Prikolice za rasturanje stajskog đubriva

Ja sam u četvrtak od 13h do subote u 15h izvezao 37 prikolica. Sebi 15, i ostalo još 7-8, ostalo uslužno. Samo ja vozim za ni 20 eura s utovarom. E da prikolica je 3.5t i mališ 533 je gadno vrištao. Moram prepravit utovarivač da mogu s mališom tovarit a s usrom vozit. Mališa ju po oranju nemože vuć po ravnom 3 sporom i razbacivat, ugasi ga ko od šale.. A kod nas nema ravnog, pa uvjek nizbrdo :haha:.

A opet usro je mada faker na utovarivaču, kardan na mjenjač u četvrtu, 900 okr motora i leti... Petom mi prebrzo vrti pumpu, pa pregrije ulje u utovarivaču za 3 sata ako ide samo utovar, prikolica za prikolicom...

Boki-Vl je napisao(la):
Hvala puno, mozda na leto budem kupio. Kod nas u selo nema niko prikolice za stajnjak, dolaze iz susednog sela pa teraju. Sutra teraju kod mene uzimaju 30 evrica po prikolici, nije to malo... Vec tri dana vozi lik samo iz moje ulice, danas izvozao 8 prikolica. Bice slika....

koliko oni tovare i koliko daleko voze po toj cjeni :sta:

kod zzivice u kumanu se lik obogatio radeci usluzno razbacivanje djubreta,ima nekih 5~6 pari rus + zmajevka i jos omanji ult.

Pa ja vidim da mi je to malo puno
moj drug to radi sa ICB IMT 549 i Tehnostroj rasipac 4t 12.5 eura
kad mu ovo ispricam ima da se objesi :haha: :haha:

30 evra je ako je blizu sela a 35 evra ako je dalja njiva, a prosle godine bilo 25, 30.
Danas je izvoza 6 prikolica za 180 evra, to nije malo para.

Ja sam istu takvu vukao sa ursusom914 a vuce je lepo i rus820! Kod nas se nikad djubre ne nosi na oranje! Uvek na strniste ili eventualno pre oranja! Zvanicno je 7.5 tona ali inace tovari vagon ko od sale!

jbg, ja što sam radio uslužno, svi su imali već preorano sve, tako da sam razvlačio prikolicu da nebude previše jer će neki to samo zatanjurat... Šta ćeš, ja sam tu plaćen da odvezem, znaš kako se ''konj se veže di gazda kaže'' :ppozdrav:

Bas tako!!!jbg radim i ja puno usluzno mislim cale i ja branje baliranje kombajniranje zita stajnjak i nije lako!!!ima zajebanih ljudi a sto nece da ti ponude casu soka da ne pricamo!!!

Da, ali puno ti ovisi i o tvom pristupu i očekivanjima. Recimo ja neočekujem nigdje ništa, a kad se i ponudi opet ok. Do sada nisam radio nikome da nisu ponudili piće, kad je vrijeme za ručak onda ručak. Mislim da mi je najveći gušt kad se završi drmnit pivkana i teraj dalje. Što bi rekao komšo, to mi daje snagu..
back to tema

Ona je od 7.5 tona ali je stvarno tovari posteno, vuce je rus 892 i lako je vuce. Retko ko kod nas tera na oranje, terali su na ugaru ali sad sve redje.

Imam i ja Zmaj 487. Prikolica je super, samo zeznuta za manevar zbog granicnika. Ja sam sa njom vozio i bale i kukuruz u klipu...
img022x.jpg

Nazad
Vrh