Prikolice za rasturanje stajskog đubriva

[/URL[URL=http://img2.imagetitan.com/img.php?image=35_img_1368.jpg]iskopah ove slike od moje prikolice marke rober/francuska/. kupio za 1600e i sredio izasla me oko 2200e, normalno ne racunam moj rad. neko rece gore da mu se svidja sa tri lanca, ja kazem izbegavajte ih jer kako ces nastelovati tri lanca da budu isto napeti, nemoguca misija. imam lose iskustvo sa takvom prikolicom. ova je nosivosti 6 tona i prezadovoljan sam.

Bolja je sa 3 lanca-lakše krene štitiš pogonsku osovinu
Ne možeš ti napeti ni 2 lanca isto a i ne treba ih jako španovati
Kada sam ih ja kupio sa 2 lanca i drvenim stranicama su bile jeftinije za 1000E-pa ako ne znaš šta je dobro znaš šta je skupo

Treba mi jedan savjet imam rasipac cini mi se da mu je naziv MEHLE posto nema slova nego samo tragovi gdje su bila inace je jednoosovinac i kaci se na gornju poteznicu, sad bih da mu rjesim kacenje posto je oko kruto i nema pomjeranja a kad smo ga uzimali (polovnog naravno) bilo je usukano u jednu stranu i prilikom skretanja lomi poteznicu? Dali da ispravljam ili da ubacujem da se rotira?

Juče ravnao osovinu đubretarke,pošto puko držač pa se lepo iskrivila
pict0645.jpg

Drugovi gde mogu naci dobar rasturivac od 7-10t i ako neko zna kako se krecu cene,znaci nemislim na novo?!?!Hvala unapred :ppozdrav:

Bubu je napisao(la):
Evo bili smo malo vredni ovih dana...

koje je marke tvoja prikolica kako si zadovoljan sa njom koliko je tona
naime sviđa mi se đubretarka sa dvije osovine jer bi ju mogo puno više koristiti e sad ne znam koliko je kompliciranija ili nije od ove sa jednom osovinom
trenutno imam kruger h3 ista kao od petra hr samo sa tri valjka

nf16k2.jpg
2evq9i0.jpg
1zb9xdx.jpg

Pogledajte dobro ovu prikolicu i ako mozete da mi pomognete , jer ja zelim da je kupim. Uopste ne poznajem cene kako se one krecu. A mene ce da iznosi sa svim troskovima 3600e. Garazista kaze da je kompletno izmenjao lance prosle godine ili pre dve godine ne secam se tacno i da joj stavio vertikalni sistem pozadi za rasturanje stajnjaka jer pre je imala horizontalni sistem. Posto je skinut lanac sa strane ja rukom okrecem vitla pozadi , a unutra se oseca da nigde nema lufta okrecu se vitla kao da su nova. Znaci ova prikolica je kompletno remontovana.

Koliko je tona,pogledaj dobro španere (koliko još ima da se španuju).Koliko ima lanaca

Ima 2 lanca i mnogo su debeli , pod je drven i nije truo. a spanere neznam da gledam molim te objasni mi malo bolje kako se to gleda. :ppozdrav:

Nisi naveo od koliko je tona?

Španeri ti se nalaze ispod prednjeg dela,duži šrafovi sa kontra maticom-guraju prednju osovinu

Ona je dugacka skoro 5m. mislim sanduk je te duzine. A neznam da li moze da se vidi sasija na mojim slikama. Sasija je masivno uradjena mozda pozadi gde je osovina tockova , visina "U" profila na tom mestu je od 30 -40cm (nisam merio ,ali tu je).I sve sto se ide ka napred u profil se suzava. Neznam od koliko tona je.
Na internetu ovde nisam uspeo da nadjem istu , naso sam jednu , losiju i skuplju od ove, a u jednoj garazi naso sam istu , samo sto je sasija jako slaba i pozadi vitla su postavljena horizontalno. Kosta neces mi verovati 6500f= 5200e na licu mesta , a gde su 1500f za prevoz i carinu.

Ovde ih placaju nasi trgovci koji trguju tim prikolicama u zavisnosti od prikolice i do 2000f , ali posto je to kupujem za nas i ne zanima me da je preprodam je mogu da je platim mnogo vise od njih jer verujem da jeste dobra. Samo ipak ne bi zeleo da je ne preplatim. :ppozdrav:

Znam da mogu da je nadjem i kod nas, ali ipak verujem ovom prodavcu da su menjani lanci i mislim da je pre nekoliko god kad su menjali horizontalna vitla , vertikalnim oni su ceo taj zadnji deo ( vitla) stavili nov. Necu da vas lazem , ali mislim da prikolica MENGELE sa uvijenim sipkama tj. pokidanim lancima moze da se nadje i za 400e.

Ja sam kupio novu prije 4 godine proizvodjac SIP neznam koje je nosivosti ali nije velika jer mi je sve blizu pa nemam potrebe pretovarati mislim dvije tone.

Dragane mislim da nije jaka cena (metalne stranice),ni ja moju ne bih dao ispod te cene.Samo mi nije jasno zašto su rotori postavljeni ispod poda prikolice.Ja sam najskuplju prikolicu kupio koja je bila u tom momentu i jedina sa 3 lanca (retko se i nalaze,još sam napravio i gornje stranice od 3mm lima.Ona mogu da služe i kao klasična prikolica jer umesto rotora imam originalnu stranicu.Iznela me je oko 4000E kada sam je sredio

Svisu mi rekli da nije skupa i ako je kupujem za nas da se ne razmisljam. Nebi znao da ti kazem zasto su rotori ispod poda prikolice. Moram ici na Internet i da napravim neko uporedjivanje izmedjo ove i neke slicne.
Za stajnjak i za silazu sam siguran da snjom mogu da transportujem , a da li bi mogla da mi sluzi za psenicu?

Nazad
Vrh