Priključci, strojevi i mašine "made by savoris"

beli jasen zar nevidis

Ne znam da li cemo se razumeti oko naziva ove vrste drveta, radi se o 'brzorcu' ili 'kiselo drvo' kako kod mene kazu latinski Ailanthus altissima. Inace se vrlo retko koristi za gradju jer ako pokisne vrlo brzo propada ali ako je u suvom moze dugo da traje i ako se osusi ekser u njega bez busenja ne ide. Elem jednom sam kod lika video uradjen gelender od tog drveta i ne mozes ga razlikovati od belog jasena.

kod nas to na šta ti misliš zovu morski jasen , ovo je bijeli jasen

a svaki jasen kada pokisne ostavlja na sebi plave pjege koje je nemoguće iskorijeniti

moj otac radi takve stepenice još uvijek , samo se ja ne bavim više stolarijom , on radi

Ako nije problem pitaj oca koliko bi to kostalo pa da bas usporedim sa cenama ovde kod nas.Cena nek bude neka okvirna nemora bas u dinar(marku) inace stepeniste ima 16 stepenika i oko 1,5 metara onog ravnog dela.Ja bih radio stepeniste pa ko zna...

Ako nije problem pitaj oca koliko bi to kostalo pa da bas usporedim sa cenama ovde kod nas.Cena nek bude neka okvirna nemora bas u dinar(marku) inace stepeniste ima 16 stepenika i oko 1,5 metara onog ravnog dela.Ja bih radio stepeniste pa ko zna...

Danijela
upisi lokaciju da znamo gde kod nas, jel je ovako dosta sirok pojam.

Okolina Sombora.Pisalo je evo sad sam primetio da nema lokacije,to je izgleda od kako smo presli na novu verziju.

@savoris , jesi razmisljao o prskalici za qqruz ? Ja nesto kontao ovako : metalni ram , dva bureta od 200 l . kardan sa vratila na pumpu (u ramu pumpa ispod buradi) levo i desno kraci na 10x10 cevi i na njima dizne i creva .ovo je nagrubo ali verovatno kontas sta imam na umu....
Izvodljivo ?:sta::sta:

Molio bih bez četerskog pisanja na Forumu!!! (ps)

Poslednja izmena od urednika:
izvodljivo kako da ne
ali imam par pitanja
1. na šta bi to ličilo ?
2. koliko košta nova prskalica?
3. koliko misliš da bi koštao takav projekat?

izgradnju ja lično podržavam tamo gdje je priključak ili mašina toliko skupa ili nedostupna i onda se pribjegava samogradnji , a nova prskalica košta kod nas (zavisno od litraže) oko 700-800e , povrat 40% pa sada ti odluči isplati li se zezati sa time .
ili polovna da se uzme pa lijepo remontuje

Kod mene je samo 1 izlaz za crevo od kipe.Ispod sedista imaju dva mufa,a pored njih neke strelice,verovatno je to to.
Tako sam i mislio da ga stavim umesto toplinka,kao na onom videu gore.Da moze da iskipuje kasiku.Samo me zanimalo tvoje misljnje ima li takav klip dovoljno jacine da izdrzi opterecenje guranja kasike, jer bi stajao umesto toplinka.

takav klip ima nekih pet puta viška snage u tom položaju
raspitaj se kod ljudi koji znaju više o ursuzu , ja mislim da oni imaju izlaz i za dvosmijerni klip kako sam negdje pročitao ili može da im se dogradi , nisam siguran ali ipak pitaj nekog boljeg poznavaoca

Savo,pao je pazar:

339r0np.jpg

2hobfo6.jpg

33p4nl0.jpg

2ztdo51.jpg

Klip i razvodnik su od Zadrugara,a creva su od neke masine na hidro pogon.Neka cudna skalamerija.

Malopre sam gledao na Ursusu ima ispod sedista dva srafa i pored njih strelice.Jedna prema desnom blatobranu,druga okrenuta prema levom.Znaciizlaz i ulaz.Na srafu gde je strelica okrenuta prema desnom blatobranu je zavrnuta cev od kipe.
Raspitacu se kod majstora za Ursuse da budemo sigurni.

dobro je , jeli ovo dvosmijerni klip pošto samo vidim jedan holender na njemu a na razvodniku vidim 4 , znači trebao bi biti dvosmijerni

Nazad
Vrh