Priključci, strojevi i mašine "made by savoris"

obicno dva metra duzine popreko na prikolici pa kuci secemo na metar za ogrev(prodaju)

evo i ja se danas zezao oko ovih točkova , jedan je gotov , guma je 385/55X19.5 balonka ::svaka cast::
ja mislim da će da izdrži :D
abcd0017e.jpg

abcd0016.jpg

a evo i koja slika vitla kako je stalo na rusa

abcd0009n.jpg

abcd0010ez.jpg

da bi i karetu mogao nesmetano da koristim moram produžiti rudu 10tak cm ali mi to nije nikakav problem jer sam to predvidio već i na vrhu rude je cijev u cijev ::namigivanje::
može i ovako ali sam ograničen uglom skretanja , vitlo mnogo prilazi tovarnom prostoru

abcd0013l.jpg

abcd0014bs.jpg

abcd0015j.jpg

Savo,jedna stvar nikako neće da valja,a to je dužina poteznica i težina vitla i daske na njima.Dok privlačiš trupce,sve je ok,ali kada treba dići dasku i odvojiti trupce od tla,prednjak ode uvis. Kod nas i na većim traktorima krate poteznice,tek da daska ne dodirne gume,tj.lance. Pozdrav.

ima lamelno uključivanje ::namigivanje::

@tomobanja
obrati malo bolje pažnju na to što si rekao , sve si ispromašivao prijatelju ::namigivanje::
ovo je jedino vitlo koje sam našao da mu je daska odmah iza poluge , svi ostali imaju veći prostor o kojem pričaš
ako bolje pogledaš vidjećeš da je cijeli mehanizam vitla smješten izmedju poluga a ne iza njih ::namigivanje:: kao kod većine
tako da smatram da nisi u pravu jer sam probao nekoliko vitlova , a da ti još nešto kažem iz iskustva , rus ako vuče nema potrebe da se diže prednji kraj trupca , mnogo bolje ide ako ga vučeš na lancu dužine 1m , onda mu prednja vuča radi punu funkciju

misliš na ove tubeleske , od neke niskonoseće šlepe , gume lako nabavljam ali sam felne jedva nabavio
a za gume je lako jer te gume se u većini voze po zapadu i moraju da se skidaju na vrijeme :D što meni odgovara
za 20-30e dobiješ gumu sa sasvim pristojnom šarom

aha , ti misliš na nju

na njoj je bila osovina sa gumama 16 cola od neke vojne prikolice , ta osovina je bila za 3m drva , ne više
sada je ova prikolica pretorena u kardanku i stavljen diferencijal od mečke i gume od rusa (imaju slike u ovoj temi) , takodje je zamijenjena i ruda
nosivost povećana na 4 metra drva (više nemože da stane) ili 3T
takodje sam tovario 2,5 kubika tucanom kamena i to je bila krajnja granica nosivosti po mom mišljenju

Savo, gdje bi mogle da se nabave felge i gume (ove balonke) kao sto ti imas i za koje pare? Na prikolici su mi slabe gume, na nju idu 7.5-16" a njih ne volim nikako jer su uske.

Ajd ja da pitam nesto : na koji auto idu felne 14-ice, imam gume, al nemam felne, da dam dedi da stavi na drvarku....

zombi , pokučaj u srebreniku kod onih što sijeku kamione u dijelove , nije baš jeftino ::lose::

zoki , na svako auto (skoro) idu 14ke , koje su kod tebe glavčine , opiši svoj problem brate :ppozdrav:

Naime, imam 2 gume 14 ice spoljasnje. Ne izgledaju lose, ali nisu za u saobracaj. to mi dao komsija, njemu smetaju, a nema pojma od cega su... Znam da je imao nekoliko mecki, opela, ali ne znam od kog auta da trazim... Imao sam i par trinaestica, koje sam odmah iskoristio.... :ppozdrav: :ppozdrav:

savoris je napisao(la):
zombi , pokučaj u srebreniku kod onih što sijeku kamione u dijelove , nije baš jeftino ::lose::

E jbga :(

Ma dusa me zabolila kada sam otisao prije neki dan da vidim neke gume, kad tamo one debele, široke gume za 15" felgu...takve je imao lik na prikolici sto mi je silirao, ma ne vidi se gotovo kuda je prošla, tako malo tabaju

@zombie 666 imam ti ja jednu balonku za 16" felge bila je nekad na IMT skipu naprijed, neznam točno kojih je dimenzija ali je dobro široka za prikolice se ubila samo da je još jednu naći.

Izvini na kasnjenju. Dakle, situacija je ovakva: moj deda je zamislio da pravi drvarku i pitao me gde moze da nadje 14ice. ja sam nasao gume, od kog auta da trazim felne, bilo kakve ali da su 14ce, kad kompletiram tockove on dalje neka busi rupe koje mu trebaju, za slucaj da se ne poklapaju... Kapiras...

Nazad
Vrh