Priključci, strojevi i mašine "made by savoris"

evo završio sam ovu kardanku prikolicu

evo par slika pošto sada žurim pa ću malo kasnije staviti ostatak i reći koju riječ

abcd0005f.jpg

abcd0004p.jpg

abcd0006z.jpg

abcd0007o.jpg

abcd0010o.jpg

abcd0009u.jpg

abcd0008o.jpg

sve je se dobro uklopilo ali sam dosta vremena izgubio dok sam ovo izmozgao i uklopio
prenos je uskladjen oko 95% , za 100% trebala je malo veća redukcija , ili malo manje gume
ali to je zanemarivo jer će se koristiti samo u blatu , a obzirom da rus ima lamelu na izlazu kardana ni najmanje se ne brinem za tim ::namigivanje::

kombajner nisam te najbolje razumio :sta: ali da ja to pojasnim na moj način :D

kada koristim prikolicu onu ručicu ispod sjedišta prebacim u položaj prema naprijed (znači sinhrono sa mjenjačom) a ručkom koja je sa desne strane uključujem izlaz kardana (lamelu kardana)
e sad 52ka ima onaj stari sistem uključivanja koji je idealan za ovu namjenu , mogu stalno držati onu ručicu ispod sjedišta uključenu a samo lamelom uključivati kardan po želji

ali pošto i na reduktoru prikolice imam mogućnost da isključim kardan od prikolice do traktora onda kada ne koristim prikolicu isključim reduktor (prikolice) i isključim sve na traktoru , u tom slučaju kardan koji je izmedju traktora i prikolice će da stoji , okretat će se samo onaj od reduktora do diferencijala
a kada dolazim na teren gdje mi često treba pogon prikolice onda na reduktoru (prikolice) uključim kardan , ispodsjedišta takodje prebacim u položaj ''sinhrono'' i onda po potrebi uključujem pogon prikolice onom ručkom sa desne strane tj. lamelom kardana

jasnije :sta:

a probao sam da uključim kardan na 540 i kada ga uključim brzina kretanja se poklapa negdje sa 6 ili 7 brzinom
to neću ni koristiti ni u kom slučaju samo sam probao

a na vladimircu odgovara negdje izmedju 3 i 4 , njemu ne odgovara ::lose::

dok vidim kako će se ovo ponašati napravim jednu kardanku i za vladimirca ali da mu uskladim prenos samo u 1 brzini , moglo bi se to srediti ::namigivanje::
ili samo karetu za njega sa pogonom

Da sad sam te razumeo!! :ppozdrav: Dali taj traktor sa kojim ti planiras da teras tu prikolicu ima opciju kardan preko menjaca kao na rakovici? pa okrece kardan u zavisnosti od brzine kojom vozis traktor??

kombajner , jeste ima opciju preko mjenjača , neznam kako je na rakovici ali pretpostavljam da je isto

masna bandera :sta: zvuči primamljivo :D

e danas nisam mogao da odolim a da je ne probam , sa oko 2,5 metra bukovine na sebi daleko daleko bolje pomogne nego prednja vuča
nisam išao u ekstremene uslove ali potrudit ću se :D

savoris je napisao(la):
mityoo je napisao(la):
To Savo legendo.... opet si prevazišao sam sebe! :D :D

đe si mićo led ti jbem :ppozdrav: nema te k'o mlijeka čovječe

naravno da sam prevazišao otkako sam se počeo s'tobom družiti :cao:
Milo mi je ovo čuti... eto sad ću jedno vreme biti i više nego prisutan...

naravno da se bavim ::traktor::
Post je spojen: [time]1288596041[/time]

Evo našao sam ti gume za prikolicu

28m1rn7.jpg

A ima i poluproizvoda za tebe i nije puno daleko od Ugljevika

35059jc.jpg

gdje se ovo nalazi ima tu potencijala za mene :ppozdrav:

Nazad
Vrh