Priključci, strojevi i mašine "made by savoris"

@savoris

Mislim da bi našao svašta.
Nalazi se u Brčkom,preko puta bivšeg poljoprivrednog instituta na Brodu(predgrađe Brčkog) odmah iza benzinske pumpe Energy-benz.

Evo još raznih otpadnih dijelova
5jxyfn.jpg

Ako te interesuje mogli bi zajedno otići kod vlasnika,inače moj je poznanik.

e savo i mene bi interesoval okako upasovati pogon prikolice u samo jednoj brzini,jer kod mene na malom tomi kako i kod vladimirca nema sinhrona kardana sa mjenjacem,

MATRIX je napisao(la):
e savo i mene bi interesoval okako upasovati pogon prikolice u samo jednoj brzini,jer kod mene na malom tomi kako i kod vladimirca nema sinhrona kardana sa mjenjacem,
onda nikako , teoretski je moguće ali u praksu je jako jebeno to pretvoriti

CAR je napisao(la):
Evo Savo cijepaca

e to ja zovem mašina , ona koja ima sjedište :D
nego ne vidim dobro , jel tebi pumpa stoji direkt na izlazu kardana traktora , nema ubrzanja :sta:

a nesvidja mi se ovo što je testera blizu cjepača

Pa reduktor ima sa izlaza kardana a reduktor je od puhalnika za sijeno nije mi trebao pa sam ga raskopao a prikolicu samoutovarnu prodao,neznam kako ga vi zovete nit sam ga gdje vidjeo u Srbiji,BIH.A remenica na motoru je vece mislim precnik za 6cm od ove na pumpi,ako stavim vecu remenica na motor sto nije problem u velikim vrucinama ili teskim uslovima rada ulje mi zapijeni jako u rezervaru i gubi mi snagu cijepac,hm razmisljao sam o hladnjaku ulja ali to bi vec bila skalamerija.Sta se tice sijekire i noza nije blizu, sijekira ja sa jedne strane noz sa drugeovaj pila meterice i gura ovome ovaj cijepa i odmah na prikolicu po narudzbi sta tko zeli onda se promijene ali da se negubi vrijeme 1 uvijek dovaca meterice.Kad je u sumi onda kardan kuci struja naravno ali trebaju sklopke od min.25A i one ispadaju kad malo rakija proradi.Vidis na srednjem pipcu kako je nagorio nisu na sklopki ugasili i direkt u struju kad je povuklo odmah je sve pocrnilo i zavarilo ga tako da sam morao rastavljati uticnicu da bih iscupao utikac.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=QT6Dw_kzZVU[/youtube]
Danas konacno isprobao moj rasipac.Radi kao CH sat :D

hary pa eto ga kao nov :D

elem i ja sam sebi danas našao malo repromaterijala u Rumi na vašaru , pogađajte za čega će :cool:

abcd0011b.jpg

svi ste pali na godinu ::lose::
a duka se provukao sa dvojkom :D

biće neki klon krpana, tajfuna ili uniforesta , ili možda čak i nečeg boljeg ::namigivanje::

dakle nesto vrlo vrlo zajebano,samo pazi da te nekazne zbog zloupotrebe i kopije orginala :haha: :haha: :D

zbog toga mogu da mi popuše , ja samo gledam :D ništa nisam niti mjerio niti precrtavao , znači ne kopiram :D

Molio bih Vas da ubuduće za ovakve glagole nadjete adekvatne zamene!

Nazad
Vrh