Prihranjivanje pšenice

Savato , kako 15 ari , na slici izgleda mnoogo više.
@Momo jeste 15 ari,duzina je oko 120 metara...Ta basta je 32 ara,pola baste mi je psenica,a drugu polovinu sejem neki rani kuk.secerac...Uglavnom na toj basti sejem luk,ajde ove godine malo da promenim,kazu moji kupujemo brasno a imamo te baste oko sela jedno 2-3 pa ajde da posejemo...

U februaru je bilo možda 3 ili 4 dana kada se moglo bacati đubre. Jedan deo njiva sam i prihranio tada (10. februar) Urea-om. Te njive će dobiti i drugu prihranu u vidu An-a. Jedna parcela koja je donja zemlja (rit) će danas dobiti prihranu u vidu Urea-e (pošto nisam stigao onda da bacim) i to odjednom 150 kg/kj. A Jul će pokazati da li sam zakasnio ili ne.

Danas bačeno 100kg po kj AN-a rumunskog. Druga prihrana za oko 3 nedelje, još toliko ali u kombinaciji 50an-50san po kj.
Inače, muke sa tim rumunskim anom. Možda sam kupio neku staru zalihu ali džakovi prljavi kao da stoje 2 godine, unutrašnja najlonska postava puknuta u donjem delu. Ko zna koliko puta su džakovi bili prebacivani tamo-amo. Na 100kg, 50kg grumenja velikih izdvojim u džak pa onda gazim i lupam. Bilo i prašine dosta. Jedno je sigurno, rumunski AN ne kupujem više. Jedino je dobro to što vidim da se veoma brzo rastapa.
Inače, pšenica u ekstra dobroj kondiciji. Valjda zato što je dobila map-a pod tanjiraču jesenas.

pa vidiću od stanja pšenice,dobiće još i preko lista kod zaštita to je min. 2 puta pa ako bude trebalo još jedna slična možda malo manja.Zavisi sve kako bude izgledala a valjda će moći kasnije rasipačem i traktorom

Ja danas natovario rasipač i kreno u pšenicu , reko , gledo sam i šetao po njivi prilično suvo . Do pola u redu , od pola , možda je 20cm niže , poče da tone i na kraju umal da ostanem .
Gas kući.
Jadan ja , moraću ručno da prihranim 2.5 ha pšenice i 6 ha tritikalea. "Radnik" danas nije došao izgleda da je nanjušio , teško će biti naći nekoga , a da starog poštedim.

MOMOSARIK druze bolje sacekaj da se jos malo prosusi zemlja nego da bacas rucno, al 6hektara da izbacas rucno je mnogoooo trebace ti cela nedelja otprilike, :(,ja bih sacekao jos koji dan mozda se prosusi...

Nazad
Vrh