Prikolice

Ta prikolica iz oglasa ima jako uzane gume. Cim bude malko mokro imaces muke da je izvuces do asfalta,

Dali neko ima hidrokocnice na prikolici, ili zna kako to izgleda od cega se sastoje kako funkcionisu. Posto na traktoru nemam kompresor a imam izvod za hidrokocnice hteo bi moje zmajke da preradim, ako nije veliko ulaganje po principu URADI SAM .:sta:

Dali neko ima hidrokocnice na prikolici, ili zna kako to izgleda od cega se sastoje kako funkcionisu. Posto na traktoru nemam kompresor a imam izvod za hidrokocnice hteo bi moje zmajke da preradim, ako nije veliko ulaganje po principu URADI SAM .:sta:
Na HR forumu sam našao ovu šemu od tehnostrojke .
f24a24fd.jpg

Probaj da listaš ,možda nađeš još nešto. http://www.poljoprivredni-forum.com/showthread.php?t=17915&highlight=ugradnja+hidrauli%C4%8Dnih+ko%C4%8Dnica

Поздрав свима.
Направио сам приколицу за дрва, са кочењем на винт. Проблем је што слабо кочи.Осовина са кочницама је била од такозваних гумених кола.
Испод су слике кочионих облога. Добио сам сугестију да сам неисправно подесио смер кочења, јер кад намотавам винт, вучем назад полуге за кочење уместо напред.
Кад се полуге за кочење гурну и напред и назад, оне идентично шире пакнове. У чему ли је проблем???

05012014464.jpg

05012014462.jpg

05012014460.jpg

05012014463.jpg

05012014461.jpg

paga Nema problema, samo nisi završio posao do kraja. Uzmeš lepo šmirglu i lepo očisti kočione obloge i doboš gde naležu iste i obavezno odmasti. Malo namaži ekscentar koji širi pakne.

paga trebas samo nekako da rasiris zadnji kraj paknova da maltene cese o dobos i kad vrsis kocenje paknovi ce se oslanjati celom povrsinom,kod tebe sad se oslanjaju u prednjem delu kolko ja vidim.znaci samo da rasiris zadnji kraj i ima da koci ko luda.

Površinu pakni dobro ošmirglat da se skine gornji sloj,jer gornji sloj je navuko korodiju na sebe i nema učinka kočenja.Na bubnjevima isto dobro ošmirglat da se skine hrđa sa nalježne površine i mora da koči.

Ovo kod tebe je takozvano polukocenje, gde je jedna pakna nailazna a druga silazna.
Da su pakne na zadnjoj strani spojene stelujucim srafom kao na Imt prikolicama ili traktorima, tada bi imao situaciju da ti obe pakne budu nailazne, odnosno da imas puno kocenje.
Ovako napred ti koci donja a nazad gornja pakna.
Kocice to i ovako, pakne su siroke, ali da znas da nemoze bas kao na punom kocenju.

Ајде, пробаћу то са шмирглањем, али ми се чини да није у томе пролем.
Кад је приколица празна, онда кочница блокира точкове, али кад је пуна, онда само кочи.
Ствар је у томе што сам виђао ове осовине, и знам да могу да заблокирају и кад су пуне...

Nazad
Vrh