veliku nosivost, glavcina je sa 5 rupa. Unapred hvala! :osmeh:

Ja sam na mog UAz-a stavio felne od pajera i pasu odlicno ali ni one nisu za neku veliku nosivost.... Od neceg drugog tesko da ce mocu da se upasuje jedino da stavis samo gume druge...

A felna od nekog manjeg kamiona kako bi to pasovalo da se odsece srce i zaveri novo da ima pet rupa kod nas tako uradio jedan moj komšija od kamiona i prpravio srce na felni prilagodio glavcini i broju rupa na njoj , naravno da bude celicna felna ne aliminijumska

Ili mozda napakujem Dubravine felne sa vecim gumama, ako naravno moze da se uklopi.....

Imam ja da ti prodam :osmeh:,kupljeni na vasaru u palanci,ali meni ne odgovaraju na loznicu,inace su od zmajevke.

Nazad
Vrh