Prikolice za rasturanje stajskog đubriva

Kod mene se isto isteglio-trebalo bi skratiti mada bih najradije promenuo i lancanike i lanac. Inace, za moju prikolicu je duzni metar lanca 2500-3000 dinara...... ::novac:: ::lose:: :udri: :nono:

Ako je istegljen lanac onda treba na lančaniku dno žljeba za okce lanca navariti da bude višlje da bi lanac mogao pravilno da uleže, da nebi nasedao i lizao lančanik, pa onda hoće i da preskoči zub! A znam jednog majstora koji po meri izrađuje lančanike za istegnut lanac!

ima leka i za istegljen lanac .onaj istegljen t.j. duzi na prikolici macolom izlupas svaku kariku sa strane tako da se skupi. :cao:

Kod mene cekic varijanta ne bi funkcionisala jer su kod mene lancanici i lanac drugaciji u odnosu na iste ugradjene kod Tehnostroj/Majevica prikolica...
Evo i moje prikolice:

nikola indjija
ja imam istu takvu prikolicu i vec 3 put menja osovinu sto pokrece rotore za razbacivanje. Jel si ti imao takvih problema:haha:

Zoran0230 je napisao(la):
ognjene jesi li siguran,to onda funkcioniše,sa koje strane ga udariš
prosle godine je jedan uporan i tvrdoglav to uradio ::namigivanje:: . srednje lance celom duzinom krajnje samo pola ,uostalom zavisi od istegljenosti.svaka karika se postavlja u vertikalni polozaj da lezi na cvrstoj metalnoj podlozi i cekic od dve kile pa dva tri dobra udarca odozgore pa sledeca karika.

SAD mi nije jasno (ako sam dobr razumeo ti si taj)
Ja imam sa 3 lanca i samo srednji ne mogu da našpanujem(da li mogu to da uradim sa najboljim srpskim alatom :haha:

dobricanin nisam menjao ni jednu osovinu sem zupcanika i lancanika (cigle itd)
mityo malo malo pa moram da skracujem lance,a i vec sam par puta menjao lancanike pucaju

Ja sam kupio novu majevicinu prikolicu za razbacivanje i 3 puta menja tu osovinu nazad,jos mi se i obe glavcine na tockovima odvarile unutra u sasiji pa se tockovi drmaju i stoji kao raskrecena... :udri:

Kvalitet bez premca! Sto se Majevicinih proizvoda tice-cale otisao u fabriku po cisternu za osoku...zakacio koju je hteo i kada je krenuo jos u krugu mu spao tocak...sreca pa su hteli drugu da mu daju... sorry za off!

ja sam kupio moju novu sem 3 zupcanika a za to je kriva cigla i par puta lancanici su mi pucali verovatno los kvalitet nisam imao drugih problema kupio sam je 2004g mnogo je radila
malo pripazi na pretovar to je prikolica 4t i lako se pretovari sa mokrim djubretom :ppozdrav:

Nemogu vjerovat, pa moja krugerica je 87 i boja je na njoj još orginal, spala je samo s poda.
Dečki, nemojte pretovarat, smanjite brzinu lanca a traktor u sporiju, ostanete minut dva duže, ali manje je opterećenje i na lanac i na valjke što razbacuju. Ja sam isto naletio na par cigli, komade betona i sl. al kad razbacujem radim to s malim 533 na 1200-1300okr, 2 spora, i lanac na 3 brzinu od 6.

Zašto tako? pa kad cigla uleti ferac nema dovoljno snage, pa ga ili ugasi ili stepe jako okretaje, ali ništa nepolomi na prikolici jer mališa nema snage za to.

Na početku ove teme imate slike, i prikolice i razbacanog pa pogledajte.

Do sada nikakvih kvarova, i nek tako i ostane :ppozdrav:

Onda je sigurno u pitanju pretovar, jer ja moju natovarim maksimalno,bude nekada cak i preko valjaka sto razbacivaju na kraju.

Po oranju 2 spora i lanac na drugoj brzini jer dosta traktor proklizuje, nemogu ju punu vuć po oranju 3ćom sporom i da razbacuje, malom je to preteško jer moram povećat onda brzinu lanca da bude dobro nađubreno. Nemogu ju čak ni praznu prvom direkt vuć uz brdo po oranju, a prvom ore.

Dok po strnju ide 3spora i lanac na 4, sve ovisi koliko treba nađubriti, sebi radim sve drugom sporom, a usluge kako mušterija želi. Ono na slikama je uslužno druga spora, lanac u drugoj.

Inače nisam siledžija, volim rađe i jednu manje odvest na dan nego da mi preskoči lanac, pokidam nešto i sl. Sam tovarim, sam vozim, treba mi 3-5min za utovar i oko 3 za istovar.

ja moju vucem sa rujom necu da razmisljam ocu li se zaglaviti ili ne, nekad i sa ursusom
Post je spojen: [time]1267134215[/time]

Nazad
Vrh