Priključci, strojevi i mašine "made by savoris"

iskreno da ti kažem to i nije sistem slaganja sajle , prije bih ga nazvao sistem za rasporedjivanje sajle po bubnju
pa nije komplikovan , fora je samo odakle dolazi sajla i položaj ruke na kojoj se klati koturača koja nosi sajlu lijevo desno

Skinuo sam video sa jednimhidrauličnim vitlom di ima plastični kolutur širine unutarnjeg djela bubnja i pritiskom federa "slaže"sajlu na bubanj.To je sa tvojih stranica.
Stavit ću prenos 1:4 ali mali bubanj fi 80 će bit dno pa do fi 210.Stalo bi oko 45m sajle a brzina izvlačenja od 0.5-1.55m/sec.Imam IMt539 pa neočekujem i ne želim se mučit sa nekim trupcima od5.6.7m.Sad sam bio u šumi zimus složio ramu ,samo se lanac zakvači gdje možeš prič blizu,trupce 4-5m ovisno odebljini malo podignem i ide ok .Ako budem takve mogo povuč premija.

lično mislim da je 1:4 malo , 1:6 do 1:8 smatram optimalnim , zavisi i od prečnika doboša za sajlu

Stjepan 151. Prijatelju dali znaš od kojeg motora su točkovi za bansek sa slike. Ja sam pravio veoma sličan bansek. Međutim ja sam platio livenje, pa zatim sam obradio na strugu, pa poslao u Guču na gumiranje. Zatim sam nosio na balansiranje. Tako da me točkovi koštaše najviše na banseku. Mada moram priznati da sam prezadovoljan, jer mi posle svih gore nabrojanih radnji nikada nije pukla testera. Dok mi je na predhodnom banseku to bilo redovna pojava. I dali znaš dali na tom banseku sa takvim točkovima pucaju testere. Svestan sam da je to slika iz oglasa i da verovatno nemaš ništa sa ovim bansekom. Međutim ako imaš neku od traženih informacija bio bih ti zahvalan. Unapred hvala.

Sliku sam stavio(moj brat)na oglas jer mi je tako bilo lakše postaviti link dok to još nisam znao kako se radi.Bansek je moj ,služi me već 9.godinu i ne pucaju pile mada su felge rabljene.Kotači su od tomosAPN 6 motora 18"(oko580 mm),nosači su složeni kao vilica na motoru sa 2 uporišta.Prenos je na lanac manji lančanik na felgi je orginal od apn 6,veći lančanik od tomosa nekog za brdsku vožnju.Traktor vrtim na 1000-1200o/min.Prednost gume je nemože proklizavat,proguta šreganje pile i traktorom mogu doć svugdje.

Zato će bit bubanj mali za sajlu fi 8 tako da bi brzina trebala bit ok ,a time i snaga.Napisao sam da ne mislim to forsirat i ne radim drva cijele godine nego za sebe ,bratu kumu ali po potrebi.

Stjepan 151 ta sajla osmica će da bude pretanka jer kada malo zapneš otkinućeš je, ja sam kidao i desetku i onda sam stavio dvanesticu, a da napomenem mali lančanik je 9 zuba a veliki 56, prečnik bubnja oko 10-tak cm a širina oko 25-30 cm.i imaoko 50 m sajle. Evo slika

Pozdrav od Mirka iz Kule.:cao:

(Nisam drugačije mogao obrisati post, a napisao sam u pogrešnij temi, ako admini imaju vremena neka ga obrišu)

Poslednja izmena:
Ako sve bude funkcioniralo napomenuo sam da imam IMT539 pa ne očekujem da on može povuč nešto pretjerano debelo i dugo ,a mislim ako je čovjek u situaciji da si pmogne lakše je povuč manju količinu na više puta nego nosit iz neke jame.

Peto lepo mota sajlu kad zategne drvo i pakuje kao da ima slagač jer bubanj nije širok a koturača je na sredini samo je problem kada se odmotava onda onaj koji vuče sajlu kada kači napravi sebi viška jedno metar sajle da bi lakše zakačio i tu kada povuče počne da je mota labavo pa nastaje problem tj upada sajla uzmeđu ovih slabo smotanih krugova, onda ja zakočim čekrk i krenem malo napred da zategne sajlu pa onda uključim vreteno da bi lepo poćelo da mota sajlu, i još da dodam kad zategnuta sajla propadne između slabo stegnutih krugova onda je problem posle odmotati tu sajlu nego mora da se veže kraj za drvo i krene napred da bi se sajla isčupala iz slabo smotanih krugova.

Pitam jel sam i ja imao te probleme da se sajla olabavi pa se onda unakrsti pa mota kako oce dok nisam svatio da sajla treba da bude uvek zategnuta koliko toliko nikad da ne bude labava. Brzo se osteti sajla i moras menjati. Posle sam pazio i nije bilo problema.

a ja poludim kada onaj koji vuče sajlu cimne na kraju , ajoj kako bih ga zapucao šamarčinom a STALNO govorim da se to NE RADI

Da dodam, meni nije problem krenuti napred kada zakače sajlu za drvo jer sam u traktoru stalno nego je problem za ove što moraju da komanduju ručkom van traktora jer onda moraju da uđu u traktor da krenu napred pa neko da zategne sajlu na ručku pa tek onda da krene sa vučom drveta, a to je mnogooo komplikovano i sporo, a ovako kad zapadne sajla onaj što je vuče cimne jednom i kaže zapelo nemože dalje jer neće da je cimne da izađe sajla iz onih donjih olabavljenih krugova pa je onda veže za drvo pa kreni napred pa se vraćaj na početno mesto joj muka živa.

Savo ,kolega je kod drugog gledao na RIKO RIBNICA vitlu 3t ,mali lančanik 10 -veliki 40 zuba .Gazda ga koristio dok je imao manji traktor sad bi nešto veče vitlo kupio univerzal neki jači.Znači i kod njega je 1:4 prenos

ja mislim da je ovo nešto za ravnanje zemlje , ima takav fabrički uredjaj ali neznam kako se zove , znam da sam ga negdje vidio

valjda se javi neko ko zna

ja mislim da je ovo nešto za ravnanje zemlje , ima takav fabrički uredjaj ali neznam kako se zove , znam da sam ga negdje vidio

valjda se javi neko ko zna

Skontao sam ja da je ovo za ravnanje zemlje, mislim da se takva mašina zove skreper, al čudno mi što ovako ravna njivu (vidi se na slici da je to uzorana njiva)?

Nazad
Vrh