Priključci, strojevi i mašine "made by savoris"

savoris je napisao(la):
ja već pravim nešto na ovaj princip
Log_trailer.jpg
Ako nije tesko objasni malo kako ovo radi ili jos bolje daj neki sajt gde ovo moze da se vidi kako ovo izgleda u radu

e zdravo naisli su mi problemi oko prikolice na pogon ako na defrencijal idu gume 6,50x16 prenos 4 prema 1 a meni na traktoru za jedan krug kardana traktor predje 260mm a na imtu oko 480mm

već sam negdje stavio ovaj snimak čini mi se

[youtube]YnC2aFIJjiI[/youtube]

stublinac je napisao(la):
e zdravo naisli su mi problemi oko prikolice na pogon ako na defrencijal idu gume 6,50x16 prenos 4 prema 1 a meni na traktoru za jedan krug kardana traktor predje 260mm a na imtu oko 480mm

pa moraš staviti neki reduktor onda , ja sam an rusa morao , za onu malu prikolicu za IMT što sam pravio nije trebalo ništa

slusaj savosad po moju racunicu ispada da i moze ti me ispravi ako nije tako na defrencijal su mi gume jedan krug 210mm sto znaci da za 210mm trba da se kardan okrene 8 puta sto znaci 8x26 je 208mm toliko i traktor predje ispada da je to to

računanje mi je lošija strana mene :haha: ali samo znam da ti nemože nikako krug gume (obim) 210mm :cao:

a za ovo računanje te stvarno nisam razumio , ak može malo detaljnije
jer kako shvatam , tebi se na dužini puta od 210CM kardan na traktoru okrene 8 puta , jel ?
a gume (prikolice) su ti obima 208cm (jako blizu) , znači kardan prikolice ako uzmemo u obzir da je diferencijal 1:4 će da se okrene 4 puta , a ne 8
onda treba redukcija ::namigivanje::

u pravu si losa mi racunica taman sam, dobio ludo volju da ovo napravim al sad redukcija tu je vec problem za jedan krug vretena traktor predje 260mm akad okrene 8 kruga to je208cm a defrencijal bi se onda napravio 420cm jel tako tu je izgleda problem onda bi trebala redukcija 1prema2 pa na kardanku.

Post je spojen: [time]1298973751[/time]

takav reduktor možeš da nadješ na djipovima , oni pretežno imaju 1:2 , od lade nive pa nadalje :cao:
i taman relacija ulaz izlaz dobro stoji da zaobidješ rudu i klip za kipanje kao što sam to ja uradio ::namigivanje::

pa znam ali ti reduktori ovde bas i nisu jeftini probacemo da nanjemo neko drugo resenje jedino ako nalleti neki rediktor za male pare videcemo sve u svemu hvala za saveti mora da taknem do otpad da nadjem nesto il da menjam traktor .......haha .

Stublinac najbolje ti je i naj jednostavnije da taj reduktor napraviš pomoću lanca i lančanika.lanac 1" je dobar za to, nemože ga otkinuti a i možeš da praviš prenosni odnos kakav ti odgovara. Znači napraviš dva kućišta sa po dva ležaja, dva lančanika, zavariš kućišta za jednu ploču koju zašafiš za šasiju gde ti odgovara. Pogledaj ovu sliku kako je urađeno na ovom cepaču za drva samo što je skinut lanac znači na ovaj sistem.

može i ovako sa lancima , to je bila i moja prvobitna zamisao ali nedostatak je to što moraš skidati kardan kada ideš najvećom brzinom jer se on nenormalno brzo okreće , ovako ja ga isključim na reduktoru i isključim na traktoru pa se on uopšte ne okreće pri transportu i dolazku do ekstremnih putanja
za karetu koju planiram sam nabavio mjenjač od zastave kamiona , on će moći jer nemam tu klipa za kipanje a i rudu ću napraviti na ''V'' tako da ga smjestim tu ::namigivanje::

bravo majstori to je pravo resenje i ja sam tako nesto zamislio samo sam mislio bez lanca od starih zupcanika iz menjaca toga bar ima dosta ali moze i ovako samo ta kucista mora kod nekog strugara da mi napravi tako sam mislio za pretnji pogon da se napravi .
Post je spojen: [time]1298994446[/time]
savo a cemu taj menjac od zastabve da ti sluzi kao reduktor ili sta .. a kazi mi molimte kog rusa imas duplaka i kakav je to traktor kao traktor imam u planu uzeti jedan za u planinu a ovde kod nas ih nema .

Savo, sad sve nešto razmišljam...

Ti bi trebao da se udružiš sa Attilom. Gde bi vama bio kraj... :ppozdrav:

mjenjač od zastave će da služi kao reduktor

ma rus je sila , samo to mogu reći , za šumu dušu dao , što stariji to je kvalitetniji

Branko je napisao(la):
Savo, sad sve nešto razmišljam...

Ti bi trebao da se udružiš sa Attilom. Gde bi vama bio kraj... :ppozdrav:
:haha: imam osjećaj da si počeo konzumirati alkohol u većim mjerama od propisanih :haha:

neznam za rumu , morate me razumiti ako ne dodjem ipak mi je u kući dijete od 20tak dana starosti pa nesmijem da se udaljavam mnogo
ako nadjem nekoga da bude ''dežurni oficir'' dolazim :cao:

Nazad
Vrh