Priključci, strojevi i mašine "made by savoris"

evo jedne makine za tebe
ve8xow.jpg

Ako mu zena cuje sta radi preskakace preko metle :haha: :haha: :haha: .
E Savo svalercino gori si od Levaka jer njemu cajka plese na stolu a ti juris hostese po praonici :D .

CAR je napisao(la):
Ako mu zena cuje sta radi preskakace preko metle :haha: :haha: :haha: .
E Savo svalercino gori si od Levaka jer njemu cajka plese na stolu a ti juris hostese po praonici :D .
Otkud znaš, možda je bila tamo kakva zgodna promoterka! :D :haha: :haha:

Ima takvih kod nas par sto u odijelu i kravati voze traktor ali Savo me iznenadjuje,ja mislim posten,familijaran,radisan covijek a ono svalercina veca od levaka.Ja se to nebi usudio napraviti nikada ::namigivanje:: .
Ma gdje bi covijek prao rusa u praoni da zastopa odvode :haha: :ppozdrav: .

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=N1HZztie5ac&feature=related[/youtube]

Evo Savo malo razmisljanja za tebe!
Post je spojen: [time]1293749756[/time]

Potencijalno opasna stvarcica nedaj boye da povuce rukav na spiralu ili koznu rukavicu ili bilo sta drugo.Ljudi evo pitanje za sve / kazite mi imam pumpu hidraulicnu veliku kaze majstor koji je video da je od ulte nju sam nameravao da pogonim preko kardana kad sam planirao da pravim pesica ali sam u medjuvremenu zamenio ferbusona za rusa t 40 sa dve vuce pa mi je sada ostala recimo viska.Interesuje me da od nje napravim cekrk tj da je iskoristim kao hidromotor.Znam da je to moguce ali sta mene konkretno interesuje?Interesuje me jel hoce ona da se okrece u oba smera znaci u smer vuce i u smer drugi kako bi samo razmotavao sajlu znaci bez opterecenja.Cuo sam da izbija semeringe kad pokusas u kontra smeru da joj das pritisak ulja.E sada meni nebi ona nista radila u kontra smeru samo da razmotava sajlu.Pozdrav

a sto bi to radio,prvo sto bi ti bilo vrlo vrlo sporo izmotavanje sajele,onda moze da se zamrsi sajela,napravis kandzastu spojnicu,ili neki saraf nesto sto bi samo zablokiro vitlo,kad trebas da vitlas,a kad jok ti odkacis tu kandzastu spojnicu ili izvadis saraf,izvlacis sajel urucno,jendostavno da jednostavnije nemore biti

većina pumpi ispljune semering ako se ''napumpa'' u kontra smijeru , teoretski bi moglo jer ti sa druge strane u odmotavanje neće javljati veliki pritisak , ali u praksi ima da ga pljune van

nisam pristalica hidrovitlova za rad u šumi , daleko jednostavije je mehaničko , pričamo o nekoj poluprofesionalnoj eksploataciji
samo prekopirati krpana na bilo koji način , lamela je mnogo korisna stvar

Може ли се пумпа волана (од неког буса) паметно искористити за нешто?

da savo jes jednostavnije i mozda lakse,ali sa hidrauliicinim vitlom mozes vitlati puno puno vise nego sa mehanickim na istom traktoru

savoris je napisao(la):
:haha:
vidio sam to već , samo da niko ne pogine od te stvarke ::lose::
ako se pravilno koristi nema frke ja ga koristim od 2000g 60m na dan sa 2 coveka maximum na kardanski pogon mozete videti na temi sumarstvo
Post je spojen: [time]1293809757[/time]
a sto bi to radio,prvo sto bi ti bilo vrlo vrlo sporo izmotavanje sajele,onda moze da se zamrsi sajela,napravis kandzastu spojnicu,ili neki saraf nesto sto bi samo zablokiro vitlo,kad trebas da vitlas,a kad jok ti odkacis tu kandzastu spojnicu ili izvadis saraf,izvlacis sajel urucno,jendostavno da jednostavnije nemore biti
u pravu si ali najbolje je mexanicko vitlo po meni

MATRIX je napisao(la):
da savo jes jednostavnije i mozda lakse,ali sa hidrauliicinim vitlom mozes vitlati puno puno vise nego sa mehanickim na istom traktoru
:nono: mnooooogo griješiš

d.j.grljanac je napisao(la):
Може ли се пумпа волана (од неког буса) паметно искористити за нешто?
kako nemože , zavisi za šta si mislio

@kinez
imaš ovakav cjepač , montiran na točku :sta: :haha:

Savo, želim ti da sklepaš najboljih hiljadu skalamerija ove nastupajuće godine..........................................

Pa, makar ni ne radile..........................

Nazad
Vrh