Priključci, strojevi i mašine "made by savoris"

ma savo koga ti foliraš
provalio sam te šta praviš
a to što si pokazao su prva dva zupčanika na snimku :ppozdrav:

[youtube]dJ5hKr7ta6A[/youtube]

:haha: dobro da ste me podsjetili na ''čemu ovo služi'' :D
Post je spojen: [time]1288911806[/time]

inače i auto je moj homemade ::namigivanje::

37154_1664145412267_1496214903_1757644_5937284_n.jpg

71924_1665172677948_1496214903_1760625_1294581_n.jpg

67239_1665191478418_1496214903_1760718_3847232_n.jpg

44936_1665236639547_1496214903_1760874_5080169_n.jpg

a više slika ima ovdje pa ako neko želi može da pogleda
http://www.facebook.com/note.php?note_id=64949500677#!/album.php?aid=2097571&id=1496214903

68437_1665238519594_1496214903_1760877_1671550_n.jpg

Savo zaje.ava ovaj cilindar i gotovo nema snage ni sa punim gasom a teret drzi nepopusta a kad treba dignuti samo moze kad ujutro na hladno ga upalis i jedno minutu onda opet izgubi snagu totalno.mijenjao sam creva,mijenjao im mijesta,mijenjao mijesta rucicama-komandama ali uvijek isto.U njemu je neki problem jesi kad se baktao sa ovim i rastavljao da nemudrujem jer nemam vremena ni za sebe.

CAR je napisao(la):
Savo zaje.ava ovaj cilindar i gotovo nema snage ni sa punim gasom a teret drzi nepopusta a kad treba dignuti samo moze kad ujutro na hladno ga upalis i jedno minutu onda opet izgubi snagu totalno.mijenjao sam creva,mijenjao im mijesta,mijenjao mijesta rucicama-komandama ali uvijek isto.U njemu je neki problem jesi kad se baktao sa ovim i rastavljao da nemudrujem jer nemam vremena ni za sebe.
Pumpa istrošena

futurefarming je napisao(la):
Savo junače, jel' ovo lično ti primaš pehar i čestitke? ::svaka cast::
lično i personalno :haha:

@CARe , šta da ti kažem kada po tvojoj priči vidim neke nelogičnosti
klip ne propušta a nema snage , ne ide zajedno skoro nikako
i ja bih posumnjao na mali pritisak u sistemu jer svi ostali cilindri nemaju ni blizu opterećenje kao ovaj , oni mogu da rade i na (lupam) 50 bara , dok ovome treba svih (lupam) 140 bara

jesi li mjerio pritisak u hid. sistemu ?

a još nešto mi je zapalo za oko , na tome cilindru tačnije na njegovoj klipnjači vidim simptome kao da se ona zaglavljuje u setovima vanjskim
to ćeš provjeriti tako što ćeš kada se ''okilavi'' hidraulika dici taj cilindar do kraja u vis , saviti ruku prema sebi do kraja (ka na prvoj slici) bitno je da u ruci nemaš tereta
ugasiti traktor i potegnuti ručicu ''spuštanje''
klip tj. cijela grana mora lako da se spusti bez opterećenja

prvo bi MORAO da izmjeriš pritisak u sistemu da bi mogli konkretnije da pričamo jr sumnjam na pumpu , nemora da znači da je i nova dobra

a mogla bi da bude i glupost tipa da ti je negdje doplivao neki opiljak (najčešće pukne gumica pa uleti u cilindar) i zatvara protok

stvarno je po tvojoj priči teško reći šta bi moglo biti pošto ima dosta nelogičnosti :sta:

Da se nadovežem na Savin post, Ako cilindar lako ide unutra i napolje onda je najverovatnije pumpa loša....

Pumpu sam platio novu sa reduktorom potpuno istu da radi na "manjem gasu" oko 240eura.Prva je radila na 1800 obrtaja (dobra brzina klipova)ova ce reko sam sebi na 1300 da mi se traktor (nedre uz usi).Prva je dobila luft u zupcanicima i nije bilo pomoci jer puno radi utovarivac i dize terete.Snjim i dugometrice tovarim na prikolicu itd itd.Mislim da se neka gumica"skalala"ili sta vec i da gubi pritisak-propusta jer kad taj celindar radi onda osijetim kad metnem ruku na crevo da (krklja ulje)kroz crevo sta se sa ostalim celindrima nedesava.E sad nisam nikad rastavljao takve cilindre i neznam kakve su gumice na njemu.Neda mi se nositi to u servis hidraulike jer gumice kostaju par centi a servis zaracuna par 100-tina eura i nakaleme toga jos stosta sto nije otislo ili moze jos dugooo sluziti.Hm.

e jebse onda , da si bliže meni to bi uradili za jedno :ppozdrav:

nema tu nikakve matematike , slobodno otvori cilindar , slikaj nam detaljno i postavi ovdje i nema da brineš , samo ako imaš gdje napraviti (nabaviti) gumice

ali prije svega provjeri kako brzo cilindar ''propada''

Ako izdigne kad je hladno ulje i drži teret dignut(ne spusti sam od sebe) onda su gumice ispravne!

Majku mu na hladno dize ali ne kako je dizao ali dize a teret drzi 100% sa upaljenom pumpom i gasom na 2000obr.e sad koliko dugo neznam jer sam pokusavao 10-tak sekundi i toliko drzi.Pokusacu prekosutra dignuti puni zahvat djubra i ostaviti pola sata-sat nek stoji da vidim hoce li i koliko ce spustiti kad ugasim traktor,jer ujutro ode za Rijeku vozim zenu da sama nevozi.Ma sve cu isprobati kako dize na hladno sa ispruzenim rukama itd.itd.

ma nema veze dali je ugašen traktor ili ne , ti kada digneš klip ostaje u položaju gdje i jeste nema veze sa pumpom sve dok ne pipneš komandu
nije ti to IMTova hidraulika :haha:

Ma napravicu filmic od samoga pocetka do kraja da vidite(s)Nemam vremena ni za sebe stiskao posao, da imam rascupao bi ja to sve i nasao "gdje ga boli"a to tek na zimu mogu ali dotlen morase raditi.

savoris je napisao(la):
ma nema veze dali je ugašen traktor ili ne , ti kada digneš klip ostaje u položaju gdje i jeste nema veze sa pumpom sve dok ne pipneš komandu
nije ti to IMTova hidraulika :haha:
Tačno!

Ako si lokalizovao kvar na konkretno tom klipu. Odn. ako creva i ventil rade dobro na drugim klipovima, pre nego rasturis klip, odvrni holendere i pogledaj da nije tu zaglavio neki opiljak kako neko vec rece. On drzi kad podigne jer ne gubi pritisak ulja, problem je samo kad treba da doda jos pritiska. Tu zapne negde. To je samo negde zaglavilo, nista drugo. Ako nije na ulazu, onda ti nema druge, sem rasturanje... :cao:
Post je spojen: [time]1289171644[/time]

Nebo se otvorilo prolom oblaka kod nas juce,danas a kazu cijeli tijedan-sedmicu ce biti tako,onda nista od probanja utovarivaca dok nestane jer tko bi kisnuo a samo kad se zamislim kako je u sumi brrr a drva cekaju :udri: .

danas sam dobacio jednu prikolicu drva uslužno čovjeku i umjesto da idem nekim putom sa velikim bočnim nagibom ja se odlučim da idem iz jedne parcele u drugu uz neku medju otprilike 1m visine , ovi me gledaju kao da sam pao s'marsa i komentarišu može-nemože :haha:
jedan kaže samo dobro se zaleti :D
a ja polako pridjem usponu i ono traktor počne da šlajfuje , a njima osmijeh na lice , ja ti samo potegnem kardan i da vam je samo bilo da ih vidite , izraz lica je kao da ih je neko popišao :D

nisu mogli ni blizu da vjeruju koliko je pogon moćna stvar , iskreno i mene je malo iznenadila lakoća uzlaska ::svaka cast::

Nazad
Vrh