Prihranjivanje pšenice

Imam je dve parcele gde su mi bas fasovale pšenice od hemije ali sta je tu je , bice one dobro samo da krene vise stabilizacije vremmene i toplije vreme.A sada za prinos cuce se na kraju

Stvarno ste se uspaničili previše u vezi hladnoće , šta joj fali . Pa da je kukuruz sada niko , preživio bi a kamoli pšenica .Samo u klasanju mraz može da je ošteti prije ne .

Nisu se džabe uspaničili. Ima pšenica koje su već na nekih dvadesetak centimatara izdžikljale. Ne kažem da će je mraz uništiti, ali trpeće svakako. Toliki je na primer moj tritikale sotre Rtanj ali on je inače robustan jako, pa se mnogo ne jedim. Imam pored njega NS Odisej posejan istog dana koji je duplo niži pa ćemo videti rezultate i o istim izvestiti forumaše na temi o tritikalu.

![/QUO Jutros sam bacio 250 kg AN po ha. Sta je tu je ali nisam mogao vise da cekam. pre 15 dana je dobila 200 KG SANa i 150 kg YARE predsetveno i od mene toliko. Plasi me kisni april kako najavljuju a deo parcele mi je u depresiji i bogami jutros na minus dva je bilo malo cupavo. Ostaje jos prskanje od korova bolesti i malo secerne vodice preko lista.

Na preseku stabljike jecma koji je ranije posejan se jasno vidi formiran klas,po svemu sudeci takve biljke ce posle ovih mrazeva lose proci...

Krenuo jutros da prihranim drugi put pšenicu sa SANom kada ono sneg jos u dvoristu. U podne vreme se poboljsalo! Tek prihranili 9 kj i opet počeo sneg!! BAS SE NIJE DALO!! Simonida na suncokretistu jace "ozebla" nego li pobeda na kukuruzistu!

@Tesla....koju si agrotehniku koristio i seme? Pitam jer ti je bas velika psenica, moja nije, maaaala je bas jos...bar kad sam je pre oko pola meseca video :/

Gledam u moje biljege i vidim da je prvo pravo napredovanje psenice tek vidljivo oko 1. aprila. Ovako velika psenica kao sto je imaju neki, na mojim parcelama je bila tek polovinom aprila i pocetkom maja. Dakle psenica je htela protiv prirode, ali je to ne moguce. U ponedeljak cu imati prilike da pricam sa Dencicem pa cu vam preneti njegovo vidjenje stvari.
Sta je rekao gosp.Dencic?!

ne znaju sta da kazu jer su u startu zajebali sa savetovanjima da se seje vise semena i da se rokne dosta azota.I sad zita jako gusta i prevelika,a jos ih i mraz malo picnuo.Ako bude kise bice dobro ako ne bude plasim se ,ko četka su.

jel ima neko iskustva sa folijarnom prihrnom sa ureom i zanima me koliko % ureje moze da podnese psenica.

@Tesla....koju si agrotehniku koristio i seme? Pitam jer ti je bas velika psenica, moja nije, maaaala je bas jos...bar kad sam je pre oko pola meseca video :/
Oranje, osnovno đubrenje, spremanje, setva 145kg/kj (sejalica nam malko više izsejala od planiranog) Balaton-a 05.10., kembridž valjak, prihrana ureom i prskanje Cycocel-om, to je do sada, a sledi, druga prihrana i bar dva prskanja od bolesti, a posle šta bog da.

Oranje, osnovno đubrenje, spremanje, setva 145kg/kj (sejalica nam malko više izsejala od planiranog) Balaton-a 05.10., kembridž valjak, prihrana ureom i prskanje Cycocel-om, to je do sada, a sledi, druga prihrana i bar dva prskanja od bolesti, a posle šta bog da.
\

A kolika je bila prihrana ili kolika ce jos biti ako nije tajna? Jos nesto, svake god ores? Pitam...je l ne znam koje je bolje oranje ili tanjiranje za zito?

25% je naveca doza,ja stavljam jedan dzak od 50kg u prskalicu od 600L i oprskam 3hektara
ok,ja sam tako i shvatio,citao sam na sajtu azotare da ide u kocentraciji od 0.5% do 2% pa mi nije bilo jasno a dole pise do30%. kazi mi kakva su ti iskustva sa tom prihranom i jel moze da se mesa sa herbicidima.

Nazad
Vrh