Priključci, strojevi i mašine "made by savoris"

savo svaka cast

jel t tvo jrucni rad il isi neku ozivijo iz mrtvih

ma kakav ručni rad , kupio jednu mladu drljaču koja je za kratko vrijem skršena i skratio je na 175cm
to su one iz donacija što su ljudi dobijali pa nisu marili za njima :udri:

a postoli se krecu takve i toliko sirine :cao: i dali mogu ja sa mojom masinom vrtiti od dva metra sirine

axa znam za te drljace a zasto sluzi onaj drugi kardan odzada od drljace jel to neki veceg promjera pa se samo okrene ova greda za kopcanje i tak omoze sa neki veci traktor

galki kod mene se drljače kreću od 2500km za 2,5 metra pa uzbrdo , ispod te cijene nema ništa da kupiš

matrix taj izlaz kardana nazad je za sijačicu i slične stvari

Darosavac je napisao(la):
Savo,sta mislis o ovome? :ppozdrav:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=T3fc1Xl79KA&feature=related[/youtube]
Takvih traktora tipa Ferguson 65 su koristili u poljoprivrednoj zadruzi pre 30-ak god za razbijanje ledene pokorice na debelom snegu da bi psenica dobila vazduh.
Inace i Zetor pravio slicne traktore:
20gm81h.jpg

ozbiljno razmišljam o nabavci klasičnog gusjeničara traktora ili nečega sličnog što bi išlo po ekstremnim uslovima , vozilo 4 metra drva na sebi a po mogućnosti imalo i za utovar

ovo je slakamerija koja ima funkciju ali je nepraktična za moje potrebe

više bi mi odgovaralo ovako nešto :D

[youtube]3HyLsgFdEpU&feature=related[/youtube]

a pogledajte kako interesantno izgleda ovaj sistem utovarne ruke , vrlo sposobne manevarske mogućnosti
[youtube]bl0WkxjrZC8&feature=related[/youtube]

Tako nešto sam viđao u švici u planinama ,koriste ih i za seno da prevoze.
Mislim da je član Dragan82 pisao o njima pošto su u Švici!!

savo ja mislim da ovaj astor ima hidro pogon,dobra je to masina,moze i uz masnu banderu da se penje,moglo bi se nesto slicno sklpet home made ali to je ipak skup projekt,
i meni se svidjaju gusjenicar jer se mogu probijati kroz razne terene,imaju vrlo veliku primjenu i za teske su poslve,ali su traktori koji unistavaju puteve tak oda i nema neku primjenu u poloprivredi sem u dubokom oranju,a i moraju se dovuc do mjeta rada jer su relatvno spori,ima ih i brzih,imaju i oni sa gumenim gusjenicama ali su on skuplji,odnosno ugradjuju se samo u novije traktore,stoga meni se vise svidja ovaj sistem gusjenica na ovaj normalan traktor,ali onda se povecava stabilnost traktora i iskoristenos po teskim terenima,ali mozda se gubi snaga traktora ili brzina jer se povecava gazni sloj,da li to izdrazavju diferencijali,to neznam,ali kad bi se napravilo nesto sto se brzo montirai demnotira bi bilo jednostavno i korisno............

MATRIX je napisao(la):
savo ja mislim da ovaj astor ima hidro pogon,dobra je to masina,moze i uz masnu banderu da se penje,moglo bi se nesto slicno sklpet home made ali to je ipak skup projekt,
i meni se svidjaju gusjenicar jer se mogu probijati kroz razne terene,imaju vrlo veliku primjenu i za teske su poslve,ali su traktori koji unistavaju puteve tak oda i nema neku primjenu u poloprivredi sem u dubokom oranju,a i moraju se dovuc do mjeta rada jer su relatvno spori,ima ih i brzih,imaju i oni sa gumenim gusjenicama ali su on skuplji,odnosno ugradjuju se samo u novije traktore,stoga meni se vise svidja ovaj sistem gusjenica na ovaj normalan traktor,ali onda se povecava stabilnost traktora i iskoristenos po teskim terenima,ali mozda se gubi snaga traktora ili brzina jer se povecava gazni sloj,da li to izdrazavju diferencijali,to neznam,ali kad bi se napravilo nesto sto se brzo montirai demnotira bi bilo jednostavno i korisno............
Brate mili, ove točke na kraju što si stavio rasporedi po postu.
Toliko napisat a ništa ne reć, baci se u političke vode.
Snaga traktora je uvjek ista, a brzina se nesmanjuje proširenjem ili povećanjem gaznog sloja.
::lose::

da zna maj to ali veca je povrsian ili duzina koja zahvata gusjenica dakle konkretan primjer ovi fergusoni gore,dakle gusjenica se pruza skoro do prednji tockova dakle zahvata vise,ista stvar sa sirokim i uskim gumama,jel tako,

ovaj sistem gusjenica ko na ovi mfergusonima je bio i u vrijeme kad mi je djed radio u sumarstvu,problem je bio sto su spadale a se traktor imalo nagne po nekoj medji,pa su to prekoval ida samo bude na zadnjim tockovima i islo je dosta dobro

savoris je napisao(la):
ja mislim da je bila priča o ovim stvarkama
614052566_3_Big.jpg
Savo o tome je bilo reč.Mislio sam ako se malo modifikuje da izvučeš nešto što ti trbas(za 4 metra drva ..)
Nisam vičan mehanici meni je izgledalo dosta slično sa onim što si postavio.Pozdrav

@matrix pa i jeste fora napraviti što manje kilograma po cm2 , velika gazna površina nemože nigdje da škodi , pogotovo na vučnim točkovima :D

ja sa ovom mojom karetom što ima bagi osovinu prolazim sa 4 metra drva tamo gdje nemožeš ni da zamisliš , jer jednostavno NE propadam u zemlju

@talianu , slabo je ovo za 4 metra drva u ekstremnim uslovima , mogo prepravke bi bilo a i ovakav stroj ima svoju cijenu koja u startu izlazi iz mojih budžeta

Nazad
Vrh