Priključci, strojevi i mašine "made by savoris"

:cool: hvala druže , za sada radi skoro sve što sam pravio , uvijek se nadje i par promašaja ali i oni su dio stručnog osposobljavanja ako ništa drugo :D

:ppozdrav:

savo ako bi pumpu koristio kao hidromotor sa koje strane trebam da dovedem ulje pod pritiskom predpostavljam na onaj holender gde ulazi ulje u pumpu.Javi mi a i ostali ko pre stigne da krenem da pravim dok su ovi lepi dani :haha: :kisa:

pa neznam,savo objasnimi sto mnogo grjesim,jer sam se ja ranije bio dobro zagrijo za takvo vitlo,jer bi na svoj mali traktor moga takvo nesto napraviti,vuka bi vise nego sa mehanickim ipak je to hidraulika,jedino zagrijavnje ulja moze bit jedan od jebenih problema
evo npr ovakvo,samo jes sporo u pm,obrati paznju na sistem jednakog namotavanja sajele,jednostavan i mislim funkcjonalan
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=q6HZXEMTkeo[/youtube]

Krajisnik je napisao(la):
savo ako bi pumpu koristio kao hidromotor sa koje strane trebam da dovedem ulje pod pritiskom predpostavljam na onaj holender gde ulazi ulje u pumpu.Javi mi a i ostali ko pre stigne da krenem da pravim dok su ovi lepi dani :haha: :kisa:
na izlaz pumpe dovedes pritisak mada ima pumpe kod koih nije bitno :cao:

MATRIX je napisao(la):
pa neznam,savo objasnimi sto mnogo grjesim,jer sam se ja ranije bio dobro zagrijo za takvo vitlo,jer bi na svoj mali traktor moga takvo nesto napraviti,vuka bi vise nego sa mehanickim ipak je to hidraulika,jedino zagrijavnje ulja moze bit jedan od jebenih problema
evo npr ovakvo,samo jes sporo u pm,obrati paznju na sistem jednakog namotavanja sajele,jednostavan i mislim funkcjonalan
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=q6HZXEMTkeo[/youtube]
nece se ovaj leba najesti sa ovakvim radom u sumi :nono:

na izlaz pumpe dovedes pritisak mada ima pumpe kod koih nije bitno :cao:
[/quote]
OK primljeno kznanju ali jos jednom ne sumljam da si u pravu ali molim te razmisli da li je tako da ne napravim pizdariju bez potrebe.Ako je tako onda da krecem da sklapam.Pozdrav prijatelji i srecna nova godina

krajisnik idealan odnos na cekrku ti je za traktor sa izlazom od 540 obrtaja 12 naprema 1 bar se meni tako pokazalo iz mog iskustva jer ako napravis jaci nista nisi dobio samo ces kidati sajlu kada drvo negde zapne a bice spor mnogo i moj ti je savet nemoj petljati sa hidraulikom jer ce te zvati u selu petljanac :ppozdrav:

540 / 12 * obim i eto ti pretvoreno u metre
sad zavisi na koliko obrtaja ti je motor

joj pa ovaj sa videa nemože izvitlati danas 10 metra drva

matrix mani se komplikacija , ljudi koji puno više poznaju hidrauliku se ne usuđuju na hidropogon

@krajišnik , kako ti već rekoše , pritisak dovedi na izlaz pumpe , jer i ona kada radi kao pumpa tu je pritisak

ma u pravu si savo jbg ima tu komplikacija,jedino hidro vitlo moze posluziti za samoizvlacenje kao sto je u tebe

to može , znači tamo gdje se manje koristi i brzina nije bitna , a pogotovo tamo gdje je teško provesti silu osovinama i kardanima , bar nazad je to lako uraditi
jer gledaj , ti svakako moraš ima neki sistem redukcije na vitlu , kod mehaničkog su ti to samo dva lančanika i lanac a kod hidrauličnog sistem redukcije je mnoooogo složeniji
a takodje je mnoooogo jeftiniji i jednostavniji jedan kardan nego hidraulične komponente koje ti trebaju , da ne pominjem ostali sex vezan za ovo , neće moći stati u ovaj post :cao:

Savo, evo jedna ideja za tebe...

w1fz8j.jpg

Samo još da dodaš napred grtalicu. :haha:

neznam Branko :sta: nisam ljubitelj trgovačkih centara pa nemam gdje iskoristiti ovu makinu :haha:
a vidiš da je ljetna i samo u papučama se može voziti :D

Nazad
Vrh