Priključci, strojevi i mašine "made by savoris"

e upravo ovako nešto kao ovaj AEBI tt33 , on mi sasvim pristojno izgleda kao osnova za kopiranje , a nije ni slab , 28ks je sasvim dovoljno za košenje obzirom na przinu kretanja , kroz oćnjak jednostavno se nemože brzo ići , imao bi on vremena da proguta

@zombi
nemam ni ja pojma o čemu se radi samo za ono što meni treba bi bio idealan , ali jebiga , pare su prevelike

NA , pa ja sam malo škrtiji od tebe po pitanju kupovine :ppozdrav:
nije to za ono što ja zamišljam , treba imati nešto originalno,unikatno i kvalitetno , jeebena kombinacija

N.A Savo hoće da napravi taj traktor svojom rukom, neće da kupuje gotove, a po mogućstvu delove da nađe na otpadu(isti ja, brat rođeni).

vidiš kako se ja i kosjerac razumijemo (isti ja, brat rođeni) :haha:

veljo , nije ovo ono što želim , tražimo ideje dalje :ppozdrav:

Savo, jesi razmišljao o modifikovanju nekog rashodovanog terenca, npr. onaj udareni Pajero na ulazu u Bijeljinu? Ja prije neki dan prolazio i vidim ga jos stoji tamo. On ili nešto slično bi mogli posluziit, a toga sad ima dosta, ljudi uvoze takve za dijelove pa prodaju jeftino jer se ne mogu registrovati. Ti stari terenci imaju šasiju, obje pogonske osovine su krute (radi nosivosti i stabilnosti), dobijas odličan mjenjač sa reduktorom (spore brzine se ubile za koševine) i pogonom na 4 točka. Kada bi na takvu šasiju montirao taj 1.9 dizel motor (koliko on ima KS?), jednu ili dvije hidr. pumpe (a to se može namontirati direktno na motor naprijed, neke malo veće gume radi klirensa i loših puteva, dobio bi odličnu platformu za voćarsku kosilicu. Stabilna, nisko težište, okretna, a dobijaš čitav prenos (mjenjač, reduktor...) kao i upravljački mehanizam sa servom gotov, a to dvoje je najsloženija za praviti od nule. Ako bi ogibljenje pravilo probleme, mogao bi jednostavno povećati klirens na maksimum i fiksirati ga tako (poduplati opuge) ili nešto slično. Kontaš me, mislim da bi to ispalo nešto kao mali Unimog, najveći problem bi tu bilo riješiti pogon kardanskog vratila, tj. odakle ga izvesti. Šta god da napraviš, nećeš ga moći registrovati pa bi neki stari terenac na stranim tablama ili neki manje udaren, sa crknutim motorom bio stvarno dobra baza za modifikaciju.

razmišljao sam i o terencu (ustvari on mi i jeste osnova za razmišljanje) ali se javljaju novi problemi , a to je isplativost samogradnje
samo za dva diferencijala ljudi traže oko 1000km , mnogo , pa sabiraj još milion komplikacija

onaj zeleni čudni traktor što sam postavio slike se cijeni nekih 3300e a ipak se radi o fabričkoj dobroj mašini , sve što bih pravio vjerovatno uz sve troškove da bi dotaklo tu cijenu

a onaj ISUZU što stoji na ulazu u BN je udaren u prednju glavčinu , tako da je prednji diferencijal završio svoju karijeru

@Savoris a koliko je rentabilna plava kompresija ?? Ili da stavis tegove na radilicu cuo sam da oni povecavaju konjazu sad ne znam dal masine ili gazde koji stavi. :haha:

ja sam čuo ovdje da i zamjena uljnog filtera povećava snagu

e definitivno moram izbaciti sve moderatore iz moje teme , samomi kvarite prosjek , ajde recite nešto konstruktovno , sjebašte mi zvanje DRMR

Nazad
Vrh