Prikolice za rasturanje stajskog đubriva

Moze li prikolicom za rasturanje stajnjaka da se rastura krec? Mislim da se sipa samo krec u prikolicu.

Odg: Prikolice za rasturanje stajskog đubriva

Dzakove kalka /kreča/ poredjaš po dnu prikolice pa odozgo natovariš stajnjak i u njivu. To je najbolji način za razbacivanje. Stavio sam negde slike kad sam ja razbacivao a i ovih dana očekujem još 16 tona samo što će to ostati za sledeće leto.

3T najvise sve preko mu je puno nema on srca da je gura kad nabije se na vitlove da rascupa i razbaci narocito ako je ovcijak u pitanju.Mozen i 5T ali nezbijati i paziti da se iz viska neistresa i nenabija se.

Danas sam kod komsije u dvoristu video zakacenu za traktor prikolicu za rasturanje stajnjaka ali nema pozadi spiralu koja izbacuje djubre.samo ima na patosu lance i delove sto pomeraju djubre na zadnji kraj , i kardan je bio prikljucen na traktor. Za sta sluzi to cudo

Ne znam ,jedino ako je brao kukuruz pa da lakse izruci .

Neki dan sam uzeo zmaj 487 i fali mi delova pa bih molio ako neko zna gde mogu nabaviti da mi se javi,hvala unapred :)
evo i link sa slikama moje prikolice http://www.mojauto.rs/polovni-auto/616725
Post je spojen: [time]1290952044[/time]
zanima me jel bi vredilo podici rotore vislje da bi se moglo vise natovariti?

Koliko god da si je jeftino platio , tebi ce delovi vise kostati nego da si kupio jednu ispravnu prikolici.

Za lence znam da mozes kupiti u fabrici lanaca u Kragujevcu. Fabrika se zove Filip Kljajic. Oni imaju sta god pozelis od lanaca. :ppozdrav:

dragan82 je napisao(la):
Koliko god da si je jeftino platio , tebi ce delovi vise kostati nego da si kupio jednu ispravnu prikolici.

Za lence znam da mozes kupiti u fabrici lanaca u Kragujevcu. Fabrika se zove Filip Kljajic. Oni imaju sta god pozelis od lanaca. :ppozdrav:

dao sam 539 89 godiste al je u losem stanju bio,verovatno ce ga trebati generalisati,a izgledao je kako moj drug kaze kao da je iz vijetnama dosao,nista jako strasno ali nije bio ocuvan.
on ne vredi 2000e a ni prodati se ne moze nista a svakako mi stojao,
e sad fali mi nesto lanca a nesto ima msl da ce faliti oko 5-10 metara maximalno a ovaj se vidi da je kao nov lanac,samo sto mi fali zadnja osovina i onaj zupcanik sa sitnim zupcima...:/ i dva kardana (ako enko ima dobar polovan neka javi kupio bi to da ne uzimam nove).
Post je spojen: [time]1290950794[/time]
i da moram sve lezajeve pretresti i sve zupcanike skinuti i vratiti jer se drze na po ejdnom sarafu a rupe su zacepljene od polomljenih sarafa.. :/ bice tu posla al ako je sredim iamt cu nadam se dobru prikolicu :)
sad imam samo 4t sipovu 5 godina staru novu sam bio uzo i stvarno lepo radi al je mala...
Post je spojen: [time]1290976487[/time]

evo slike moje muke :D

Lance mozes kupiti u Petrovaradinu,cena im je oko 1000-1200 din/m u zavisnosti od dimenzije lanca.Pogonsko vratilo podnog transpostera kosta oko 2500 din + masinska obrada.

jovicasur je napisao(la):
Lance mozes kupiti u Petrovaradinu,cena im je oko 1000-1200 din/m u zavisnosti od dimenzije lanca.Pogonsko vratilo podnog transpostera kosta oko 2500 din + masinska obrada.
neki covek mi trazio 150 e za tu osovinu ja mislim da je kompletna sa onim zvezdama tako da to ne bi trbalo bit puno para onda...

e ovako dogovorio sam sa nekim covekom koji remontuje prikolice za 750 e ce mi odratiti sve,znaci sto fali i sto ne valja ce zameniti,moje je da odem po nju sa ::novac:: i to je to :)
mada na to jos dva kardana mnoram uzeti.
Jel zna neko de ima novi povoljni kardana??

Jel si se sa Slavkom dogovorio? Ako jesi ima Zmaj da bude kao iz fabrike. Ima on i kardana, ja sam kod njega uzeo onaj prvi.

Nazad
Vrh