Priključci, strojevi i mašine "made by savoris"

ni ja ne vjerujem da je to sa rusa :nono:

pneumatski cilindar koji bi radio kao okretanje utovarača zaboravi što prije , NEMA ŠANSE

što se tiče pumpe , sve zavisi šta ti hoćeš od toga utovarača , možeš staviti i neku manju pumpu i nema veze koliko imaš cilindara ako sa njima radiš pojedinačno , a ako želiš da radiš sa dvije ili više komandi u isto vrijeme onda treba veća pumpa i još bla bla bla .......

ali kako sam ja tebe shvatio ti bi napravio nešto u home varijanti za manje potrebe
za takvo nešto bi mogao uzeti i pumpu od vladimirca (nova košta 25e) i ona bi ti bila dovoljna jer ista takva pogoni i onaj moj bagerčić ako si vidio što imam

za sistem okretanja ja sam razmišljao da bi se moglo uzeti nešto kao cijeli rukavac točka od neke kamionske prikolice jer tu imaš upasovane i ležajeve a trebalo bi biti i dovoljno masivno , samo što bih ja pravio okretanje sa hidromotorom jer mi je jednostavnije a meni i treba okretanje za bar 270sstepeni

352kv9z.jpg

evo to bi ovako izgledalo kao pesic ali na dva tocka i kacio bi ga na kuku za jednoosovinku na ferdžu.I kardan bi izveo kao na drugim masinama a pumpu bi montirao na grejfer znaci da bude sve u apsolutno nezavisnom polozaju od traktora-otkacim kardan i klin za kacenje i idem sa traktorom dalje.Veliki je problem to sto sam ja u poljoprivredi sam i svaki mali problemcic bi mi oduzeo i vreme i snagu.

North ARMY je napisao(la):
mozes i sa 1 ali ti je to sporije jer bi morao stavljati opruge kojie bi "vukle" klip u pocetni polozaj i to bi ti dosta usporilo rad,bolje ako mozes da uradis da imas 2 smernu hidrauliku,e u koliko ne znas ili nemas delova nije ni ovo sa 1crevetom tako lose imas da mu ulje ulazi u klip od pumpe i on precepi dok ti pokupis to drvo i postavis novo opruge ispraznile ulje iz klipa i vratile ga u pocetni polozaj stavljas novu i cepaj,pa opet tako u krug...jesam li sta pojasnio ili jos zakomplikovao??

DA JEDNOSTAVNO I JASNO ZA MENE BAR JER FURAM FERBUSONA I ZNAM STA SI HTEO DA KAZES-KOD NAS IMA SAMO JEDNOSMERNA HIDRAULIKA I KADA KLIP IZADJE ILI UVUCE SE SVE U ZAVISNOSTI NA KOJI PRINCIP CEPA NEMA POVRATNE HIDRAULIKE DA VRATI ULJE U MENJAC TJ DA SE VRATI KLIP PA MORA NESTO DA SE NAPRAVI U VIDU OPRUGE KOJA BI KLIP VRACALA U POCETNO STANJE.NEZNAM STA JE TU TOLIKO NEJASNO SVE JE JASNO KAO DAN I MENI JE POZNATA TA PROBLEMATIKA.

trerba ti samo dvosmerni klip i razvodnik sve ostalo je prosto ko pasulj i pisi malim slovima

galki je napisao(la):
trerba ti samo dvosmerni klip i razvodnik sve ostalo je prosto ko pasulj i pisi malim slovima

samo tako uradi i bog te veselio :cao:
a ako ti bude sporo kretanje klipa onda samo dodaj pumpu na cjepač i opet gotova stvar , uglavnom bolje prvo probaj na hidrauliku traktora jer možeš jeftinije proći , možda ::namigivanje::

evo koliko sam trupaca danas natovario na ovu moju malu prikolicu :D

@BRANKO
gume nose bez greške , još im nije kraj nosivosti može i veći teret od ovoga da se natovari na njih

abcd0016z.jpg

abcd0014v.jpg

abcd0015s.jpg

utovarao sam sa onom čakljom (kliještima) i rusom , ove trupce od 5 metara tovari sa lakoćom :D

jel savo to ti je ona kardanka za rusa koliko mi se cini jes upasovo prenos kako te sluzi,vidim test nosivosti je prosla

Evo nesto interesantnog za naseg Savu kupis jos jednog vladiku i imas 63ks traktor :haha: :haha: :haha:[youtube]http://www.youtube.com/v/zFUDEUPKGLk?version=3[/youtube]

levak je napisao(la):
mozes ti savo meni da napravis stene da ti posaljem kuju kad svasta pravis

ma brate levi nema šta nemožem da napravim , samo kuja mora biti nevina :haha:

@CAR
daj kada stavljaš linkove sa YT neka budu u normalnoj veličini a ne fullscreen jer nas ima sa malo slabijim netom :cao:

evo sastavio sam ovu skraćenu verziju rotodrljače , KONAČNO
širina je 175cm , sve je uradjeno uredno

čak sam je probao vladimircom i nije to za njega :nono: ubila bi ga u kratkom periodu :zli: jednostavno je preteška (još da se doda paker valjak) a i crpi snage više nego što vlatko može da dadne ::lose::

probao sam i u strniku i u oranju , mada je kod mene zemlja još podobro vlažna pravi efekat nije mogao doći do izražaja ali sam super zadovoljan sa uradjenim

ja mislim da bi sa ovom drljačom uredno radili traktori tipa :ursus,rakovica,imt558,univerzal............

ostalo je još da se baci završna farba i skrati paker valjak

abcd0004ef.jpg

abcd0005z.jpg

pa neznam ni ja sam šta bih sa njom :sta: prvo ću je probati na onoga T40 što sam kupio , trebao bi je on tjerati bez problema , ako bude uredno radila ta kombinacija onda ostaje oboje kod mene

a ako se ne bude uklopila sa njim ide oboje na prodaju , vjerovatno pojedinačno pošto smatram da se ova širina rotodrljače može lako prodati

za cijenu nemam pojma :sta: nisam o tom ni razmišljao , više bih volio da ostane u mom posjedu pošto znam šta je unutra i kako je uradjeno

Nazad
Vrh