Prihranjivanje pšenice

photo0217.jpg
Dragana

- - - - - - - - - -

photo0218.jpg

- - - - - - - - - -

photo0210.jpg

ako moze mali savet za psenicu, sto se tice djubrenja. bacio sam 300 kg ureje na dva kj 4 marta, mislio sam pocetkom aprila jos 150- 200 kila ana. dali ce biti puno i imali neko kakav savet. inace drugu godinu radim zemlju a prvu godinu psenicu. hvala unapred

Тешко да неко поуздано може да каже без анализе земљишта да ли је нечега пуно или мало али са 150кг/кј урее и 150кг/кј ан-а имаш око 200кг/ха чистог азота, што мислим да тешко некој земљи да треба толико. Податак да на теритирији ап Војводина овог пролећа на парцелама на којима је вршена анализа у просеку фали око 47кг/ха чистог азота може да ти каже нешто. Само азотом не могу се надохнадити потребе за другим елементима, пшеница може да буде бујна, да има масе на слами, да због тога и полегне, а на плоду да се не добије очекивано.
Сам одлучи а у будуће најбоље уради анализу.

slusam komsije oko sebe kritikujume sto sam bacio toliko ureje, a kad im spomenem prihranu u aprilu kazu da nisam normalan. zato sam hteo savet od nekog ko ima iskustva, jer po meni prinos od dve tone po kj je jako mali,sto imaju moje komsije. zato hocu da bacim vise djubrica pa da vidim dal vredi il su oni upravu. hvala na odgovoru.

Ako si bacio 150 kg po kj ureje kao sto kazes,nema potrebe da je ''pumpas'' vise azotom...

- - - - - - - - - -

photo0213.jpg

Ne cini ti se Dragane,psenica je na parceli gde je bio luk prosle godine ,pa je ostala po koja sitna glavica prilikom sakupljanja,al nece joj smetati:osmeh:

Nazad
Vrh