Prikolice

Kako se majstori snalaze:
imag0598.jpg

imag0599.jpg

imag0600.jpg

imag0601.jpg

imag0602.jpg

imag0603.jpg

Sad je i finisno ofarbana,uradjene stenepnice i jos neki detalji,ali nemam slika,nadam se da nece otici iz avlije dok ne odem kuci. :osmeh:

@NA

Ona prva slika kao da nije iz iste "avlije"... Hoću reći kao da to nije ta prikolica....

E to onda sve objašnjava... Samo što je unakažena Zmajevka sa Loznicinim sistemom zatvaranja stranica odozdo...

Ja bih ipak rekao da je unaprijedjena s tim sistemom za zatvaranje stranica... okrenes rucku jednom i stranica se otvara. iskipas, zatvoris stranicu i samo vratis rucku i stranica zatvorena.

Original zmaj sistem kud moras podmazivati da radi kako treba, tu treba i "kurblati" da se stranica otvori, pa kad iskipas "kurblaj" da se stranica zatvori.

Ne znam zasto ali sam na dosta zmaj prikolica vidio da rucke ili fale ili su izlomljene i povarene. Cesto puta je na prikolici samo jedna rucka za otvaranje ali mi nikad nije bilo jasno zasto je to tako...

Imam i jedan i drugi sistem zatvaranja....oba sam sam sam montirao i za mene je Zmajev nacin zatvaranja mnogo bolji.Naravno,jaci materijali,kvalitetnije spingle i nema problema.

@slavko 91
slikao si prikolice sa pogresne strane.......slikaj i sa druge,nesto me zanima.......ili da dodjem na:ppozdrav:

Gde se mogu naruciti stranice pravljene po meri od dva milimetra lim, kao za zmajevku? Hteo bi da stavim nastavke na kamionsku prikolicu. Rol je isti kao na zmajevku.

Gde se mogu naruciti stranice pravljene po meri od dva milimetra lim, kao za zmajevku? Hteo bi da stavim nastavke na kamionsku prikolicu. Rol je isti kao na zmajevku.
Imas prijatelju kod Kosanovica iz St.Pazove.Ja sam uzimao meni za dve prikolice covek ekstra radi ima jake stranice nisam stavio lanac ni ujednoj i nigde nemrdaju mislim da ima svoj sajt.

Evo i moja gumena kola marke Marolf u akciji.

Kako se ponasa (ako dobro vidim ova pr. je bez "federa") pod teretom? Kolike su stranice/koje su dimenzije ove prikolice? Koliko ste ovde tovarili? Kakve su gume (koja marka/koliko platana)? (Pitam zato, jer mi se sa slike cini da prilicno ima tereta, a' gume kao da su 7,5/16, zar ne?)

Zna li neko ko prodaje ove poklopce za lezaj, za zmajevu prikolicu, (a da nije na vasarima, narucio bih brzom postom)? Unutrasnja mera je 10cm

Dulkaarpad Prikolca je 4 x 1.8 x 0.5 ili 0.6m . ne bi znao koliko tacno psenice staje unutra . Sto se tice guma ja mislim da si potrevio dimenzije. To sto nema gibnjeve , nem veze, u Svajcarskoj skoro da ne postoji dvoosovinka sa gibnjevima. Posto je ovo prvi put da se sluzimo sa ovom prikolicom , nismo imali prlike da je ovako punu vucemo niz prav put punom brzinom traktora. Inace priolica je marke Marolf , oni su poznat po tome da njihve prikolice ne sevaju niz put.

Nazad
Vrh