Prikolice

Mislio sam da vrh rude stavim na panj visine 50-60cm. I da je pritisnem sapom kombinirke koja ima oko 10t???

kombajner Uradi to sto si uradio da je savijes, samo obrnut postupak ovaj put. :osmeh:

Salu na starnu, grejanjem menjas strukturu materijala, tako da to nije preporucljivo. Ja bih isekao pravouglu parcad koja su iskocila napolje na bokovima. Time bi gornja ploca ostala cela a i ispravljanje rude ce biti lakse. Kada se ruda dovede na meru onda se provare dve ploce sa strane. Veca brusilica i jaci aparat za varenje i problem resen. Ovo je moje vidjenje. Poslusaj i druge sta kazu.

- - - - - - - - - -

Evo na sta mislim. Ili pravougaonik i V. Cilj je da nakon ispravljanja bokovi budu ravni, zbog daljeg ojacavanja rude.

nkws.jpg

loj5.jpg

Takvom istom prikolicom se i ja sluzim. Nosivost je 3t po fabrickim podacima. Tovari se 4.5-5t od kako je dosla u avliju. Imala je napuklu sasiju 2 godine i u leto 2013 je pukla. Zavarena i ojacana je sad. Videcemo kako ce ici u zitu 2014 i kukuruzu.

Ta moja je kupljena u losem stanju i cijelu sam ju obnovio (stranice, el instalacija, boja) i onda mi je u ljetu 2012 izgorjela sa balama slame, zajedno sa jos jednom prikolicom koja je bila zakacena za nju.. Sreca u nesreci je bila sto nije izgorio i traktor i sto su povisice od prikolica ostale citave jer njih skidamo kad vozimo bale.

A ovo je kad smo je drugi puta obnovili, znaci nakon sto je izgorila:

Potpuno je identicna. Samo sto je ova plave boje. Uslikacu kad budem u selu i setim se.:ppozdrav:

Kombajner ja bio ovamo gde je oko postavio hidrauličnu dizalicu a gde je savijeno stavio neku gredu ili veću cev i negde oslonio pod betonsku gredu ili pod most (ako imaš u blizini) i polako natezao ako neće da se lepo ispravi onda moraš brenerom grejati, posle ojačaj to mesto pločevinom u obliku trougla i držaće to ( kao na drugoj slici što je vladj označio). Mislim da kombinirka neće moći da to ispravi jer će pre da se podigne ceo zadnji kraj nego da to ispravi.

Ja sam gledo obratno pomotane ili na stranu ali ovo je prvi put
i bas me zanim kako si uspio u rudu iskriviti.?

Mogao bi ti grijati i ispravljat to nie Problem. ptroblem je to si
trijl do graice razvukao....

- - - - - - - - - -

@ dragan82 koja joj je cena, ako nije tajna.....? :osmeh:

Ove Svicarske prokolice da se naci od 1-500 Franaka
Jaje dobivao dzaba a trnsport za BIH 800-1000 FR

Ovo ovako nije dobro. Obavezno sa strane zavari neke ploče, sa obje strane, i to dosta veće od ovih tako da prekriju sasvim ove koje si zavario. Pored toga, kada zavaruješ na vertikalnoj površini, uvijek zavaruj "nizbrdo" dakle kreneš odozgo i ideš nadole. Na taj način gasovi koji nastaju tokom topljenja obloge elektrode guraju istopljeni metal i nedaju mu da kapa i razliva se. Takodje, bilo bi dobro da zavariš neki U-profil odozgo ali tako da U gleda nadole po cijeloj dužini rude. Zavarivanje znatno poremeti strukturu materijala a na rudu djeluju ogromna opterećenja, nije se sa time igrati.

- - - - - - - - - -

Ovo ovako nije dobro. Obavezno sa strane zavari neke ploče, sa obje strane, i to dosta veće od ovih tako da prekriju sasvim ove koje si zavario. Pored toga, kada zavaruješ na vertikalnoj površini, uvijek zavaruj "nizbrdo" dakle kreneš odozgo i ideš nadole. Na taj način gasovi koji nastaju tokom topljenja obloge elektrode guraju istopljeni metal i nedaju mu da kapa i razliva se. Takodje, bilo bi dobro da zavariš neki U-profil odozgo ali tako da U gleda nadole po cijeloj dužini rude. Zavarivanje znatno poremeti strukturu materijala a na rudu djeluju ogromna opterećenja, nije se sa time igrati.

Sve je tako uradjeno Zombie pa cak i smer zavarivanja odozgo na gore :) Kao sto sam napomenuo za danas je ostalo da se ojaca, evo kako je ispalo i sad je zavrsno!
jq5j0j.jpg
2m77oyt.jpg
Jedino steta sto nisam imao plocevinu da zavarim kompletno rudu jedno 70cm duzine al sta je tu je!

Posto je ruda nalik U profilu zavareno je i sa donje strane, a i sa unutrasnje zavarena su parcad koja su prvo postavljena ispod ovih tabli! Znam da bi bilo dobro i na rudi zavariti bar jednu "crtu| sinu , sirine 1cm i visine bar 2,3cm ali izgledalo bi glupo. Ostaje tako!

Nazad
Vrh