Priključci, strojevi i mašine "made by savoris"

idi na auto otpad i samo traži 14ke felne koje su najjeftinije i riješena stvar

zokidrum je napisao(la):
Izvini na kasnjenju. Dakle, situacija je ovakva: moj deda je zamislio da pravi drvarku i pitao me gde moze da nadje 14ice. ja sam nasao gume, od kog auta da trazim felne, bilo kakve ali da su 14ce, kad kompletiram tockove on dalje neka busi rupe koje mu trebaju, za slucaj da se ne poklapaju... Kapiras...
Kratko traju obicne 14-ke sa auta.Ako hoces da ti potraju gume 14-ke najdi gume sa oznakom "c".Oznaka za teret.

Novi sam na forumu registrirao se ,javio ti se i mailom. majstore svaka čast iz ničega napraviš sve funkcionalno.Čitao sam o izumima dugo u noć,stvarno svaka čast.

Pitao sam znaš li možda na vitlu šumskom,dali se bubanj vrti na ležajima ili na brončanim piksama?Nešto bi slagao, pa svaki savjet je dobrodošo.

ne bih znao jesu li piksne ili ležajevi , gledajući prostor moguće je da su se mogli ugurati ležajevi ali piksna mi logičnije zvuči jer se bubanj kreće i aksijalno po osovini , ili su možda valjkasti ležajevi sa pokretnom unutrašnjom šalnom :sta:

@veljo
pa nemam vremena druže , imao sam i imam planova čudo jedno ali slobodno vrijeme me zaklalo :zli:

hvala ja bi stavio pikse jer će osovina bit fiksna,na njoj ležaj koji nosi aksijalno i radijalno.Znači osovina stoji na ležaju se okreće lančanik veliki kojeg tjera mali,a ]bubanj se vrti samo kad ukopčam spojku.

možeš li ti šta to nacrtati jer teško je meni pogadjati šta si ti zamislio , slika vrijedi 1000 riječi :cao:

Ja ga malo prije otvarao i vidi se.
Post je spojen: [time]1301262510[/time]
Nisam uspio sa komp. prebacit sliku .Kako prebacit sliku iz documents u odgovor koji šaljem?
Post je spojen: [time]1301373065[/time]

evo nadam se da je uspjelo .Ako je to bi trebaloa bit spojka.
Post je spojen: [time]1301394908[/time]

evo i banzek na kardan.
Post je spojen: [time]1301417001[/time]
Što se tiče vitla:eek:sovina stoji u piksama na početku i kraju osovine,na konusnom i kugličnom ležaju se vrti lančanik.Bubanj sa sajlom će stajat cjelo vrijeme dok se ne spoji sa lančanikom.Na strani gdje je ručka koja bi išla na polugu bi ubacio potisni ležaj da mogu prenjet vrtnju i tu bi biledvije pikse koso odrezane da mogu pritiskat bubanj.Iza piksa dolaze matice(2 kom)da se može štelat spojka.Eto nadam se da sam dobro objasnio,a slika je 1000 rječi! Neznam dali baš moja slika.Pozdrav

pisao si nekoliko postova jedan iza drugog koji su se spojili pa mi nije pokazao kao nove poruke , sada sam vidio

ovaj crtežmi je potpuno jasan , skoro isto tako su konstruisana i ova vitla koja su u prodaji , tipa krpan i ostali
sve mi se svidja sa crteža osim onog dijela koso odsječenih čaura koje bi služile za potisak na lamelu , vidio sam jednostavnije rješenje od toga
znači radi se na principu kočnica kao na IMT577 ili na rusu ,
napraviš nešto kao dvije podloške deblje , znači malo većeg prečnika od ovoga aksijalnog ležaja , i nadješ 3 (ili više) kuglice prečnika recimo 10-15mm
u obje strane te podloške na podionoj glavi zabušiš 3 rupe burgijom recimo 20mm u dubinu 5mm , znači dobiješ dvije takve identične podoške i rupe okreneš jedne prema drugim i u te rupe staviš te kuglice
jednu podlošku zavariš za šasiju vitla a na drugu zavariš ručku , znači kada kreneš ručkom u položaj vučenja jedna podloška se zakreće i kuglice imaju tendenciju izlaska iz rupa usled čega dolazi do razmicanja te dvije podloške a samim time i pritoskom na lamelu
nadam se da si me razumio

Da prijatelj paralelno slaže sabi ,ali je malo u prewdmžnosti jer je imao bubanj ,sajlu i ponešto još i složio je na kose pikse.Kad je pustio u pogon veli nema jakog potiska jer hvata u jednoj točki tako da prelazimo na kuglice .O tome sam već čitao i našao na forumu.Slika banzeka...komentar.

Možeš mi objasnit sistem slaganja sajle na vitlo,pročitač sam da na vitlu koje si kupio je to funkccioniralo .Zanima me jel to neš posebno ?

Nazad
Vrh