Prikolice za rasturanje stajskog đubriva

Ja sam imao i vertikalne(neka uvozna) i horizontalne(zmaj) i sa obe sam bio zadovoljan...

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=hKZdrIngm4c[/youtube]
Annaburger rasipaci sa 4 osovine i 30 t.Ovde su manji

pozdrav DRUSTVO!!!!!
hteo sam nesto reci u vezi pitanja koja je bolja prikolica.
Sve su dobre kad se ne baca rucno, kao sto rece drug ispred, ali kad se sve sabere i oduzme dodje na jedan jedan. Moje je misljenje da su spiralne najbolje, ali ce drugi mozda reci nije tako. Moje je to misljenje jer sam probao i jedne i druge, i zakljucak je se stvorio kad sam djubrio lucerku. mozete zamisliti da se nije djubre vidlo jer ga je spirala i nozevi na njoj tako sitno sasekla da se i ne vidi da je djubreno. U strnici da ne govorimo jer se tamo jos vise ne vidi. Tako da pri kosenju nemoze da ti smeta djubre i prihrana je dobra..... :D

Trnavac je napisao(la):
pozdrav DRUSTVO!!!!!
hteo sam nesto reci u vezi pitanja koja je bolja prikolica.
Sve su dobre kad se ne baca rucno, kao sto rece drug ispred, ali kad se sve sabere i oduzme dodje na jedan jedan. Moje je misljenje da su spiralne najbolje, ali ce drugi mozda reci nije tako. Moje je to misljenje jer sam probao i jedne i druge, i zakljucak je se stvorio kad sam djubrio lucerku. mozete zamisliti da se nije djubre vidlo jer ga je spirala i nozevi na njoj tako sitno sasekla da se i ne vidi da je djubreno. U strnici da ne govorimo jer se tamo jos vise ne vidi. Tako da pri kosenju nemoze da ti smeta djubre i prihrana je dobra..... :D
Prebacim kardan na 1000obr,motor na 1200-1300 ,e da vidis kako usitni.

a ima li neki mehanizam koji bi se ugradio u obicnu [fergusonsku]prikolicu po potrebi montiras razbacas djubre izvadis i koristis prikolicu za transport i sl.

goran1 je napisao(la):
zvao sam da pitam koliko je nova tehnostrojeva 10000evra nosivosto 2.7t :sta:mada je sada bolje uradjena mislim da je pogon na hidromotore ali 10000evra je jako puno ::novac::
Za te pare imas radnika tri godine da ti radi svaki dan od sedam do sedam
a za to vreme ce prikolica da ti trazi ulaganje u rezernim delovima
Post je spojen: [time]1251869757[/time]
Ideja> mozda izrada od diferencijala i elise... nesto kao helikopter... sto se kaci na traktor 533/539

Evo nove prikolice za stajnjak, malo smo ojacavali konstrukciju...

29vxatx.jpg

2ymd4ll.jpg

10di49f.jpg

Nazad
Vrh