Erwin
Član
Ljudi gde bi mogao naci,vucno oko za kikindjanku?googlam vec neko vreme ali nema nigde...barem kod nas...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
To traze za remontovane,nove gume,nova farba,stranice,patos,itd...Ipak je ovo fabricka,verovatno nije u takvom stanju kao ove remontovane koje izgledaju kao nove...Mislim da je to puno para sto si napisao,ali opet neka kazu ljudi koji vise rade i u toku su...Mozda si i u pravuOko 5000 evra manje-više pod uslovom da je tehnički ispravna, da radi kipa, ima rezervni točak, solidne gume...
Kod nas su dosta zastupljene,dobar je kvalitet.kakve su Dubravine prikolice od 5t? moze i na pp
Jel ugradjivao neko hidraulično kočenje na prikolicu? Nešto se omišljam da nabudžim nešto na moju Tehnostroj. Razlog je što mi Zetor ima hidraulične kočnice a to nikako ne mogu iskombinovati sa pneumatskim kočenjem na prikolici. Zbog toga sam mislio da nabavim kakav mali hidraulični cilindar, jednosmjerni, i montiram ga pored postojećeg pneumatskog a potom da taj cilindar spojim na izlaz kipe ili na jedan od dvosmjernih izlaza kako bi mi izlaz kipe bio slobodan. Kočenje bi obavljao pomjeranjem ručice na razvodniku a opruga na cilindru bi vraćala ulje u sistem kada ručicu vratim u neutralni položaj. Šta mislite, jel izvodivo?
Jel ugradjivao neko hidraulično kočenje na prikolicu? Nešto se omišljam da nabudžim nešto na moju Tehnostroj. Razlog je što mi Zetor ima hidraulične kočnice a to nikako ne mogu iskombinovati sa pneumatskim kočenjem na prikolici. Zbog toga sam mislio da nabavim kakav mali hidraulični cilindar, jednosmjerni, i montiram ga pored postojećeg pneumatskog a potom da taj cilindar spojim na izlaz kipe ili na jedan od dvosmjernih izlaza kako bi mi izlaz kipe bio slobodan. Kočenje bi obavljao pomjeranjem ručice na razvodniku a opruga na cilindru bi vraćala ulje u sistem kada ručicu vratim u neutralni položaj. Šta mislite, jel izvodivo?
Zetor izvanredno koci prikolicu sa pneumatskim kocnicama, ipak jee on iz zemlje koja je 85% brdovita. Uvek sam koristio pneumatiku i nisam imao nikakvih problema..........
Viđao sam te rude u Rumi na vašari i mislim da je cena negde oko 40-50€, ima veća i manja, a evo ti broj pa se raspitaj.Ljudi gde bi mogao naci,vucno oko za kikindjanku
Zetor je porijeklom iz Švedske i nema bocu iako ima kompresor, radjen izgleda za drugo tržište, kočnice na samom traktoru su hidraulične. Hidraulični klip koji bi vršio kočenje ne bih ni vezao direktno na poluge kočenja na prikolici već preko jake opruge. Na taj način bih u isto vrijeme dobio laganije kočenje a i kočioni mehanizam bi bio zaštićen od loma jer bez obzira koliko se cilindar izvuče, opruga bi imala ulogu osigurača. Vidio sam na susjednom forumu da su to ljudi već radili i da funkcioniše savršeno.
Sve bi bilo isto kao na ovoj slci samo bi cilindar sa polužjem bio vezan oprugom a ne direktno.