Priključci, strojevi i mašine "made by savoris"

E sad lepo da se uozbiljite i da se vtatite temi, i ja sam našao na otpadu diferencijal od mercedesa 123 pa bi pravio bušilicu kad malo otopli sad zima.

Znaci Savo obavezno zavariti trkace i skinuti drugu prirubnicu,a na njeno mesto staviti druigu polocu da udje u semering.Ja sam mislio da samo blokiram drugu stranu Na diferencijal a da dole stavim burgiju od 25 cm.Znaci moracu sve iz pocetka ako sam te dobro razumeo. A one drzace na koje se klati diferencijal si zavario ( sa koji aparat i koja elektroda )ili si zasrafio. A negde si rekao da si jos ojacavao ,a nebi bilo lose da slikas da vidimo ( da ukrademo ideju)
Hvala :ppozdrav: ::svaka cast:: ::svaka cast::

a ljudi ja kao da pričam kineski :udri:
trkače VADIŠ napolje , nema ih razumiješ ??

to što si ti mislio nemože nikako , ispast će ti poluosovina sigurno iz diferencijala a i prebrzo bi ti se okretalo ako hoćeš da bušiš veće prečnike rupa

znači iz diferencijala vadiš:eek:ba trkača i osovinicu koja ih drži , takodje vadiš i gornji zupčanik u koji je ulazila druga poluosovina koju takodje vadiš
znači ostaje ti samo u ovome slučaju donja poluosovina i zupčanik u koji ona ulazi , E TAJ zupčanik zavariš za kućište srca diferencijala (znači onaj dio na kome se nalazi tanjirasti zupčanik)

a nosače koji drže čitav diferencijal na onome gornjem bolcnu sam vario nekom bazičnom elektrodom BOHLER čini mi se , prvobitno sam stavio samo dvije uške i zavario ih ali sam vidio jednu malu puciju pa sam onda dodao ''U'' profile sa obje strane diferencijala koji idu do dna kućišta i to je daleko jače

dodji dogovorit ćemo se , ispostavilo se da skoro i nemam potrebu za njom ::lose::
dodji probaj dok ima snijega :kisa: da vidiš kako aždaja guta :D

Ja sam nov na ovom forumu ali imam "konja za trku". :sjasi:
Da Vas ne bih puno gnjavio, pogledajte malo po mom sajtu
jer ako budem pisao o svemu šta sam radio trebao bi mi ceo dan.
Ma da tu nije sve navedeno ali ima interesanthih stvari da se vidi
izmedju ostalog. Prevashodno bušilica za zemlju.
Nadam se aktivnom učešću u ovom forumu jer sam i ja "umetnik" poput Save
ali ne u tolikoj meri. Za njega sam još uvek početnik.

::traktor:: www.igor-milosavljevic.blogspot.com

levak šta se tebi desilo , da nije kuvana rakija odradila previše isparavanja :haha:

IGMI , odeš prvo predstaviš se u odgovarajućoj temi , a drago mi je da ima još takvih ljudi na forumu , da nam dodje još 1 pa da odmah pšravimo svemirsku petjelicu pošto ovaj turizam izgleda obećava ::novac::

savoris je napisao(la):
to vitlo pretezno koristi vladimirec , e vidi sad cijena nove lamele je 20 evra a cijena feroda da ih sam prekujem je 5 evra
eto pa ti odluci ima li potrebe za nekim malo komplikovanijim sklopom
a i pravio sam ga da bude maximalno jako , svaka frikcija posle finalne redukcije ima da prokliza
a vec sam negdje i pomenuo da onaj ko oce napraviti vitlo za sumu uradi par izmijena koje ja i nisam bas najbolje uradio
al' opet kazem ovo je radjeno za moje potrebe i potpuno me zadovoljava
kandza za ukljucivanje je uradjena ocajno ::lose:: ali cu da je ispravim

pa volio bih ja vidjeti i te vase inovacije , uvijek moze da naleti neka nova ideja :cool:
zdravo svima nov sam na forumu pa bih voleo da da se uklnucim sa vama svidjaju mi se vase teme narocito oko sumskog vitla ,interesujeme ovaj sa defrencijalom kako sta oko moze neko da mi pojasni da osvezimo ovu temu ako vas ima.

e zdravo ja sam iz okoline aleksinca nisam mnogo upoznat oko foruma pa seizvinjavam unapred sto ovako upadam ali mi se svidjaju vase majstorije
.
Post je spojen: [time]1298708665[/time]
imam universala 445 snjim idem u sumu i bavim se prodajom drva tereni nam nisu losi ali nije lose imati i neko prostije vitlo koje bi se moglo montirati lako

Post je spojen: [time]1298759722[/time]
imamo otpad u blizini nema sta nema pa me zanima od kog auta dali ima prepravke i koliko taj defrencijal moze izdrzati ,i ovi zupcanici od cega bi mogli a da se ne prave ,ovde kod nas ima majstora za vitla ali to su sve neke cene bez veze jesu profi vitla ali bih voleo sam to da napravim .

ako ti treba nešto jeftinjačko možeš uzeti diferencijal kao što je ovaj kod mene i ne treba ti nikakva više redukcija , samo staviš kardan gdje ulazi kardan na diferencijal a umjesto jedne poluosovine staviš bubanj sa sajlom , i blokiraš trkače
to ti je sva matematika , ovo ti neće biti nešto ekstra jako ali može da posluži za neke manje stvari , tako bi dobio redukciju 4:1 , ni kod krpana nije više

stra me da to nije prebrzo ipa trba to da vuce buke
Post je spojen: [time]1298735145[/time]

Post je spojen: [time]1298760642[/time]

ako imaš par zupčanika onda ti je bolje prekopiraj krpana
broj zuba je slobodna volja , brojao sam na krpanu ali sam zaboravio , veliki je čini mi se 40-50 zuba a mali 10-12 , nisam siguran
jednostavnije je sa dva lančanika

iz iskustva kolege sa kojim sam pričao mogu reći da je KRPAN 5T prilično brz , mogao je biti malo sporiji jer na velikim potezanjima motor umire

kod mene na ovome što sam pravio je 16:1 i to je presporo za šumu , dobar je za izvlačenje onih koji su zapali ili sletili sa puta ili za dizanje prevrnutog traktora ali nije za izvlačenje drva , spor je ali je zato kidao sajlu 14mm :cool:

pa dobro ali i ti imas silu od traktora i meni treba sporo slab je moj traktor kad bi gornji naso sa jedno 30tak zuba mislim da bi bio dobar .

Post je spojen: [time]1298685715[/time]

Post je spojen: [time]1298711461[/time]
e i zvidja mi se prikolica na pogon ove nedelje prepravljam moju malu drvarku ima sve materijala a iznam sam da uradim i tako nece mnogo da me kosta.
Post je spojen: [time]1298762501[/time]

Nazad
Vrh