Prikolice

Danas išao da vidim prikolicu jednoosovinku IMT, nosivost 5 tona fabrički,na slici extra izgleda,ima papire,cena ispod realne a niko je neće :haha::haha::haha:,reko malo mi sumnjivo,kad sam zvao vlasnika pitam jel negde pucala ili je krivljena kaže nije, sve je u redu, mislim se u sebi nešto sigurno nije u redu ali ne da mi vrag mira, dođem tamo imam šta da vidim,kipa skrivila šasiju i dve noseće grede sanduka,klip ostao izvučen oko 6-7 cm. Evo i slika, pa me interesuje,šta mislite da li se može vratiti u normalu,i koliko para po vama vredi ovako nešto (ako uopšte vredi).

359flmb.jpg

2hmittd.jpg

710exe.jpg

34njdyc.jpg

Kurjega ovakvu prikolicu ja imam stim da su stranice malo drugacije,prikolica je odlicna podvozna da covek ne veruje stane 52 metra zita,47metra kururuza,I moja je bila krivljena cim je kupljena nova je bila matori pozajmio komsiji ovaj nije izvadio klin na jednoj strani i eto stete,ali tada je to ispravljeno 100% grejanje vinta ona velika dizalice i sta ja znam,u glavnom prikolica je odlicna ja moju ne bi prodao ni za koje pare.Imas par slika na 37 strani tema prikolice.

Koliko se krecu polovne felne za imt prikolicu jednoosovinku? I da li ih ima negde?

Nemoj nista ispravljati, ako je jeftina kupi je. Samo malo ojacaj iznutra profile da neidu dalje I ako kipa I vraca se na mesto to je to.
Ako bas zelis da ispravis ja sam ispravljao pa ako te zanima poslat cu ti u pp.Jest da se ponovno vratila ,pa sam malo ojacao profile.

Pisali smo davnih dana o IMT 5t prikolici.

Kolega ju ima dan danas i mislim cak da joj je on i prvi i jedini vlasnik. Imao je zetora 6211 (valjda) i on ju je vukao s povisenim stranicama (povisenja od 1m, ogromna prikolica je bila). Kasnije kupi imt 565 i on ju je punu vukao svugdje i svakud. kasnije su ju vukli razno razni traktori sve dok nije kupio zetora crystala 12145. U berbi kukuruza su na tu prikolicu na ta povisenja jos gore isle i dodatne fosne kako bi stalo sto vise klipa u nju i kod kuce se kipalo na hrpe. Kukuruz valjda bio vlazan i nije htio izlaziti iz prikolice i malo su ga drukali na kvacilu s podignutom prikolicom i ona je samo pukla na sasiji u ravnini klipa za kipanje.

S prikolice skinuli sanduk, sasiju namjestili da bude ravna, izrezali sta je viska, dodali sta fali, povarili ju dobro i pojacali plocama iznutra i izvana na mjestu pucanja. Prikolica dan danas vozi kao prva i za nju se uredno kopcala 12tonska dvoosovinka i po ovim nasim brdima su to vukli traktori 120ks i nikad joj nista. Dobila je nove stranice za 20cm nize od prijasnjih povisenih i nema sta se u njoj ne vozi.

Ja cvrsce jednoosovinke tih gabarita u zivotu nisam vidio i ne treba se bojati sto je ova malo savinuta. Kolegina je bila pukla s obje strane i opet ide i ne pokazuje nikakve znakove umora.

Evo ukratko mozda kome zatreba. Ima ovde jedan magacin napusteni I ima cerklaz 30 x 30 cm. Nateram prikolicu ispod cerklaza zadnji cosak do stuba a sredinu rude ispod cerklaza takodje .podbacim dva hrastova stuba 10 x 10 od poda do cerklaza. Jedan ide na zadnji cosak npr desni a drugi na sredinu ,obavezno tamo gde se sanduk oslanja na okvir .tj na gredice. NA POD PODBACI DVOCOLKU. Poneses kalova da to sve ucvrstis ako nema ko da pridrzi stubice. Ispod te strane desne ide hidro. dizalica I dizes .Ispod dizalice I profila podbaci dvocolku od pola metra ali tvrdu ,tako ce se ravnomerno ispraviti .Nemoj direct dizalicu na profil.
iDES U MINUS neka se daska malo I uvije pa popustis I tako dok ne doteras u vagu.Nemoj otkacinjati ni traktor jer je sigurnije .Taman ga malo zategne gore I to je to.

Koliko se krecu polovne felne za imt prikolicu jednoosovinku? I da li ih ima negde?
Na tu prikolicu stimaju sve felne sa IMT traktora,Zmajevih kombajna, itd.samo je srce malo drugacije,pa eto ti kombinacija kolko volis.Srce felne se isece tj. premesti na meru .Mi tako vec godinama koristimo na, Zmaj 510 prikolici,felne od nekog kamiona i bez ikakve brige tovarimo 10/tak tona. Pa ako nisi neki cepidlaka eto ti resenja.

Mityoo kako da nisi dao negdje malo da saviju tim za stranice, bude nekako ljepše, stranica bude jaća i nevidi se toliko ako ju nešto udubi

Pre neki dan bio da gledam ovu prikolicu, 8t kiper na dve strane, rinfuz, papiri. Stranice u veoma losem stanju... Nije pala kupovina iako mi covek ostavio 500e od cene.
cam02041.jpg

Nazad
Vrh