Priključci, strojevi i mašine "made by savoris"

Gledam kako Vladimirec obavlja posao ali mali i hidrulikom pritisces a malo i samo busi koliko sam uspio zapazitim kako sa desnom rukom radis.Jesam u pravu?inace svaka cast za busilicu imas slifa :D

pa desnom rukom radim sa razvodnikom hidraulike
moram da radim spustanje malo po malo jer ako ga prebacim u slobodan hod (plivajuću hidrauliku) onda se burgija prebrzo zavije , malo mora da se pritisne da se probije taban brazde jer je ovdje bio tvrd k'o đavo

a vidjecete na samom kraju videa kako odrađuje sigurnosna spojka na kardana , ustvari čut ćete ::namigivanje::

:bravo: :bravo: :bravo: :bravo:
Proverio, 225e kineski motor koji se ugradjuje na muta gorenje, isti se prodaju i do 350e u Srbiji, malo problem da se prebaci ali moze se naci cova koji prebaci za neku ::novac::, tako da opet izlazi mnogo manje nego klempa za 350e
::namigivanje::

E morao sam da se registrujem da bih te pitao :)
Jel ovo zoves paralelogram?
paralelogram.jpg

I kad sam vec tu
Koliki ti je promer cevi koja je ustvari osovina svrdla?
Kad napravim kacim ovde ali ne pokusavam da te dobacim, znam ja svoje mogucnosti :)
Svaka cast majstorcino!!!!

pozz valjevac :ppozdrav:

to ne zovem paralelogramom
nego nešto što bi ličilo na toplink koji bi se stavio iznad cijevi one koja nosi cijeli diferencijal
evo to bi bio ovaj gornji dio što ima na sebi ove dvije opruge
hole-digger.jpg

ona cijev koja nosi svrdlo ja mislim da je oko 70mm i jako debele stijenke je , sigurno oko 8mm
ne sjećam se baš tačno u milimetar
ta cijev može biti i neka tanje stijenke ne vjerujem da bi bilo problema , ja sam imao ovu pa sam je stavio

obavezno stavi slike i krajnji utisak , i nemoj misliti da me nemožeš nadmašiti , sve se može kad se hoće :ppozdrav:
pogotovo ako radiš po nečijim smjernicama pa znaš gdje je najebao i možeš to da eskiviraš ::namigivanje::

još da dodam , one dvije uške koje su mi nosile cijeli diferenijal sam ojačao pošto je bilo indicija da bi mogle da otpadnu

Aha
E hvala ti
Citam pises o krstu kardana ispod diferencijala pa posle vidim promenuo si, pominjes paralelogram pa si me skroz zbunio.
Sad sam skontao.

Ma kacim slidze obavezno, volim ja da se kur.im :)
pozdrav

Koliko sam ja ukapirao za predni traktorski utovarivac paralelogram su ona dva klipa sto pomeraju kasiku gore dole ali i ona dva profila na delu na kome se nalazi prikljucak na traktor.Paralelogrami su zaokruzeni na slici

2rork3n.jpg

Ako sam dao odgovor na koji nije postavljeno pitanje ne zamerite

ma napravicu i taj papalelogram pa nek ide zivot :)

sad mi je lako kad sam skontao sta je i za sta sluzi.

A za vocare ima jos jedna bas korisna stvarcica koja moze izgleda lako da se napravi

Depozitor mineralnih djubriva

15cnhb6.jpg

tibore nisam imao prikladnu sliku a isticaao net pa sam ubacio onu bez svih paralelograma.

svaka cast i ovde
stvarno dobra stvar za imt 533-539 koji su male snage sa ovim mogu 3 metra drva na mjesec odvuci inace trebal obi kod nas u ovim brdima biti svak prikolica kardanski pogonjena jer je to jedini nacin da se ustedi gorivo vrijeme i zivci

Svaka cast jos jednom :ppozdrav:

Kod tebe il sneg il kisa nesto se ne secam da sam video sunce na slikama? :udri:

Nazad
Vrh