Prikolice za rasturanje stajskog đubriva

Kakvi zaglavit, pa ja nezapadam s mali a di ćeš ti s rusom. Mene samo zajeb.. kad idem nizbrdo, uz brdo se popnem al spuštanje. Kočnice na prikolici su ispravne al mi sajla zapekla u bužiru jer nikad nije povlačita, sat dva posla al sad ću pa nikako.

ima kod mene posla i ruja kad vucemo po blatu pre mesec dana smo vukli po snegu propada do osovina,nisi mi odgovorio za utovarivac koji je,jel ti iskrivi koji klin topling

Nemože iskrivit klin jer su sve rupe bez lufta (bočnog spram oka toplinka) nego ga može samo odrezat a ursus nema kila za to.
Kad smo tovarili betonske stupce što nose drvene bandere dizo mi je sva 4 na usri u zrak i nije bilo lomova.

Neznam koji je, to je skinuto s nekog manjeg kamiona koji je tovario drva.

Mislio sam ga prepravit u vučeni, ali treba dugačka šasija, dobar protuteg, pa odusto, ide i ovako, kad izađem na cestu pustim ga na točkove i gas. Prima po 2 komande u isto vrijeme.

Ja imam zadnje stranice koje mogu da stavim kada skinem rotore-to je u originalu namešteno

Zoran0230 je napisao(la):
Ja imam zadnje stranice koje mogu da stavim kada skinem rotore-to je u originalu namešteno
Tako imam i ja, skinem rotore za minut, a stavim za dva. Letvu nateram do kraja i zatvori do stranice.
Imam i povišice napravljene. Ima čak predviđeno i za vozit bale da se bočne stranice otvore do pola u horizontalan položaj, al nisam dobio nosače za zaključat stranice, al nije ih problem napravit, u L i stave se na šasiju i bude fino prošrena.

pa, skida se samo gornji nosač valjaka (rotora), koji je učvršćen samo kao obična zadnja stranica i ima mali piljak na svakoj strani koji ide u pod (šasiju). U valjke s donje strane usjedaju kocke (koje ih i vrte) a gore ide u ležaj koji je na ramu.
Sam skinem za minut, staneš u prikolicu, otkvačiš stranice i povučeš ram prema gore i nosi ga kud hoćeš. Valjci i dalje stoje uspravno pa ih samo poskidaš jednog po jednog. Jedino kad se stavlja treba voditi računa o redosljedu valjaka jer se preklapaju, ali su obilježeni tako da nema problema.

Pogledaj sad sliku na prvoj stranici pa će ti biti jasno.. Znači pogonski dio valjaka nediram i on je fiksan na prikolici.

2uqfw1x.jpg

35hpzzk.jpg

ehyrko.jpg

b5joug.jpg

1sch85.jpg

Nisam siguran da bi kod mene išlo tako lako jer mora u kompletu da se skida rotor,za to mi treba dizalica.

Kod mene je drukčije, evo slika.
Ovo crveno je okvir koji se skida, pa se poslje njega skinu valjci. Gdje je bio okvir dođe stranica. Postolje ispod valjaka u kojem je prijenos je stalno na prikolici i ne skida se, samo se valjci jedan po jedan podignu i to je to.

Kod tebe je drukčije, i dobra se čini ta tvoja, koliko je stara? čini mi se da je farbana?

76-o godište,ofarbao sam je jer sam pravio nove gornje stranice inače ništa nisam na njoj radio sem što sam prošle godine skraćivao lance(kupio sam je pre 3 godine za 2700E sa kreditom koji mi ove godine izlazi iznela me je oko 4000E)
Srednji lanac mi je još uvek istegljen ali taljigaju
Kod mene se rotor ubacuje u otvore na krajevima (baš gde si ti obeležio)

Sviđa mi se što je 3 lanca :D
Moja je kupita za 1400e s kardanom i zadnjom stranicom koja nikad nije bila ni stavljana, al smo obišli pola HR s kolegom što je radio s švercerom pa zna gdje ima i po kojoj cijeni. Popravaka nisam imo, zvijezde su mi malo lošije al ići će još neko vrijeme.
Boja me fascinirala, jer je još ima i po podu vidi se i na slici, nemam pojma s čim ju je švabo farbo al je nevjerovatno..
Morat ću jedino stavit signalizaciju, jer ju nema.

Kod vas su strojevi preskupi :udri:

Nazad
Vrh