Priključci, strojevi i mašine "made by savoris"

ajooj , prvo nemoj da pišeš 5 postova za redom , napiši jedan a ako si nešto zaboravio onda ga edituj

sila od traktora (snagom) ne igra mnogo uloge u vitlanju , bitnija stavka je masa traktora
recimo povećanjem redukcije za 30% ti ćeš nadoknaditi to što je slabiji traktor ( a nije ni on slab)

diferencijal može da izdrži neka normalna opterećenja , kod mene je prija finalne redukcije tako da za njega nema straha

a kardanka prikolica nisi svjestan koliko je moćna stvar , samo jedno pitanje , ima li tov traktor sinhroni izlaz kardana , onaj što ga zovu u narodu ''preko točkova'' ?

e zdravo opet e nemoj te mi zameriti jer se nerazumem mnogo oko kompjutera pa tako pisem, asto se traktora tice on mi je odlican za planinu ,mnogi veci traktori mu nemogu prici mislio sam lak je za neko vitlo inace vucem drvarku po 12 metara sjlim imam i zetora s50 nemoze mu prici u mnogim stvarima , vitlo bice za neki dan samo da taknem do otpada ima tamo sve,a sto se tice izlaza za kardan imam pogon preko menjaca.

vala upravu si ovde moze svasta da se napravi,jer ima stvarno puno dobre stvari po otpadima samo mi treba malo saveti posto nisam ja profesionalc pocetnik sam mada sto se tice bravarije to radim valjda dobro pravim prikolice,drvarke,ograde,kapije za pare valjda mi to nece biti problem da napravim nesto korisno i za mene .

što zapne pitaj , ima ovdje još ljudi koji mogu da pomognu
uglavnom ja još uvijek nisam naišao na problem a da uz pomoć dva poljoprivredna foruma nisam riješio :cao:

bas tako ovi forumi su bas izmisljeni i procitao sam sve vase postove i uz vise ljudi sve se resava samo oko vitlo trebace mi pomoc al prvo da nabavim materijal, voiim i ja da eksperimentisem ako lepo radi pogon da drvarce pravim i prednji na universala normalno uz vasu pomoc,na drvarku planiram od lade 1300 po racunici uklapa ce .

uklapa se ali ne vjrujem da dif. od lade može mnogo da nosi , ja što sam napravio onu kardanku malu osovina je od NIVE a čovjek tovari na nju 3m dva , i ja mislim da je to krajnja gornja mjera nosivosti za taj diferencijal
a koju količinu ti predvidjaš da voziš na kardanki *?

i ja planiram 2,5 do 3 vec imam kao tvoju prikolicu cale pravio pre 15g tovarimo je do 3 metra i nikad dosad nije pukla mnogi kod nas imaju od lade i tako tovare ja samo da stavim na drugu drvarku dobar defrencijal i cepaj samo jos kad bi mogla sama da se utovari bilo bi super.

beljac je napisao(la):
i ja planiram 2,5 do 3 vec imam kao tvoju prikolicu cale pravio pre 15g tovarimo je do 3 metra i nikad dosad nije pukla mnogi kod nas imaju od lade i tako tovare ja samo da stavim na drugu drvarku dobar defrencijal i cepaj samo jos kad bi mogla sama da se utovari bilo bi super.

Polako, Sava ce i to da izmisli.... :D :D

Ovo je neka moja ideja kako bi mozda mogao da se olaksa utovar
35bci2d.jpg

zeleno-prikolica
crno-cilindar i ideja kao kod zadnje ruke skipa za kretanje ruke levo desno
plavo-hidromotor koji mota sajlu i dize
crveno-nesto ovako
ajs17t.jpg

Ovo je samo ideja i svaka primedba je dobrodosla

bolji je ovaj sistem sa prve slike jer uvijek vraća ruku iznad prikolice , nemoraš ti da guraš ručno
a ako je prikolica nageta to može biti čak i opasno

znači ruka se sama okrene prema teretu , i čim teret počne da se odvaja od zemlje sama ruka se zakrene iznad prikolice
a ako nećeš da tako radi onda samo ona dva gornja lanca zakačiš na sredinu one poprečne prečke

e zdravo svima jasam mika iz aleksinca to jest pisao sam ovu nemu sa korisnika beljac a sada je ovo sa mog komp...jes sam se registrovao,lepo je ovo sve samo ga treba i napraviti a to i kosta ipak su ove masinerije za manji tovari ja idem 30 km od kuce u planinu pa nemam vremena puno u planinu dug je put dva radnika i cepaj .

a moze li neke slike od sumska vitla malo izbliza da vidim kako ste to napasovali dali kotur sa sajlom direkno vuce kad se ukljucu kardan ili imate nesto za ukljucivanje kako kad razmotujete sajlu dali kotur moze biti nezavisan od reduktora unaprad hvala za pomoc.

Zakrece ceo kran
Mozda nije zamisao dobra ali nemam bas iskustva sa ovakvim stvarima

stiv1983 je napisao(la):
Zakrece ceo kran
Mozda nije zamisao dobra ali nemam bas iskustva sa ovakvim stvarima
bolje ti je rješenje ono što ja imam u planu da pravim , daleko jednostavnije a radit će radnju

@stublinac
sajla se odmotava lako jer možem da razzubim vučnu osovinu i bubanj sa sajlom , slike za sada nemogu jer je pokriven ceradom a ima mnogo snijega na njoj , iskreno ne lopata mi se snijeg više

Nazad
Vrh