Prihranjivanje pšenice

Eto sve naše nauke i bla bla , amazoni i vikoni , ja i stari danas popodne u 21. vijeku ručno prihranili 1.5ha za jedno 2-3 sata . Drugu prihranu je još logičnije raditi ručno jer dolazi do izražaja "N-sensor" :haha:.

Evo Yara N-Testera ( postoji li nesto malo povoljnije od ovoga ) dok se meni 2000,- vrate....
Ali u kombinaciji sa N-Senzorom j.be kevu!!

Danas ceo dan bacali Kan po psenici otprilike smo uradili malo vise od 17 hektara... Lepo je islo ceo dan bez zastoja,Vladimirec je to odradio bez greske... :bravo:
Na brzinu sam slikao i zaboravio aparat kod kuce tako da u polju nemam ni jednu sliku... Ja sa ciklonom deda sa prikolicom i za cas... Evo jedne slike ali nazalost kod kuce...

aN1E3.jpg

Vlatko nosi 300kg plus tezina ciklona i ne oseti skoro... Mozda ce neko misliti da lazem krenuo sam u 7h ujutru i samo povremeno gasio traktor ne uvek kad punim i nije bilo sve parcela do parcele i Vlatko je potrosio celih 9 litara D2.. Nekoliko puta sam merio i cudio se!!!!!!!!!!

- - - - - - - - - -

Evo jos jedne slike steta sto nemam ni jede u njivi..

F3tkB.jpg

Nisam isao preko 1700 obrtaja... U proseku sam isao 1600,ni ja nisam mogao da verujem nikad do sad me nije toliko iznenadio.... :sta:

- - - - - - - - - -

Vedeh da nisam napisao Vlatko je radio od 7h ujutru do 17h posle podne... Tad je parkiran i mereno gorivo....

Nazad
Vrh