Slažem se , ali jesenas kako nije bilo vlage oranje nebi bilo pametno,zato sada neke pšenice pate.To je samo kod redukovane obrade. Kod oranja makar plitkog toga nema.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Slažem se , ali jesenas kako nije bilo vlage oranje nebi bilo pametno,zato sada neke pšenice pate.To je samo kod redukovane obrade. Kod oranja makar plitkog toga nema.
Ma šta 20cm, moja već premašuje 30cm http://poljoinfo.com/showthread.php?6469-P%C5%A1enica-2012-2013/page100, sad šta je tu je.
Sta je rekao gosp.Dencic?!Gledam u moje biljege i vidim da je prvo pravo napredovanje psenice tek vidljivo oko 1. aprila. Ovako velika psenica kao sto je imaju neki, na mojim parcelama je bila tek polovinom aprila i pocetkom maja. Dakle psenica je htela protiv prirode, ali je to ne moguce. U ponedeljak cu imati prilike da pricam sa Dencicem pa cu vam preneti njegovo vidjenje stvari.
Oranje, osnovno đubrenje, spremanje, setva 145kg/kj (sejalica nam malko više izsejala od planiranog) Balaton-a 05.10., kembridž valjak, prihrana ureom i prskanje Cycocel-om, to je do sada, a sledi, druga prihrana i bar dva prskanja od bolesti, a posle šta bog da.@Tesla....koju si agrotehniku koristio i seme? Pitam jer ti je bas velika psenica, moja nije, maaaala je bas jos...bar kad sam je pre oko pola meseca video :/
25% je naveca doza,ja stavljam jedan dzak od 50kg u prskalicu od 600L i oprskam 3hektarajel ima neko iskustva sa folijarnom prihrnom sa ureom i zanima me koliko % ureje moze da podnese psenica.
\Oranje, osnovno đubrenje, spremanje, setva 145kg/kj (sejalica nam malko više izsejala od planiranog) Balaton-a 05.10., kembridž valjak, prihrana ureom i prskanje Cycocel-om, to je do sada, a sledi, druga prihrana i bar dva prskanja od bolesti, a posle šta bog da.
ok,ja sam tako i shvatio,citao sam na sajtu azotare da ide u kocentraciji od 0.5% do 2% pa mi nije bilo jasno a dole pise do30%. kazi mi kakva su ti iskustva sa tom prihranom i jel moze da se mesa sa herbicidima.25% je naveca doza,ja stavljam jedan dzak od 50kg u prskalicu od 600L i oprskam 3hektara