Prihranjivanje pšenice

@ matkoviczoran1, da nisi slucajno zaboravio dignuti ovo? Vidi se da je malo kacilo po snegu.
2pysxvp.jpg

Danas popodne moglo dea se uđe na parcele pod žitom 20.03.2013. II. PRIHRANA 100kg/kj AN.I prihrana je bila 05.02.3013 sa 100kg/kj UREA zaorano je 100 kg/kj MAP-a.Sorta KWS Sirtaky

fotografija0341.jpg

fotografija0338.jpg

fotografija0337.jpg

fotografija0336.jpg

fotografija0335.jpg

jedna mala pomoc ako moze

psenicu nisam jos rihranio, neaju vremenski uslovi a rucno, iskreno nisam imao kad. al kako najavljuj opet zimsko vrijeme od ponedeljka kod nas, bice rucno prihranjivati. sad me zanima cime je najbolje prehraniti i da li je bolje prehraniti prije nego sto snijeg padne ili kad padne pa po njemu baciti ili kad se pocne topiti.

posejao sam dve vrste(kutjevo) super zitarku i fiestu, baceno pred sjetvu 300kg 3x15/ha
hvala unaprijed

sad nema šanse unići vidiš da danas lije ko iz kabla,kad mogne baci joj oko 200 kg/ha Kan (ako je u dobrom stanju možda i manje) a drugu ruku ćeš vidjeti kakva će da bude.Kod špricanja preko lista je nahrani msm kod svakog tretmana i protiv korova i bolesti i biće to ok.

Да ли је тачно да пшеница може да прегори ако се баци ђубриво када је мокра? Хтео би да бацим мало за викенд...већ је бачено нешто у Фебруару и сад мислим да појачам јер ми је стало да извучем максимум како би имао за семе.

Да ли је тачно да пшеница може да прегори ако се баци ђубриво када је мокра? Хтео би да бацим мало за викенд...већ је бачено нешто у Фебруару и сад мислим да појачам јер ми је стало да извучем максимум како би имао за семе.

Ja sam bacao po jecmu kad je bio mokar i niista mu nije falilo, odmah se rastopilo djubre postao je bolji posle 7-8 dana.

@FansteBG
To je tacno za kukuruz, a na psenicu slobodno bacaj. Psenica ima dva uslova-da je traktor ne cupa pri prolasku, i da se ne zaglavis u njivi prilikom prihrane :D

ja sam nešto bacio jučer ručno nekih 1800 čhv (ječam i tritikale), sad mi je ostalo još otprilike toliko pšenice, bacao sam 100 kg KAN-a po jutru ali sam poslije svakog prolaza imao više blata na nogama nego što sam bacio gnojiva. Sutra ču probati ići po pšenici samo moram uzeti i štapove za ribolov možda na jednom dijelu ulovim koju babušku ili još bolje šarana :riba: . Kolega mi se neki dan požalio da je išao vidjeti koliko je vode na pšenici dal će moći ići u prihranu. a ono tri labuda plivaju po njoj i svako malo zarone i pasu pšenicu :osmeh: :osmeh: i kaže šta sad da idem prijaviti štetu da su mi labudi popasli pšenicu kazat će mi da sam lud, puko sam od smijeha. Što se tiče prihrane kod mene nitko od ovih većih proizvođača ne prihranjuje jer jednostavno se ne može traktorom na njive.

neznam ja sta da radim u setvu baceno 300 kila 15 tice po ha i bacio sam sam 1.200 ure po aru.mislim dal da joj bacim jos kilo kan.nije tolko gusta.

izvinite sto upadam al okacio sam obavestenje o regresiranom gorivu koje nam daju od 1 aprila :)

- - - - - - - - - -

inace danas gledao psenica je dobro :) a prihranu planiram tek oko 10 aprila..

Nazad
Vrh