Priključci, strojevi i mašine "made by savoris"

gresna ti dusa sto nedas meni ajde ovako ja tebi uradim celu presu besplatno i delovi moji a ti meni nabacis svaju imi li je ne facebooku da je nadjem pa recite narode jel to posteno

presa ispravna , trebao si misliti o tome prije nego si mi pomogao da sredim presu :haha:
a svaja nema FB , a i da ima ne bih ti smio dati , adresu mislim :haha:

@kosjerac
može ali da je prodam levaku za 5000e :haha:

sta se ti bunis jel sam ti obecao popravku besplatno za infomacije informacije si poslao i ja cu ispuniti obecanje a svaja ti citava

1zewion.jpg

2cf2n1u.jpg

2h3ygzc.jpg

1zv5qqa.jpg

Ova masina je takodje rucni rad . Dubina kopanja do 50 cm .Mislim da je potrebna svakom ko ima ovakvih parcela.

1zv5qqa.jpg

Post je spojen: [time]1294977946[/time]

29on7sl.jpg

Post je spojen: [time]1295003387[/time]

Ovako nešto bi i ja trebao.
Pitao sam jesenas za Dondi,ali je cijena pretjerana.
41000 kn ili cca5500€ što je stvarno previše za moj ukus i novčanik.
Od čega je diferecijal, koliko okretaja ima točak sa radnim alatom, koliki je promjer točka, koliko radnih tijela ima na točku.
Neka pitanja jer i mene interesuje samogradnja!

Difer. je od FAPA tkzv rastereceni .Moze i od TAMA kamiona ili autobusa oni su nesto brzi pa moras koristiti kardan 540 o /min.Ali su u prednosti sto su laksi.Jedna polu osovina je blokirana tako dase druga okrece duplo brze. Gadjaj brzinu oko 250 do 400 o/min i neces promasiti.Opet zavisi koju dubinu zelis kopati pa samim tim i precnik tocka. Ovaj je oko115 cm.a razmaknuti su 9 cm. felna od kamiona je dosta siroka tako da ih mozes razmaknuti koliko hoces ako zelis vecu sirinu kopanja.Nozeva je 2x5=10 komadaa imam i dva kosa noza sa obe strane koji prave kosine i mogu ih podesavati posto su na sarkama. Oni su od gibnja 10 mm a ovi kopaci su skinuti sa orginal lanca za kopanje dubokih kanala za polaganje kablova.Inace idealan diferen. je od kamiona ,prednji most vucni,tako da na mjesto krajnice za upravljanje postavis dobar spaner i imas mogucnost zakosenja radnog tijela.Atime dobijas siri kanal u gornjem dijelu sto je u zimskoj brazdi dosta vazno,a sto ga vise zakreces kanal je gore siri i baca zemlju vise pokraj traktora.Ova masina kopa samo ravno .

Ti si Antonio blizu mene pa mozes doci pogledati. Obavezno se ploce u vanjskom dije moraju na par mijesta spojiti u vanjskom dijelu kako bi izbjegao moguce vibracije u tvrdoj zemlji . Inace ova masina kopa i po dvoristima pa i putevima za alkaten a ja sam kopaoi temelje za stalu stim sto sam nozeve max. rasirio i dobio oko 30 cm i posle malo doterao asovom i lopatom ::svaka cast:: Za ovakav vid rabote moras imati obavezno nozeve navarene nekom tvrdom elektrodom kao sto su ovi jer bi se obicni klepacki u dvoristima brzo istupili :cao:

,,Ti si Antonio blizu mene pa mozes doci pogledati"
Znači ti si u Bosni , baš u Šamcu ili negdje pored...
Koliko sam sredstava odnio od Jovice iz Crkvine, pojeo janjetine kod prijaka u Garevcu, pa i supruga mi je rodom iz Bosne.
Dolazim u ponedjeljak u Hasić, probat ću organizirat da dođem do tebe ako tebi odgovara...
Interesuje me taj stroj, a situacija je kako sam ti prije pisao, imam IMT 577 to bi on okretao bez teškoća. Pozdrav... :cao:

Ja sam u ponedeljak kod kuce, kad krenes od Samca prema Orasju skreni desno nakon 4 km za Bjeljinu i Beograd, kad prodjes pumpu Mac Komerc pa onda Crkvu u izgradnji jos 300 metara i ja sam tu na desnoj strani. Evo sve ti je naznaceno. :ppozdrav:

dff34i.png

abcd0019d.jpg

našunjao sam kod kolege ovaj diferencijal od zastave 100tke :D izgleda će od njega biti kardanka koja će da nosi 8 metara drva ::svaka cast::

Nazad
Vrh