Priključci, strojevi i mašine "made by savoris"

@Savoris konsultuj se sa clanom Attila M. on ti je strucan oko tih samohodki,bas projektuju jednu ovih dana pa ko zna mozda uspostavite saradnju.

Nemoras voziti u rikverc,i to se da uraditi, naravno ako TV se koristi samo za kosnja, to su samo sitne prepravke na TV, a za lik kao tebi nisu problem.
možda je rješivo , neznam , ne poznajem tomu a ne želim ni da ga upoznam , jednostavno taj traktor nikada ne bih poželio u dvorištu i tu se priča sa njime završava što se mene tiče , nekome sigurno valja i vijerno služi , ja ga jednostavno ne volim i šta ću kada sam naopak

NA , povuci malo onaj konopčič što ima na kraju onu lijepu valjkastu ručkicu

možda je rješivo , neznam , ne poznajem tomu a ne želim ni da ga upoznam , jednostavno taj traktor nikada ne bih poželio u dvorištu i tu se priča sa njime završava što se mene tiče , nekome sigurno valja i vijerno služi , ja ga jednostavno ne volim i šta ću kada sam naopak=/QUOTE
]

Ja ti jesam predlozio TV ali si u pravu oko ocene TV
I ja sam svojevremeno izjavio da bi ubio onoga ko bi mi ga doterao u dvoriste

Postovani prijatelji,trbao bih vasu pomoc.Naime pravim sumsko vitlo sam za svoje potrebe,pregledao sam sve forume u vezi ove teme i odlucio da uradim jednu od prostiji verzija ali za to mi treba materijal koji ja ovde na jugu srbije nemogu naci.

Da predjem na stvar potrebni su mi ovi lancanici i lanac ostalo sam pripremio.Pitanje je da li neko ima ili zna ko to pravi ili vec kako da dodjem do njih.Nadm se da ce te naci dobru volju da mi pomognete.Znam ja mnogi ce reci kupi gotovo ,znam ali para nema dovoljno pa se svi dovijamo na neki nacin da bi preziveli ove jebene godine.Hvala vam unapred,sa postovanjem Zoran Frenki.

e ovo je već vrijedno pažnje

@zoran frenki
e jebiga da si bliže , ja imam oba ta lančanika , pripremio sam da ja pravim vitlo ali sam u medjuvremenu kupio originalno

nisam još odustao od njih , možda ipak napravim neko vitlo za mali traktor
i ja sam ih teško našao pa bih se teže rastao od njih

a pogledajte ovu mašinicu , ovako ja to nešto zamišljam samo da je rotaciona kosa

može li neko da dodje do podatka koji je ovo proizvodjač i model sa prvog dijela snimka ?

Zorane, trazi rashodovan ili bacen kombajn zmaj 780. on ima pogon na prednje tockove izveden preko lanca na nacin da su na poluosovinama mali lancanici (velicine dlana) preko kojih ide vrlo jak lanac do prednjih tockova gdje se nalazi veliki lancanik (kao prednja felga na 539).

Vrlo jaki lancanici, a prijenosni odnos bi ti bio sasvim dovoljan za vitlo.

evo pošto je vrijeme šugavo i nemožem ništa da radim po polju danas sam se malo zanimao oko volana na rusu
naime ja sam nekada davno ubacio orbitrol umjesto onoga stuba volana , klip sam stavio tako jadno jer nisam imao bolju ideju , ali ipak i kao takvo služilo je nekih 5-6 godina , jeste volan bio malo neprecizan ali je radilo do skoro kada mi je pukla spona pa sam riješio da to uradim makar malo bolje nego što je bilo

za sada mi je hod klipa nekih 25cm , da bi povećao ajnšlag još više (a može se) moram napraviti neki klip sa većim hodom , ali o tome nekom drugom prilikom
na slikama je sve prištimano ali nije ništa zavareno , sve je bilo u fazi razmjeravanja tako da na klipu možete vidjeti i dio koji sam zavario privremeno da ga drži u srednjem položaju

image030z.jpg

image031z.jpg

image032w.jpg

image033f.jpg

pa na kraju i ''optika'' trapa :osmeh:

image034av.jpg

:ppozdrav:ma šta bi bili bez šale , ozbiljni k'i englezeri :haha:

ovo je satelitski navođena optika , još ti nisi čuo za to , najnoviji model :haha:

nema šta ovo su vrhunske sprave za ''planinarenje'' i takve stvari samo mogu da gledam i maštam o njima

mene konkretno zanima na ovome snimku na 4:58 o kojem modelu se radi pošto mi on djeluje dobro kao osnova na kojoj može da se razmišlja o kopiranju , veličina je odgovarajuća

@montoya
nemože vlatko , jednostavno je previsok čak iako se spusti na nisko podešenje

@kosjerac
ja zaboravio za tebe da ti imaš pristup ovakvom vozilu
slike , slike i samo slike detalja ti mogu donijeti piće u Rumi na vašaru :ppozdrav:

Važi Savo vidimo se u Rumi pod šatrom gde peva Vendi.:haha:
Slikaću traktor prvom prilikom kada budem išao kod vlasnika. Poz.

Nazad
Vrh