Priključci, strojevi i mašine "made by savoris"

http://www.youtube.com/watch?v=MaXtboCB7-o&feature=related[/url]
Post je spojen: [time]1286480778[/time]

dobar ti ovja cjepac savo od cega je ovaj klip

inace te bi bi jedna 110 odgovarala ili mozda 150 ali ona je skuplja

klip nemam pojma od čega je , znam samo da je unutrašnji prečnk 80mm

110 i 150ka su mi prevelike , ovaj pinc sa 3 osovine bi bio idealan :D

ali u pinca uglaviš cijeli motor i mjenjač od nekog dizela kardanca
recimo siera,rekord,zastava,tamić.............

Savo

brate debela je to klipina bice ti jako spor cijepac osim ako pumpu od JCB neplaniras metnuti a znas posto je ona.Iz iskustva ti pricam i sam kuburim sa tim a imam od torpeda pumpu na njemu.Ako povecas broj okretaja na pumpi onda ce se jako grijati i dolazi do pijenjenja ulja pa ti klip"okida"a to nije dobro u sumi da se dogadja.Tu pumpa ispod 150l ulja u minuti nesmije doci da bi solidno radilo.

Ajde dobro reces mi kad zgotovis koliko mu treba od gmt do dmt i koji je radius kretanja.Mom treba 7 sekundi za 50 cm duzine a to je sporo.

Саво, цепач ти има грешку у дизајну, на клипу треба да је равни део а сечиво треба да је непокретно. Овако ти цепанице падају око цепача и мораш да их склањаш, а могу и да ти покидају црева и спојнице.

онда је уреду, пошто су дрва округла можда је боље да стоји водоравно и са једне стране ставиш попречне шине по којима само котрљаш облице а са друге граничник за дебљину цепанице. погледај специјалне машине на овом форуму можда добијеш неку бољу идеју.

Nadam se da ce ove godine cijepac raditi ili ovih dana :sta: a da vidimo snimak kako to radi jer ja sa svojim nisam zadovoljan sta se tice brzine nikako a i glomazan je.Moji radnici bi to polomili iako je od pruzne sine ja vise neznam sta da uradim.

care koji ti je prečnik klipa , daj koju sliku da vidim o čemu se radi , možda mi sijevne kakva ideja ::namigivanje::

Danas cu poslikati i moj se vuce na tockovima (takav trenutno imam)imao sam i noseni ali se udao :haha: nenosim ga u sumu skoro nikad nego na lageru cijepam za upotrebu krajnju.Jebiga,jucer me grabovina satrala,gustis da tica nemoze proletjeti svako drvo uzgoru pilam a motorcina 660ms me satrala jer na maloj Jonsored mi lanac pukao,a nisam spojnice ponio :udri:.Joooj,Ovi dana rastovina i grabovina me razguli onda ovaj sto iznosi sa samaricom se napio pa konje pogubio po sumi svagdje mu drva pogubili konji a nemozes sa nicim prici jer je brdo da se moras nasloniti guzicom na drugo drvo jer ode u Unu ako se otkotrljas.Moram vita nabavljati a nije bas jeftin ili imas kakvu ideju da sam nesto skarabudzim?
Post je spojen: [time]1286695753[/time]

Savo, sto se tice cepaca, kazi mi kako se ponasa spic, na slici deluje kao da je ugao malo veci, dal iscepa drvo kako treba?

zokidrum je napisao(la):
Savo, sto se tice cepaca, kazi mi kako se ponasa spic, na slici deluje kao da je ugao malo veci, dal iscepa drvo kako treba?
nije još proban , na ovome malom što sam napravio došao sam do idealnog ugla , na ovome sada što pravim biće još veći ugao ali ću malo korektovati oblik oštrice
u većini slučajeva najteže jepočeti cijepati , kada se drvo rastavi za oko 1cm onda ide lako i može biti malo veći ugao , znači sama oštrica će biti jako istanjena da ona lako započne cijepanej , ostalo ide lako ::namigivanje::

Nestigo danas uslikati jebiga 100 problema.Poslikacu ti nesikiraj se.

Nazad
Vrh