Priključci, strojevi i mašine "made by savoris"

Stavi osovinu slobodno na 50-60 cm od kraja sanduka.Isprobano u praksi i funkcionise.Majstori obicno stavljaju na trecinu duzine sanduka(ako je sanduk 2,5 m stavljaju na 80cm,a ako je 3 m onda na 100cm od kraj sanduka).Kod mene je sanduk 2,5 m i stavio sam na 50 cm od kraja.
Jos jednostavnije pogledaj na fabrickoj jednoosovinci gde stoji osovina.Nije na trecini vec sto blize kraju,da tockovi pokrivaju kraj sasije.

Ako negde ne mozes da izvuces punu ti vuci do na vrh brda po pola.Prema traktoru i terenu je i tovaris.

Ruda sto jaca,ona nosi sav teret.Ja sam stavio prugu od voza i nema zime.

pa ni ja nisam bukvalno mislio na sam kraj nego da tockovi ravnjaju sa zadnjim krajem prikolice

Danas sam bio u Čačku I profil u ateniku oko 100 din.kg a metar ima 40 kila 160mm
Mislim da cu ipak morati po otpadima da rovarim bice puno jevtinije

:ppozdrav: ovo bi mi jako pomoglo kada se čekrkom radi i vuku trupci preko panjeva koji mi toliko zagorčavaju život
ovo već vidim napravljeno :osmeh:

ajoj , teško je reći , oba imaju prednosti i mane

ja svoj glas definitivno dajem za hidraulični , jedinu prednost ću navesti bezbjednost pri radu , a ima mnogo više prednosti

ako radiš manji obim posla cijepanja možeš da se ''provučeš'' i sa burgijom , ali za svaki ozbiljniji posao ja sam za hidrauliku
ovaj sa burgijom je u prednosti jer obično može da bude na polugama i za vrijeme vožnje prikolice , ili ako se već otkačuje onda dva čovjeka mogu lako da ga nabace na prikolicu

a da nije sve tako bajno u onome što ja napravim evo vam i dokaza
2,5 kubika šljunka pri punoj brzini i cimanje je otkinulo dio rude iza one okretaljke što sam napravio
kada je tako puna prikolica bubnula od asfalt prelomila je rudu i na sredini kao bananu

ajde pogadjajte ko je vozio traktor :haha:

image061lv.jpg

image060kl.jpg

image062.jpg

sredice to savo ako vec nije

nije , ali sutra će
sreća pa sam kod komšije našao istu takvu cijev , samo sada je stavljam sa ojačanjem

uzrok pucanja je moj loš proračun ako izuzmemo ovaj pretovar , tamo gdje je obrtna ruda ostavio sam otvor sa donje strane da bih mogao podmazivati , okolo te rupe nije stavljeno nikakvo ojačanje i došlo je do pregibanja i prije , ima dio gdje je stara pucija od dole

да јој није било мало 2,5 кубика шљунка, колко је то тона? око 4,5 т по мом мишљењу, ја на моју приколицу небих товарио ни 2 кубика и ако је целом дужином шасија+руда од два профила i12.

image042w.jpg

Cika savo , koje komponente ste koristili za ovu alatljiku, interesujeme kljip i ovaj noseci stub .
Zbog radi zasto je sakira ovoliko otvorena , imali razloga ili moze biti i ztvorenija/ostrija

Nazad
Vrh