Prikolice za rasturanje stajskog đubriva

A bogami i kad stigne vestak samo natovaris i pod supu pa kad dodje vreme samo vuces na njivu!

mityoo je napisao(la):
Ja sam istu takvu vukao sa ursusom914 a vuce je lepo i rus820! Kod nas se nikad djubre ne nosi na oranje! Uvek na strniste ili eventualno pre oranja! Zvanicno je 7.5 tona ali inace tovari vagon ko od sale!
ja dan danas radim sa kompanjonom koji ima zmaj 487 i tesko mogu da mu natovarim vagon.Njemu je pozadi ta horizontalna greda stoji na oko 1m visoko i nemogu preko toga da tovarim jer se zagusuje a kod mene je na 1,5m i tu vec moze vagon.Uopstalom i ti znas ako treba sa ulice da udes u avliju urikverc sa dvoosovinskom ili sa tandemkom kakva je razlika.

Znam! U 95% slucajeva stanem sa dvoosovinkom isto kao da sam sa tandemkom! Jedini izuzetak je kad negde ima neka prepreka pa nemoze da prodje ali tamo bi se i sa 3tonkom namucio! A na takva mesta i neulazim u dvoriste jer sa Zetorom sa velikom kabinom mi isto smetaju grane i drvece! A za manevar se koristim gore navedenim principom! Otkacim pa na prednju poteznicu i uguram na takva mesta da ne poverujes! :D

Evo opet se vozilo, i opet na oranje ::lose::.... Ali pošto je uslužno boli me kvaka

Mali ide po ovakvoj parceli samo niz brdo, uz njega samo prazna... Može i uz brdo ali prvom sporom pa bude previše nagnojeno... Inače ide 3 spora i lanac na drugoj od 4 brzine i dobije se ovo kao na slici... Gazda hoće tako i ok...

Pozdrav,molim vase misljenje u vezi polozaja valjaka horizontalni ili vertikalni? Koja varijanta je bolja i dali to uopste ima neke veze ?
:sta:

ima, horizontalni bacaju uže (u biti koliki je trag prikolice), dok vertikalni malo šire i samim tim nisu za vinograd,...

Čini da horizontalni ljepše razbaca, jednoličnije...

Imam vertikalne i zadovoljan sam... Samo nek nije ručno, i nek ne stoji iza štale...

Horizontalni baca samo koliko je široka prikolica a vertikalni u zavisnosti od broja valjaka dosta šire od same prikolice.Sada ti vidi šta ti je bolje.

Ok,ja imam sa horizontalnim tako da sam ipak hteo vase misljenje posto imam nameru da je zamenim malo novijom i vecom.E sad koju marku ?

Milwoky pošto kažeš da su sve koje si gledao bile sa horizontalnim onda(možda)znači da je to najbolje jer nisu Švabe ni malo lude.Po meni horizontalni su mnogo bolji jer više bacaju po prohodu ali neću nikoga da ubeđujem u nešto i da se prepirem sve se svodi na ono rekla-kazala a u praksi je sve drugačije :D

Važi druže.Obrati pažnju prilikom kupovine nemoj gledati samo u kakvom je estetskom stanju tj.kakve su joj gume,stranice i sl.Najviše gledaj kakvi su joj lančanici što vuku lance pa i sami lanci i rotori pošto već imaš prikolicu to sve sigurno i znaš

Matić je napisao(la):
Milwoky pošto kažeš da su sve koje si gledao bile sa horizontalnim onda(možda)znači da je to najbolje jer nisu Švabe ni malo lude.Po meni horizontalni su mnogo bolji jer više bacaju po prohodu ali neću nikoga da ubeđujem u nešto i da se prepirem sve se svodi na ono rekla-kazala a u praksi je sve drugačije :D

Ovisi koliko sporo možeš ići, moja krugerica s vertikalnim valjcima, brzina lanca druga (od četiri) i mali 533 ide 2 sporom kad hoćeš puno, ili 3 spora kad hoćeš normalno... Imaš na stranici ispred kako izgleda razbacito..

Tako da, mislim da svaka može bacit i previše, samo to onda treba moći zaoorati, klizavo u 3pm..

I nebaca previše u stranu, odmaknem cca. 1.5-2m od prijašnjeg traga, dobijem preklop pa sve bude podjednako nagnojeno..

Tako je, gledaju se najviše ''zvijezde'' i lanci...

ma horizontalni najbolje razbacuju ja imam sipovu sa 4 rotora i iza sebe pravi tepih

Nazad
Vrh